AEX mag even een stapje terug maken naar de steun

Geplaatst op 05 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 453.89, een verlies van 0.97% en ook de andere Europese Beurzen gaan flink lager van start, na milde verliezen op Wall Street, de Dow sloot 0.47% lager en de Nasdaq sloot 0.21% lager na een bericht dat de Europese Centrale Bank mogelijk zijn quantitative easing programma eerder dan gepland zou kunnen afbouwen.

De ECB zal zijn obligatie opkopen ter waarde van 80 miljard euro per maand mogelijk een maand eerder terugschroeven dan het geplande einde van het programma in maart 2017, meldde persbureau Bloomberg. Fed-official Charles Evan van de Chicago-Fed is nog niet echt overtuigd van de noodzaak voor een renteverhoging.

De Aziatische beurzen noteerden iets hoger, de Nikkei sluit zojuist met een winst van 0.50% en de Hang Seng staat 0.17% hoger. De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1218. We kijken vandaag uit naar de ADP banen rapport cijfer, dit in aanloop naar de grote banen cijfers van vrijdag.

De AEX heeft vandaag steun op 453 en weerstand op 458. Wij gaan we calls proberen te kopen zodra we wat verder weg zakken. Meer live op 0900 – 51 51 666

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.16, een verlies van 4.16 punten of 0.91%. Verzekeraar Delta Lloyd is de absolute winnaar op een roodgekleurde beurs in Amsterdam, na het ongevraagde overnamebod van branchegenoot NN Group. De koers van het aandeel Delta Lloyd schoot tot 30 procent omhoog, de sterkste koerswinst voor het bedrijf ooit. Op de aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs staan minnen op de borden tot 0,7 procent, waarbij de Aex het dus slecht doet in principe. De defensieve waarden zien we nu onder druk staan. Aegon doet het juist goed, waardoor wij de calls sloten zojuist met winst. 
 

Ahold Delhaize speelt 1 procent aan waarde kwijt. Bij de Amerikaanse tak van het winkelbedrijf, Ahold USA, is onverwacht topman James McCann opgestapt. In Parijs daalt de mobiele aanbieder SFR 4,5 procent. De Franse beurswaakhond AMF heeft het uitkoopbod van de in Amsterdam genoteerde kabelaar Altice (plus 1,2 procent) op de aandelen SFR die het nog niet bezit geblokkeerd. Altice heeft het bod nu ingetrokken, maar kan nog wel in beroep gaan tegen het besluit van de AMF. De Aex kan ondertussen voldoende steun vinden rond de 452-453 punten en daar willen wij ook long gaan, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 455.50, een verlies van 2.82 punten of 0.62%. De Amerikaanse beurzen bewegen richting een vlakke opening, waarbij beleggers in aanloop naar het ADP-banenrapport geen grote posities durven in te nemen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index, Dow Jones Industrial Average en de technologiezware Nasdaq noteren 0,2 procent in het groen. Hoewel het ADP-rapport een belangrijke indicator is blijkt het rapport tevens een onbetrouwbare graadmeter te zijn voor de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport, dat twee dagen later verschijnt.

Uit de cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek dat het aantal banen in de VS in september minder hard is gegroeid dan voorzien. Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 154.000 stuks. Verwacht was een groei van 173.000 banen. De overige macrodata bespreken we live met U op 0900-5151666. De Aex beweegt heel rustig rond de 455 punten de afgelopen uren en bij een uitbraak stappen wij weer in de markt. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 456 punten, een min van 0.5%. De Europese aandelenbeurzen gingen omlaag en konden maar niet in positief vaarwater komen, ondanks de hogere start van Wall Street. De handel stond onder druk door berichten dat de Europese Centrale Bank overweegt zijn stimuleringsbeleid geleidelijk af te bouwen. In Amsterdam was verzekeraar Delta Lloyd een uitschieter met een plus van bijna 30 procent na een overnamebod van branchegenoot NN Group. In Frankfurt, Parijs en Londen stonden minnen op de borden tot 0,3 procent.
 

Volgens ingewijden denkt de ECB erover om zijn opkoopprogramma geleidelijk af te bouwen in stappen van 10 miljard euro per maand. Momenteel koopt de ECB voor 80 miljard euro aan obligaties per maand, met een looptijd tot maart 2017. De looptijd kan worden verlengd, maar als het besluit wordt genomen om een punt te zetten achter het steunbeleid zou de omvang ook geleidelijk afgebouwd moeten worden. toch zal dit weinig impact hebben volgens ons en als we rond 448-452 staan, kopen we weer calls op de index. We hebben onze positie op Aegon gesloten en kijken morgen naar Ahold en Unilever, die vandaag te hard zijn afgestraft. Binnen het huidige long signaal is het zeker nog geen tijd voor short posities, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren