AEX blijft gevangen in tradingrange 438-448. kansen in goudfondsen

Geplaatst op 30 maart 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 444.53, een winst van 0.94% en ook de rest van Europa gaat hoger van start na een mooie sessie op Wall Street na de worden van Yellen, Yellen heeft gezegd dat een langzamer tempo van renteverhogingen is gerechtvaardigd, omdat de Amerikaanse economie de gevolgen ondervindt van wereldwijde economische onzekerheid. De Dow won 0.56% en de Nasdaq sloot 1.67% hoger. De Aziatische markten noteerden gemengd, de Nikkei staat 1.3% lager en de Hang Seng loopt juist 2% op. We kijken nu uit naar het ADP banenrapport over maart en uiteraard wacht men op de zeer belangrijke werkgelegenheid cijfers die vrijdag om 14.30 uur gaan komen. 

De AEX beweegt nu al een tijdje tussen globaal 438 als steun en 448 als weerstand en in deze zone wachten wij voorzichtig af. Het goud is wel fors in beweging en wij hebben voor u 3 goudfondsen die de aan de vooravond staan van een koersexplosie, deze staan in ons nieuwste Goudrapport: http://www.beursfoon.nl/extern/aandelenrapport Hierin geven wij 3 toppers aan, die fors kunnen gaan stijgen

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 447.80, een winst van 7.43 punten of 1.69%. De Amsterdamse aandelenbeurs staat flink hoger en het short signaal dat we even hadden, wordt nu alweer ingenomen door een long signaal. Ook de andere Europese graadmeters tonen duidelijke plussen. Stijgende prijzen voor olie en andere grondstoffen stuwen het sentiment. Ook uitlatingen van Fed-voorzitter Janet Yellen, waaruit viel op te maken dat de Amerikaanse centrale bank behoedzaam blijft in zijn rentebeleid, vallen goed. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stijgen tot 1,8 procent. In de hoofdindex staan SBM Offshore, Boskalis, Vopak en ArcelorMittal bovenaan met koerswinsten tot 5 procent. 

Enige dissonant is verzekeraar Aegon, die licht lager noteerde na een adviesverlaging door Jefferies. Ook bij de middelgrote fondsen waren nauwelijks verliezers te vinden. Daar ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een stijging van 5 procent, gevolgd door verzekeraar Delta Lloyd die 4 procent wint. De Aex heeft nu de 448 getest en in ons vorige scenario kunnen we dus nu nog door naar 452 en daar willen we dan puts kopen, want de dip moet nog komen. Gelukkig hebben we nog geen posities ingenomen en zijn we geen koersverlies en transactiekosten kwijt, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 447.94, een winst van 7.57 punten of 1.72%. Wall Street opent naar verwachting hoger. De futures voor de Dow Jones index staan 0,5 procent in de plus, net als die voor de S&P 500 index. De futures voor de Nasdaq index stijgen 0,6 procent. Yellen was dinsdag behoorlijk dovish, maar dat moet nog niet worden beschouwd als een signaal dat het beeld voor de Amerikaanse economie is verslechterd. Rabobank verwacht echter nog steeds dat de Fed de rente in juni verder zal verhogen. Uit het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bleek voor de openingsbel dat de werkgelegenheid binnen de private sector in de Verenigde Staten in maart met 200.000 banen is toegenomen, tegen een neerwaarts bijgesteld aantal van 205.000 in februari. Eerder werd voor die maand een banengroei gemeld van 214.000.

Olie loopt weer op richting de 39 dollar per vat bij een lagere dollar, nadat de prijs voor een vat West Texas Intermediate dinsdag nog daalde tot 38 dollar. Dit gebeurde onder druk van de aanhoudende zorgen over de hoge wereldwijde olievoorraden. In het kader daarvan zal de markt uitkijken naar het wekelijkse rapport van The Energy Information Administration over de olievoorraden in de Verenigde Staten, dat een uur na de opening op Wall Street verschijnt. De Aex kan dus naar de zone 448-452 opleven en daar kijken we naar puts. De vorige twee maanden gingen zeer goed met de opties en FTI’s, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 446.24, een winst van 5.87 punten of 1.33%. De Europese graadmeters stonden eensgezind op winst. In Amsterdam zagen met name bedrijven gerelateerd aan de olie-industrie hun beurswaarde stijgen. Die profiteerden van de stijging van de olieprijs. Ook uitlatingen van Fed-voorzitter Janet Yellen, waaruit viel op te maken dat de Amerikaanse centrale bank behoedzaam blijft in zijn rentebeleid, deed het sentiment goed. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,8 procent. Inverko zag ruim 34 procent van zijn beurswaarde verdampen. De afvalverwerker ziet gezien de aanhoudende financiële problemen en tegenvallende resultaten geen toekomst meer als zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Met behulp van externe adviseurs worden de strategische opties momenteel in kaart gebracht.

In Frankfurt steeg Metro bijna 13 procent. Het Duitse detailhandelsconcern, moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro, wil zichzelf opsplitsen in twee onafhankelijke delen, om zo de waarde van de onderneming te vergroten. De olieprijzen gingen omhoog. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,9 procent tot 39,37 dollar. Brent werd 2,5 procent duurder op 40,12 dollar. De Aex kan dus morgen weer de weerstandszone 448-452 gaan proberen te testen en daar blijven wij voorzichtig. Voor de langere termijn is het signaal bovendien weer long geworden. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren