AEX loopt tegen weerstand aan!

Geplaatst op 03 juni 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 449.51, een verlies van 0.43% en ook de rest van de Europese Beurzen gaat iets hoger van start na kleine winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.27% hoger en de Nasdaq won 0.39% geholpen door de olieprijs die opveerde na cijfers die wijzen op dalende binnenlandse olieproductie.

De cijfers boden tegenwicht tegen het uitblijven van een productiebeperking door OPEC-landen. Het is nu wachten op het banenrapport cijfer van vandaag dat aanwijzingen kan geven over het tempo van renteverhogingen door de Fed. Ook het aankomende Brexit referendum is een reden voor beleggers om voorzichtig te zijn.

De Chinese Hang Seng noteerde 0.30% hoger en de Japanse Nikkei index steeg 0.48%. De AEX heeft nu steun op 448 en weerstand op 452. Begin goed aan de maand juni! Wilt u ook live onze aan en verkoop signalen ontvangen per sms en email? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-5288851

Onze Onlineseminar was een groot succes met heel veel kijkers en deelnemers, Dinsdag kunt u ons persoonlijk ontmoeten op Beursplein 5. John Beijer geeft u een duidelijke visie en 10 tips mee voor deze zomer.

Meld u nu aan voor het seminar live op Beursplein 5. 10 tips om deze zomer geld te verdienen op de beurs.

 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 451.04, een winst van 3.45 punten of 0.77%. De Europese aandelenmarkten gaan eensgezind vooruit. Beleggers wachten op het rapport over de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt in de afgelopen maand, dat later op de dag wordt gepubliceerd. Daarbij wordt mogelijk meer duidelijk over een al dan niet snelle renteverhoging in de VS. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen koersen tot 1 procent hoger. Beleggers verwerken onder meer cijfers over de economische groei in de eurozone. Die bleek in mei op hetzelfde bescheiden peil te zijn uitgekomen als in de voorgaande drie maanden.

ArcelorMittal is op het Damrak opnieuw de sterkste stijger onder de hoofdfondsen, met een winst van 3,6 procent. Bij de middelgrote fondsen is Delta Lloyd (min 2,1 procent) de sterkste daler na een adviesverlaging. De Aex heeft de 452 keurig getest reeds en is nu weer op weg naar die niveaus. Daarboven is er ruimte naar de 458 punten, zoals wij al aangaven. De Aex heeft de uptrend nog steeds te pakken en wij dachten en denken dan ook niet aan flinke dalingen. Wel zien we zijwaartse bewegingen de laatste weken, waarin we dus met name met de autotrades zullen handelen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 446.82, een verlies van 0.77 punten of 0.17%. De Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van Wall Street, na een flink teleurstellend banenrapport waarop de dollar daalde. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren 0,3 procent lager terwijl de S&P 500 0,3 procent laat gaan en de Nasdaq future 0,2 procent daalt. Alles draaide om het Amerikaanse banenrapport. En dat viel in het algemeen tegen. In mei kwamen er slechts 38.000 banen bij, terwijl de werkloosheid daalde tot 4,7 procent. De cijfers waren bizar en compleet ongeloofwaardig en dit is de laatste reeks aan belangrijke data voorafgaand aan de bijeenkomst van de Federal Reserve.

Het banenrapport is een van de pijlers voor de Federal Reserve om het rentebeleid te bepalen. Eind mei meldde de voorzitter van de Fed Janet Yellen dat het gepast is om de rente waarschijnlijk in de komende maanden te verhogen, wanneer de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt sterker blijven worden. Dat zou dus mogelijk geen renteverhoging betekenen en dat zorgt direct voor een zwakke Dollar. De Aex kan nu de 445 gaan testen. Als we daaronder sluiten, verandert het technische plaatje, maar dit kan dus ook een test van de steun zijn en bij een eerste reactie blijven. We zullen zien, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 445.31, een verlies van 2.28 punten of 0.51%. Tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt zijn vrijdag slecht gevallen op de Europese aandelenbeurzen. De meeste graadmeters zakten in de middaghandel in het rood, waarmee de aanvankelijke winsten werden prijsgegeven. Parijs en Frankfurt leverden 0,8 en 1 procent in. De Londense FTSE noteerde een plusje van 0,4 procent. Uit een eerste schatting bleek vrijdagmiddag dat vorige maand per saldo slechts 38.000 banen zijn gecreëerd in de Amerikaanse economie, tegen 123.000 in de voorgaande maand. Die afname, tot het laagste peil in bijna zes jaar, was veel sterker dan verwacht.

Het slechte banenrapport had vooral effect op de valutamarkt, waar de koers van de euro sterk aantrok ten opzichte van de dollar. De tegenvallende groei kan de Fed ertoe zetten om langer te wachten met een nieuwe renteverhoging. Het vooruitzicht op een rentestap steunde afgelopen tijd juist de waarde van de Amerikaanse munt. De euro was 1,1305 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. Op weekbasis valt het verlies nog mee en we kunnen volgende week nog richting de 452 en 458 oplopen is het idee. We wensen U een heel fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren