AEX heeft weerstand op 428. even winstnemen?

Geplaatst op 24 december 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 426.84 en dat is een winst van 0.02% en ook de rest van Europa gaat rustig van start voor deze halve handelsdag. Wall Street sloot weer op recordstand, de Dow sloot 0.36% hoger en de Nasdaq sloot 0.33% lager. In de afgelopen vier handelsdagen – tot en met het slot van maandag – is de Dow Jones ruim 5% gestegen en dus zijn aandelen meer dan hersteld van hun dip begin december. We hebben vandaag een verkorte handelsdag in aanloop naar Kerstavond. Dientengevolge sluiten de Europese beurzen de deuren reeds om 14.00 uur.

De Aziatische markten noteren woensdag hoger, vanwege de hogere S&P futures. De AEX heeft weerstand op 428 een steun op 425. Wij sluiten onze AEX turbo long nu, met het lange feestweekend voor de deur. Wij zijn echter vandaag gewoon open tot 16.00 uur, ivm met het opstarten van onze nieuwe modelportefeuille, immers we gaan op 2 januari weer van start, zoals we dat al meer dan 18 jaar doen. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 426.30, een verlies van 0.47 punten of 0.11%. De Europese beurzen komen nauwelijks in beweging. Beleggers maken zich op voor Kerstmis, de beurzen in Amsterdam, Parijs en Londen zijn slechts een halve dag geopend. In Frankfurt wordt de handel pas maandag weer hervat. De beurs in Parijs levert 0,2 procent in. De FTSE in Londen krijgt er 0,3 procent bij. Aan de oliesector gerelateerde bedrijven staan in de bovenste regionen van de AEX. Fugro voert de hoofdindex aan met een winst van 1,7 procent. Shell en SBM Offshore winnen 0,6 en 0,3 procent. ING staat onderaan de lijst met een min van 0,9 procent.

Wolters Kluwer hoort ook bij de winnaars, met een plus van 0,8 procent. Voorbeurs bleek uit een melding van de AFM dat Commerzbank zijn shortpositie in de informatieleverancier bijna volledig heeft afgebouwd. De MidKap wordt aangevoerd door vastgoedonderneming Vastned. Die wint 0,9 procent na de verkoop van winkels in België die niet meer in de strategie passen. Vastned verkocht de panden voor 3,5 procent onder de boekwaarde, maar verbeterde zo naar eigen zeggen zijn Belgische winkelportefeuille aanzienlijk. De Aex staat licht onder druk. Het is op zich ook een soort vrijdag natuurlijk, maandag wordt de handel pas weer hervat. Dan kunnen we kijken of we de eindejaarsrally een vervolg kunnen geven. We zijn zo weer bij U terug nabeurs na 14.00 uur met de slotupdate. 

UPDATE 14:15

Goedemiddag, de Aex index is zojuist afgesloten op 425.57, een verlies van 1.20 punten of 0.28%. De Amsterdamse beurs is na een verkorte handelsdag in aanloop naar Kerstavond lager gesloten, waarmee de markt heel rustig de feestdagen ingaat. Het enige spannende vandaag waren de Chinese beurzen, waarbij de financials aan de Shanghai composite forse verliezen boekten, eraan toevoegend dat Chinese beleggers een voorschot namen op het toenemende besef dat de Chinese markt mogelijk oververhit is. Nutreco kon wederom rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het SNS het advies verlaagde naar hold van buy. Het aandeel sloot 0,1% hoger.

Vastgoedfonds Vastned heeft 14 winkelunits verkocht in Belgie voor EUR35,6 miljoen. Het aandeel steeg 0,7%. Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen van ondernemers in de industrie in december is verbeterd. De index, die het vertrouwen meet, steeg naar 3,4 van 2,4 in november. De Nederlandse economische groei voor het derde kwartaal is volgens een tweede raming van het CBS op kwartaalbasis uitgekomen op 0,1%. Bij een eerdere raming was nog sprake van een groei met 0,2%. Op jaarbasis groeide de Nederlandse economie in het derde kwartaal met 1,0%. De Aex kon vandaag de weerstand richting de 428 even testen en zoals we vanochtend al aangaven, was dat voor ons het signaal om onze turbos long op de Aex even te verzilveren. De Aex heeft nu steun op de 425 en mag volgende week tijdens de laatste drie handelsdagen van het nieuwe jaar wellicht een aanval op de 430 a 432 inzetten. We moeten de dips dus gebruiken als koopmoment. Rest ons nog om U hele fijne Kerstdagen te wensen. We gaan uw aanmeldingen dit weekend verder verwerken en zijn maandag uiteraard weer bij U terug. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren