AEX heeft weerstand op 495 en 498 en steun op 493 en 488

Geplaatst op 24 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 495.20 en dat is een winst van 0.15% en ook de rest van Europa gaat iets hoger van start, ondanks kleine winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.13% hoger en de Nasdaq won 0.12% De markten verwachten een renteverhoging in september. Dinsdag deed Fed-gouverneur Jerome Powell zijn duit in het zakje.

Hij verwacht ook een eerste renteverhoging in september, gevolgd door een tweede verhoging in december. De Aziatische markten noteren hoger, waarbij de Nikkei tot zijn hoogste niveau in achttien jaar steeg. De AEX heeft nu steun op 493 en weerstand op 495 en 498. Even wat stoom afblazen zou nu kunnen is ons idee en dat geeft dan weer mooie koop kansen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 493.53, een verlies van 0.92 punten of 0.19%. De Europese aandelenbeurzen gaan over een breed front onderuit, waarbij de Aex nog het best blijft liggen momenteel. Opmerkingen van een Griekse overheidsfunctionaris, dat de schuldeisers de Griekse voorstellen hebben afgewezen, zorgen voor rode koersenborden. De beurs in Parijs, die vooraf vlak noteerde, zakt 0.6 procent. Ook de graadmeter in Frankfurt gaat verder omlaag, tot 0,9 procent. De beurs in Athene speelt 3,5 procent kwijt, na een koersstijging van 16 procent over de afgelopen twee handelsdagen. Griekse premier Tsipras heeft nu in Brussel overleg met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) en directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Ook eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem en directeur Klaus Regling van het Europese stabiliteitsfonds schuiven aan, dus dat kan een hoop beweging geven. De Aex kan verder omlaag door tevens gezonde winstnemingen en we hebben steun op 488, 485 en 483. Na de stijging van 466 naar 497 is het niet meer dan normaal dat we even terugvallen en het zal een behoorlijk wilde rit op de financiele markten blijven door uitlatingen omtrent Griekenland. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 493.97, een verlies van 0.48 punten of 0.10%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, waarmee de opwaartse trend van de twee voorgaande handelsdag voortkomend uit optimisme over een Griekse deal, tot stilstand komt, na berichten dat Athene’s internationale kredietverstrekkers de meest recente Griekse hervormingsvoorstellen zouden afwijzen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 72 punten, ofwel 0,4%, de S&P futures verliezen 6,15 punten, ofwel 0,3% en de futures voor de Nasdaq dalen 11,75 punten, omgerekend 0,3%.

Wall Street sloot gisteren na een volatiele handelsdag hoger, vanwege optimisme over een Griekse deal. De onderhandelingen worden morgen voortgezet. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal op jaarbasis met 0,2% is gekrompen. Dit is conform de verwachting, maar markeert een verbetering ten opzichte van een eerdere raming toen een krimp van 0,7% werd gemeld. De Aex kan na 16.00 uur licht onder druk staan maar niet genoeg voor een FTI short naar onze mening, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 492.62, een verlies van 1.83 punten of 0.37%. De Europese beurzen stonden overwegend licht in de min. Het optimisme over een deal tussen Griekenland en de andere eurolanden, dat eerder deze week voor flinke plussen zorgde, verdampte enigszins door sombere uitlatingen van de Griekse premier Alexis Tsipras. Beleggers in Amsterdam en Brussel reageerden daarnaast op de langverwachte fusie tussen Ahold en Delhaize. De beurzen in Frankfurt en Parijs gingen tot 0,6 procent omlaag, de hoofdgraadmeter in Athene stond 3 procent in de min. Buiten de eurozone won de beurs in Londen 0,2 procent. Tsipras zei dat de eurolanden en het IMF niet akkoord zijn gegaan met de bezuinigingsvoorstellen van zijn regering. 

Op het Damrak eiste Ahold de hoofdrol op met de overname van zijn Belgische branchegenoot Delhaize. De aandeelhouders van Ahold krijgen circa 61 procent van de aandelen in het fusiebedrijf, dat geleid zal worden door Ahold-topman Dick Boer. Na aanvankelijke winst noteerde het aandeel Ahold in de middaghandel bijna 4 procent in de min, in Brussel zakte Delhaize 7 procent. Volgens de Belgische bank KBC komen de aandeelhouders van Delhaize er bekaaid van af. De Aex sloot lager en het lijkt erop dat we morgen en overmorgen een vervolg krijgen op wat winstnemingen. Dan pikken we weer nieuwe calls op. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren