AEX heeft weerstand op 412 en steun op 408

Geplaatst op 03 november 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 412.10 en dat is een winst van 0.18% en ook de rest van Europa gaat iets hoger van start. Wall Street sloot fors hoger, de Dow won 1.13% en de Nasdaq sloot 1.41% hoger, waarbij de S&P 500 en de Dow Jones richting record hoogten bewogen, nadat de Bank of Japan onverwacht extra stimuleringsmaatregelen aankondigde. Beleggers kijken deze week uit naar belangrijke economische data uit Europa.

Op de beurzen in Azië waren de bewegingen maandag beperkt na publicatie van gemengde economische data uit China. Op de valutamarkten verliest de euro terrein ten opzichte van de dollar vanwege aanhoudend optimisme over de economische vooruitzichten in de VS. De AEX heeft vandaag weerstand op 412 en 415 en steun op 408 en 405 en de AEX mag even een stapje terug maken is ons idee. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 410.76, een verlies van 0.56 punten of 0.14%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotstanden van vrijdag. Beleggers komen even op adem na de sterke koerswinsten van vorige week. De afzwakkende groei van de Chinese industrie en dienstensector zorgt daarbij voor enige terughoudendheid. We maken even een pas op de plaats. Het sentiment blijft echter positief en het is goed mogelijk dat we uiteindelijk toch hoger sluiten. De industrie in de eurozone blijft uitbreiden, maar de cijfers zijn broos en geven geen reden tot veel enthousiasme. In China is nog altijd beduidend meer groei, maar lijkt de economie toch wat af te koelen, aldus handelaren.

De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs staan tot 0,3 procent in de min. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese dienstensector in oktober in het traagste tempo in 9 maanden is gegroeid, terwijl de activiteit in de industrie onverwacht afnam. De industriële bedrijvigheid in de eurozone nam daarentegen vorige maand iets toe. Postbezorger PostNL is de grootste daler in de MidKap met een min van ruim 7 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Vastned schroefde zijn winstverwachting op en dikte bijna 2 procent aan. De Aex heeft vanochtend de weerstand op 412 netjes getest en mag nu een klein stukje terugvallen. De index zou terug kunnen naar het niveau van globaal 408 waar de volgende steun loopt, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 409.59, een verlies van 1.73 punten of 0.42%. Wall Street zal naar verwachting licht lager openen. Na twee weken van stijgingen doen de markten vanwege magere economische data uit China en Europa een stapje terug. De futures voor de Dow Jones-index dalen omstreeks 14.50 uur 0,2%, de S&P futures verliezen 0,1% en ook de futures voor de Nasdaq dalen 0,1%. De S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average bewogen vrijdag richting recordhoogten, nadat de Bank of Japan onverwacht extra stimuleringsmaatregelen aankondigde. Over de afgelopen twee weken heeft de S&P 7% gewonnen, de sterkste prestatie over twee weken sinds maart 2011.

Op macro-economisch vlak staat in de VS een drietal publicaties op de agenda: de inkoopmanagersindex voor de industrie, de bouwuitgaven en de autoverkopen. Het zwaartepunt ligt deze week echter op donderdag en vrijdag, wanneer achtereenvolgens de ECB met zijn rentbesluit komt en het Amerikaanse banenrapport over oktober wordt gepubliceerd. De winsten van de bedrijven nemen met bijna 10% toe en de omzetten groeien met 4% tot 5%, waarmee de verwachtingen worden overtroffen. De beurzen kunnen dus ook op termijn nog steeds omhoog. De Aex hoeft nog niet de 408 te testen, maar rond 16.00 uur gaan we toch proberen om short te gaan, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 409.04, een verlies van 2.28 punten of 0.55%. De Europese aandelenbeurzen leden bescheiden verliezen. Matige cijfers over de Chinese economie, de industrie van de eurozone en tegenvallers uit het bedrijfsleven zorgden voor een negatieve ondertoon. In Amsterdam kreeg PostNL een forse tik na de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,9 procent in. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese dienstensector in oktober in het traagste tempo in 9 maanden is gegroeid, terwijl de activiteit in de industrie onverwacht afnam. De industriële bedrijvigheid in de eurozone nam daarentegen vorige maand iets toe.

De industrie in de eurozone blijft uitbreiden, maar de cijfers zijn broos en geven geen reden tot veel enthousiasme. In China is nog altijd beduidend meer groei, maar lijkt de economie toch wat af te koelen. Postbezorger PostNL was de sterkste daler in de MidKap met een verlies van 12,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Vastned schroefde zijn winstverwachting op en dikte ruim 1 procent aan. We hebben met de Aex steun op de 408 en we zouden wellicht nog een stapje lager kunnen. We gingen om 16 uur short op 0900-5151666 en deze hadden we binnen een half uur verzilverd om 16.30 uur met een kleine winst. Het signaal blijft voor morgen dus ook even short, maar het sentiment vooral voor de langere termijn, is opperbest. Fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren