AEX beweegt tussen 480 als steun en 483 als weerstand

Geplaatst op 07 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 482.64, een plus van 0.10% en ook de andere Europese Beurzen rustig van start, na een tamme sessie op Wall Street vrijdag. De Dow sloot 0.09% lager en de Nasdaq verloor 0.06%. De voorzitter van de Federal Reserve van Phildelphia, Patrick Harker, zei zijn steun te geven aan het eventuele voorstel de rente bij de eerstvolgende Fed vergadering in maart te verhogen. De Olie noteerde in het rood en daalde 1,3 procent.

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag lager, de Nikkei verliest 0.35% en de Hang Seng staat 0.12% lager. Aanstaande vrijdag staat de ontmoeting tussen de Japanse premier Shinzo Abe en de Amerikaanse president Donald Trump in Washington op de agenda. Veel beleggers zijn in afwachting daarvan. De euro/dollar noteerde op 1,0710. De AEX trekt weer aan en zit weer in de trading range 480 als steun en 488 als weerstand zone en tussentijds is er weerstand op 483 en 485. Wij zijn heel druk bezig met de modelportefeuille 2017, zoals we dat al meer dan 20 jaar doen. U kunt zich hiervoor nog aanmelden op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot  zo.

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 485.07, een winst van 2.99 punten of 0.62%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het begin van de middag eensgezind op winst. In Amsterdam is er bovengemiddelde aandacht voor de toeleverancier aan apotheken Fagron die de boeken opende. Ook elders in Europa volgde een behoorlijke stroom aan bedrijfsresultaten. De Aex kon bij de opening nog even de 482 testen en daarmee hebben we geen openingsgap met gisteren. Toch hebben we, zoals we al hadden voorspeld, steun op 482 gehouden. 

In Parijs verliest BNP Paribas 4 procent aan beurswaarde. De Franse bank heeft de winst in het vierde kwartaal flink zien groeien. Toch wist het de prognoses van analisten niet te overtreffen. Het Finse mediaconcern Sanoma wist met zijn resultaten ook geenszins te overtuigen. Het aandeel ging in Helsinki bijna 9 procent omlaag. De Aex test nu de weerstand op 485 punten en daarmee hebben we een hele kleine tradingrange, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 484.95, een winst van 2.87 punten of 0.60%. De Amerikaanse beurzen gaan een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,2 procent hoger. De S&P 500-index is sinds de verkiezingsdag gestegen met 7,2 procent, maar de zogenaamde Trump-rally is inmiddels vertraagd. Voorbeurs werd bekend dat het Amerikaanse handelstekort in december is gedaald van 45,73 miljard dollar in november naar 44,26 miljard dollar in december. Economen rekenden op een tekort van 44,7 miljard dollar. Nabeurs staat het Amerikaans consumentenkrediet in december geagendeerd. 

General Motors heeft in het vierde kwartaal een flink gedaalde nettowinst geboekt. De Aex test nog de 485 en als we daarboven sluiten, kunnen we een long signaal krijgen voor de komende weken, waarbij we nu al gestaffeld inkopen. De optiesignalen daarvan kunt U nu ook laten uitvoeren via autotrade. We hebben nu de aanbieding met nog een paar plaatsen. Klik hier om U direct aan te melden voor deze aanbieding. U krijgt alle signalen/systemen 20 maanden voor 1600 euro, dus dat is maar 3 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 484.28, een winst van 2.20 punten of 0.46%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend op winst. Aandelen gingen over een breed front omhoog, waarbij Heineken de grootste winst boekte onder de Amsterdamse hoofdfondsen. In Parijs verloor BNP Paribas bijna 4 procent aan beurswaarde. De Franse bank heeft de winst in het vierde kwartaal flink zien groeien. Toch wist het de prognoses van analisten niet te overtreffen. Het Finse mediaconcern Sanoma wist met zijn resultaten ook geenszins te overtuigen. Het aandeel ging in Helsinki 9 procent omlaag.

De bedrijfscijfers vallen over het algemeen dus mee, maar vandaag ook wat negatieve resultaten. De macrodata zijn echter erg goed en De Dow staat op een degelijke winst boven de 20.000 punten. Olie daalt weer wat en dat geeft koopkansen in het zwarte goud. We kunnen de 485 als weerstand beschouwen en zitten voor de korte termijn nog short met de autotrade systemen. Voor de langere termijn kan het longsignaal er binnenkort inkomen en daar anticiperen wij alvast op met calls en turbos long op de diverse fondsen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren