AEX mag weerstand op 493 testen

Geplaatst op 30 juli 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 492.70 en dat is een winst van 0.70% en ook de rest van Europa gaat wederom hoger van start na winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.69% hoger en de Nasdaq won 0.44%. Conform verwachting liet de Fed de rente ongemoeid, waarbij het gissen blijft of de rente bij de volgende vergadering in september wordt verhoogd. Onder meer Royal Dutch Shell en Randstad rapporteerden voorbeurs de kwartaalcijfers. In Azië noteren de indices hoger.

De Nikkei wint meer dan 1% en de beurs in Shanghai oogt vandaag rustig. Shell gaat kosten besparen en verwacht dat de Olie prijs voor een langere periode laag blijft. Als Shell gaat besparen is dat slecht voor bedrijven zoals Fugro en SBM Offshore, eens kijken hoe daar op gereageerd gaat worden. Randstand kwam met perfecte cijfers en dat werd ook wel verwacht. De AEX heeft ook vandaag steun op 485 en weerstand op de 488 en 493. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 493.34, een winst van 4.05 punten of 0.83%. De Europese aandelenbeurzen gaan overwegend verder omhoog. Beleggers krijgen opnieuw een stroom aan bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak staat olie- en gasconcern Shell in de schijnwerpers na de aankondiging van een grote ontslagronde. Er zit volop beweging in de beurskoersen. Shell doet het goed vanwege de handhaving van het dividendbeleid en Randstad laat een verrassende beweging zien van een plus naar een min. Het aandeel van de uitzender is ook wel duur aan het worden op het huidige niveau. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs krijgen er tot 0,6 procent bij. Beleggers zijn niet tevreden over de resultaten van Aperam. De staalproducent staat onderaan de MidKap met een min van meer dan 10 procent. 

Imtech krijgt opnieuw rake klappen en zakt 8 procent. De geplaagde technisch dienstverlener zag deze week al zo’n 27 procent aan beurswaarde verdampen. Wij hadden al geen advies op Imtech. Met de leden hebben we nog calls op de index en we zijn nu alweer 15 punten opgelopen t.o.v. maandag en willen deze dus verzilveren met 10 procent winst binnen 1 week. Wilt U ook meedoen en handelen met onze trades, stuur dan even een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijvers actie, verlengd tot vrijdag!

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 494.95, een winst van 5.66 punten of 1.16%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen. De wekelijkse steunaanvragen vielen mee, maar de groei van de Amerikaanse economie bleef achter bij de verwachtingen. De prijsindex kwam uit boven het mikpunt van de Fed van circa 2%. De future voor de S&P 500-index noteert 0,2% lager, de Dow-future zakt 0,3 en de future voor de Nasdaq 100-index 0,1% lager. Eerder wezen de futures op een vlakke tot licht hogere opening. De groei van de Amerikaanse economie kwam over het tweede kwartaal uit op 2,3% op kwartaalbasis. In het eerste kwartaal kromp de economie nog met 0,2% na een periode waarin de winter zich stevig liet gelden. Er was vooraf gerekend op een groei met 2,7%.

In die cijferreeks zit ook een prijsindex en die steeg 2,2%. Tegelijkertijd met de groeidata kwamen om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen uit met een stijging van 12.000 naar 267.000 waar 270.000 was verwacht. Het cijfer van een week eerder bleef ongewijzigd. Wall Street reageerde gisteren positief op het rentebesluit van de Federal Reserve. Die liet de rente ongemoeid op het historisch lage niveau waar deze zich al jaren bevindt. De Fed zag bemoedigende trends in de arbeidsmarkt, maar was ook bezorgd over het inflatieniveau. De Fed mikt op circa 2,0%. De Aex doet het opperbest en wij hebben al onze posities verzilverd met een leuke winst. Rond de 495 zien we nu telkens weerstand en onder 492-493 stappen we weer opnieuw in de calls, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 495.17, een winst van 5.88 punten of 1.20%. De Europese aandelenbeurzen gingen overwegend omhoog, na weer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam stond zwaargewicht Shell in de schijnwerpers. Het olie- en gasconcern opende de boeken en kondigde een grote ontslagronde aan. Ook gaat Shell minder investeren. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 0,5 procent bij. In de MidKap kreeg Imtech opnieuw rake klappen en zakte 15,2 procent. De geplaagde technisch dienstverlener zag deze week al ruim 30 procent aan beurswaarde verdampen. Beleggers waren ook niet tevreden over de resultaten van Aperam. De staalproducent volgde met een min van krap 12 procent.

Ook toeleverancier aan de chipindustrie ASM International (ASMI) en biotechnologiebedrijf Pharming kwamen met cijfers. ASMI (plus 1,7 procent) zag zowel de winst als de omzet in het tweede kwartaal groeien ten opzichte van een jaar eerder. Pharming (plus 3 procent) leed in het afgelopen halfjaar fors minder verlies dan een jaar geleden. Zakenbank KBC verhoogde het advies op het aandeel. Wij hebben een goede dag achter de rug, want we sloten de calls op de Aex rond het hoogste punt en hebben 4500 euro winst langs de zijlijn reeds voor deze maand. Zodra we weer terugvallen naar 488 niveaus, stappen we opnieuw in de calls, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren