AEX gevangen tussen 503 en 508

Geplaatst op 23 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 504.48 en dat is een verlies van 0.28% en ook de andere beurzen in Europa gaan dicht bij huis van start, ondanks winsten op Wall Street, de Dow sloot 0.49% hoger en de Nasdaq sloot 0.42% hoger. De markt richtte de aandacht vooral op een reeks macro publicaties, als een leidraad over de toestand van de Amerikaanse economie.

In Azië noteren de belangrijkste indices op bescheiden plussen. Ook vandaag staat Griekenland op de radar. Vandaag praten Duitsland en Griekenland met elkaar in Brussel, morgen praat de eurogroep over Griekenland.

De euro lijkt ten opzichte van de dollar eerder onder druk te staan dan op te lopen tegen de achtergrond van de zorgen over Griekenland. De AEX heeft steun op 503 en weerstand op 508. Onze nieuwe modelportefeuille gaat perfect. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag tot 18.00 uur

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 502.02, een verlies van 3.70 punten of 0.73%. De Europese aandelenbeurzen staan overwegend in het rood. Een afzwakkende economische groei in de eurozone en een tegenvallend Chinees industriecijfer drukken op het beurssentiment. De beurzen zakken weer weg. De markten lieten in de afgelopen dagen al flinke schommelingen zien en hikken tegen nieuwe hoogtepunten aan. In Europa en China vallen de macro-economische cijfers wat tegen en ook blijft het Griekse schuldendrama een punt van zorg. De beurzen in Frankfurt en Parijs verliezen tot 1 procent. De FTSE-index in Londen noteert vlak.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de economische activiteit in de eurozone in april minder hard is gegroeid dan vorige maand. De Britse bank HSBC maakte eerder op de dag al bekend dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie deze maand is afgenomen tot het laagste niveau in een jaar. Hekkensluiter in de AEX is uitzender Randstad met een verlies van ruim 2 procent. Grootste stijger is olieconcern Shell met een plus van 0,5 procent. We zijn even laag geweest op de 499 en zolang we boven de 498 blijven, hebben we nog een uptrend, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 501.68, een verlies van 4.04 punten of 0.80%. Wall Street zal een lagere opening tegemoet gaan, terwijl beleggers winstcijfers verwerken van General Motors, Procter & Gamble en Caterpillar. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,4%, de S&P-futures verliezen 0,3% en de futures voor de Nasdaq staan 0,2% af. Gisteren steeg de Nasdaq voor een derde achtereenvolgende handelssessie om net 13 punten onder zijn recordniveau uit te komen, dat op 10 maart 2000 werd bereikt. De andere toonaangevende indices klommen eveneens, gestimuleerd door beter dan verwachte winstcijfers van bedrijven en huizenverkopen. 

Vandaag op macro-economisch vlak bleek reeds dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week licht is gestegen. In de week eindigend op 18 april steeg het aantal nieuwe aanvragen op weekbasis met 1.000 tot een totaal van 295.000, terwijl economen rekenden op kleine daling tot 290.000. Dat viel dus licht tegen. 

Om 16.00 uur staan de Amerikaanse nieuwe woningverkopen gepland in de maand april. Daarbij wordt gerekend op een daling met 3,5% tot 520.000 nieuwe woningverkopen. De bedrijfscijfers vallen bij elkaar genomen iets tegen, maar toch hebben we nu een long signaal met steun op 500. Na 16.00 uur kunnen we eventueel wat onder druk staan, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 503.00, een verlies van 2.72 punten of 0.54%. Vrijwel alle Europese aandelenmarkten stonden in de min. Tegenvallende cijfers over de Europese economie en de Chinese industrie drukten de stemming, terwijl beleggers zich ook zorgen bleven maken over de financiële situatie in Griekenland. De graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden respectievelijk 1,3 en 0,8 procent in, terwijl de FTSE in Londen 0,2 procent steeg. In de MidKap stond advies- en ingenieursbureau Arcadis onderaan met een min van 6 procent na een teleurstellend kwartaalbericht. Navigatiebedrijf TomTom, dat een samenwerking is aangegaan met Mozilla en Telefónica, ging aan kop met een winst van meer dan 3 procent. In Parijs klom Pernod Ricard 2,1 procent. De Franse drankenproducent verkocht vorig kwartaal aanzienlijk meer dan een jaar eerder. 

Bandenfabrikant Michelin steeg 6 procent na meevallende omzetcijfers en de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van 750 miljoen euro. Op de beurs in Stockholm verloor de Zweedse maker van netwerkapparatuur Ericsson ruim 10 procent na zwakke eerstekwartaalcijfers. De Aex blijft gevangen tussen globaal 503 en 508. Per saldo verwachten wij nog steeds hogere koersen, maar zien we dat de index nog niet echt door wilt knallen naar een hoger niveau. Het is dus even wachten wanneer we de volgende stijgingsgolf kunnen meemaken en voorlopig zitten we gevangen in een nauwe tradingrange, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren