AEX heeft tradingrange met weerstand in zone 438-442 en steun op 432

Geplaatst op 02 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 436.07, een winst van 0.70% en ook de andere Europese Beurzen gaan hoger van start, ondanks de forse verliezen op Wall Street. De Dow sloot 2.84% lager en de Nasdaq verloor 2.94% in het spoor van de aandelenmarkten wereldwijd, waarbij het negatieve sentiment rondom China opnieuw domineerde.

De aandacht verschuift naar de centrale banken, in aanloop naar de publicatie van het Fed Beige Book later op de dag en het ECB rentebesluit donderdag. De Aziatische markten noteren iets lager, waarmee de beurzen herstelden van de verliezen eerder op de dag. De AEX heeft nu steun op 432 en weerstand op 438. Vanaf de zone 442 -438 zijn er dus weer short kansen. Meer live op 0900 – 51 51 666 tot zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 433.67, een winst van 0.14 punten of 0.03%. De Europese effectenbeurzen moeten de openingswinsten weer uit handen geven en zakken opnieuw weg, zoals we gisteren al dachten. Beleggers blijven voorzichtig na de flinke verliesbeurt een dag eerder en kijken vooral uit naar een reeks van macro-economische berichten uit de Verenigde Staten, die later op de dag naar buiten komen. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen winnen wel tot 0,2 procent. Grootste daler in de AEX is digitaal beveiliger Gemalto met een verlies van 4 procent. Olieconcern Shell daalt 1 procent, na de terugval van de olieprijzen. Elders in Europa worden de grote Europese olieproducenten ook van de hand gedaan. Het Britse BP en het Franse Total verliezen eveneens meer dan 1 procent.

Heineken zakt 0,04 procent. United Breweries liet in een reactie op mediaberichten weten geen overnamebod te hebben ontvangen van de Nederlandse bierbrouwer, die al een belang heeft van 42 procent in zijn Indiase branchegenoot. De Aex heeft nu weerstand op 438 en we zien dat we daar toch al op afketsten. Zolang we daaronder blijven, is de stemming negatief en blijven we in de puts. We houden nog steeds rekening met de steun rond de 425 punten als mogelijke bodem, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 436.15, een winst van 2.62 punten of 0.60%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, waarbij de markt een adempauze neemt, na de recente volatiliteit, in aanloop naar een tweedaagse vakantie in China. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 123 punten, of 0,8%, de S&P futures winnen 16,85 punten, of 0,9% en de futures voor de Nasdaq stijgen 39,75 punten, omgerekend 0,9%. Daarbij verschuift de aandacht van de zorgen over de vertraging van de economische groei naar de Federal Reserve en Amerikaanse banencijfers. Uit cijfers van loostrookjesverwerker ADP bleek voorbeurs dat het aantal banen in de vs in de private sector is gestegen met 190.000, waarbij gerekend werd op een toename met 200.000 banen.

Tevens werd bekend dat de Amerikaanse arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal met 3,3% is gestegen. De arbeidskosten per eenheid daalden met 1,4% in het tweede kwartaal. Om 20.00 uur verschijnt het Beige Book, van de Federal Reserve, waarbij de markt kijkt naar signalen over het mogelijke tijdstip van een renteverhoging. De Aex kan nu even opveren, maar wij voorzien weerstand rond de 438 en willen daar short, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 433.56, een winst van 0.03 punten of 0.01%. Beleggers op de Europese aandelenmarkten waren redelijk goedgeluimd ondanks de forse verliezen voor de toonaangevende indices op dinsdag. In Amsterdam viel een handvol AEX-fondsen uit de toon, terwijl een aanzienlijk aantal meer dan 0,8 procent steeg. De positieve teneur was mede te danken aan een hogere opening op Wall Street. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,7 en 1 procent. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco voerde de AEX aan met een koerswinst van 1,7 procent, op de voet gevolgd door telecomconcern KPN en uitzender Randstad die beide 1,6 procent stegen.

De koers van Shell schommelde tussen winst en verlies. Na een flinke daling kwamen de olieprijzen halverwege de middag tot rust. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 45,46 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg met 0,9 procent tot 50 dollar per vat. Shell koerste 0,2 procent hoger. Dienstverlener aan de olie- en gassector Fugro won 1 procent, terwijl SBM Offshore 0,3 procent daalde. Wij hebben nog calls op Shell en laten deze ook rustig lopen. Onder de 438 zal het zijwaarts tot lager blijven en bij 425 kopen we weer meer in. Tussentijds gaan we met de FTI short op de topjes, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren