AEX heeft steun op 473 en weerstand op 478

Geplaatst op 17 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 475.01 en dat is een verlies van 0.10% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start. Wall Street sloot hoger. de Dow won 0.64% en de Nasdaq sloot 0.51% hoger in aanloop naar het Fed rentebesluit, waarbij de onzekerheid rondom Griekenland op het sentiment blijft wegen. De Aziatische markten noteren verdeeld, waarbij Tokio in de min noteert. Het euro – dollar paar consolideert naar verwachting in aanloop naar het Fed-rentebesluit later op de dag en het daaropvolgend commentaar van Fed-voorzitter Janet Yellen.

De AEX heeft nu steun op 473 en 468 en weerstand op 478. Er liggen nu weer wat kansen naar 473 a 468. Wilt u ook deze signalen ontvangen? Meldt u dan even aan voor een abonnement bij John@beursfoon.nl Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 474.01, een verlies van 1.16 punten of 0.24%. De Europese aandelenbeurzen schommelden rond de slotkoersen van een dag eerder, maar kiezen nu richting de middagsessie toch voor de minzijde. Beleggers blijven gespitst op geluiden rondom Griekenland. Ook wordt gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat pas na het sluiten van de beurshandel naar buiten komt. Het spel rond Griekenland wordt hard gespeeld en het is wachten of de bijeenkomst van de eurogroep morgen uitkomst zal bieden. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs staan tot 0,8 procent lager. 

De hoofdindex in Athene wint een paar tienden van een procent. In de MidKap staat NSI bovenaan met een plus van 3 procent. De vastgoedinvesteerder doet een deel van zijn belang in het Belgische Intervest Offices & Warehouses (IOW) van de hand. De Aex heeft nu duidelijk weerstand op 475 en 478. Even konden we hogere niveaus neerzetten, zoals door ons voorspeld gisteren, maar de 478 hebben we daarbij geeneens kunnen testen. Nu lijkt het erop dat we de 472 en mogelijk de 468 kunnen testen. We verwachten nog steeds een duidelijke bodem waar we een aantal dagen rond kunnen handelen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 472.84, een verlies van 2.33 punten of 0.49%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen, in aanloop naar het Fed-rentebesluit en het daaropvolgend commentaar van Fed-voorzitter Janet Yellen. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 32 punten, ofwel 0,2%, de S&P futures winnen 2,75 punten, ofwel 0,1% en de futures voor de Nasdaq stijgen 2,50 punten, omgerekend 0,1%. Daarmee wordt de opwaartse trend van een dag eerder voortgezet, nadat Wall Street de zorgen over Griekenland van zich afschudde en steun haalde uit beter dan verwachte bouwvergunningen.

De handelsdag staat volledig in het teken van de afsluiting van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC). Analisten verwachten dat de centrale bank de rente handhaaft op 0% tot 0,25%. Deze bijeenkomst geeft mogelijk niet alleen inzicht in het tijdstip van een renteverhoging, maar geeft mogelijk ook enig inzicht in het tempo van toekomstige renteverhogingen. We zitten dus voorlopig nog in het lichte herstel en wachten nu op een short signaal om in te stappen. Dalingen gaan altijd heviger en daar willen we van profiteren, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 471.56, een verlies van 3.61 punten of 0.76%. De belangrijkste Europese aandelenbeurzen deden een stapje terug. Andermaal zorgde de Griekse schuldenkwestie voor onrust onder beleggers. Ook wordt gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat na het sluiten van de Europese markten bekend wordt gemaakt. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 1 procent lager. De hoofdindex in Athene verloor 4 procent. Grootste stijger in de AEX was het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een winst van 4 procent. In Milaan steeg Telecom Italia 1,5 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi overweegt zijn belang in het Italiaanse telecombedrijf verder uit te breiden. 

De Aex bewoog tussen 470 en 478, een aardige tradingrange dus vandaag. We hebben nog geen bodem hoeven te testen, maar verwachten wel dat deze eraan komt. De future short hebben we snel gesloten met een klein verlies, want we sluiten nu pas weer af met een short signaal. Het signaal kwam er erg laat pas weer in. Morgen dus wel weer verkoopdruk en waar we gisteren rond de top sloten, sluiten we nu juist rond de bodems. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren