AEX signaal is long, zolang we boven 418 staan!

Geplaatst op 02 oktober 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 424.89, een winst van 1.45% en ook de rest van Europa gaat hoger van start. Wall Street bleef dicht bij huis. De Dow sloot 0.08% lager en de Nasdaq won 0.15%. Optimisme over meevallende data uit China maakte in de loop van de dag plaats voor aanhoudende zorgen om de wereldwijde economische vooruitzichten. Om 14.30 uur staat het Amerikaans banenrapport van september gepland, waarbij wordt gerekend op een stijging van het aantal banen met 200.000. Het werkloosheidspercentage is naar verwachting ongewijzigd op 5,1%. In Azië noteert de Hang Seng hoger op de eerste dag na een vakantiedag.

Aandelenmarkten in China en India zijn gesloten. De AEX heeft nu heel mooi de 428 getest, is terug gevallen naar de steun op 418 en mag nu op weg naar 432, kortom, het plaatje ziet er nu goed uit, toch pas boven vol instappen en nu nog even een vinger aan de pols. Wij moeten u ook bedanken, mede door uw stem staat John nu in de top 5 als Beursexpert 2015 bij de Gouden Stier. We blijven ons best doen!

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 426.74, een winst van 7.91 punten of 1.89%. Op de Europese beurzen heerst een optimistische stemming voorafgaand aan het banenrapport van de Amerikaanse overheid. De banengroei in de Verenigde Staten vormt een belangrijke indicator voor het rentebeleid van de Federal Reserve (Fed). Op het Damrak is toeleverancier aan apotheken Fagron een uitblinker na overnamenieuws rond het Belgische bedrijf. Het valt op dit moment bijna niet meer te voorspellen welke kant de beurzen opgaan. Gisteren leek het ook een mooie dag te worden en zakten de markten uiteindelijk toch weg en vandaag is er weer geen vuiltje aan de lucht en zijn we in de maak voor een herstel. Waarschijnlijk zijn het de gebruikelijke zenuwen voor het cijferseizoen. 

De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen winnen tot 1,6 procent. Air France-KLM klimt 2,1 procent. Het bestuur van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie heeft de top van Air France toestemming gegeven om een alternatief herstructureringsplan door te voeren. De vakbonden zetten zich volgens Franse media schrap voor het verlies van duizenden arbeidsplaatsen. De Aex ligt er technisch gezien weer prima bij. We kunnen verder omhoog en als we boven de 428 komen, zal de trend verder gaan versnellen. Houd wel vanmiddag de werkgelegenheidsdata in de gaten, want die zal ook voor een hoop beweging gaan zorgen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 416.28, een verlies van 2.55 punten of 0.61%. Wall Street opent naar verwachting lager. De futures maakten een sterke draai nadat bleek dat er in september minder banen in Amerika zijn bijgekomen dan was verwacht. Uit het banenrapport bleek dat de Amerikaanse economie 142.000 arbeidsplaatsen heeft gecreeerd, wat veel minder was dan de verwachte 200.000. Ook werden de getallen voor de voorgaande twee maanden naar beneden bijgesteld. Hierop daalde de dollar en kelderden de yields op Amerikaanse staatsobligaties tot het laagste niveau sinds eind april. De futures voor de Dow Jones-index dalen 1,0%, de S&P futures staan 1,2% lager en de futures voor de Nasdaq dalen 1,0%.

Ook werd bekend dat het werkloosheidspercentage gelijk is gebleven ten opzichte van augustus op 5,1%. De loongroei was vlak. Uit de cijfers kan worden opgemaakt dat de arbeidsmarkt deze zomer is verzwakt nadat in de voorgaande 18 maanden sprake was van robuuste banengroei. De verzwakking volgt op de vrees voor een vertragende groei in China en scherp dalende Chinese koersen. Daarmee is in oktober de renteverhoging van de baan en mogelijk ook in december, aldus de analisten. Dat zou dus betekenen dat het later een herstel op zou kunnen leveren. Toch gaan we hard omlaag nu en dat geeft weer koopkansen. Onze calls van vanochtend hebben we verzilverd op het hoogste punt met een hele leuke winst, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 422.58, een winst van 3.75 punten of 0.90%. De aandelenbeurs in Amsterdam zag de forse winsten van eerder op de dag verdampen, om later toch in de plus te eindigen. Ook elders in Europa vertoonden de beurzen een soortgelijk beeld. De terugval volgde op een tegenvallend banenrapport uit de VS. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 0,7 procent hoger. De banengroei in de Verenigde Staten vormt een belangrijke indicator voor het rentebeleid van de Federal Reserve (Fed), het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Die kan wegens de magere banengroei besluiten voorlopig af te zien van een renteverhoging. Dat kan gunstig zijn voor de aandelenkoersen, maar beleggers lijken voorlopig meer geschrokken van de magere aanwas van slechts 142.000 banen die voor september werd gemeld.

In de AEX was staalproducent ArcelorMittal de sterkste stijger met een winst van bijna 5 procent. Uitzender Randstad sloot de rij met een verlies van 0,5 procent. Op weekbasis zijn we met de Aex weinig opgeschoten, maar onze portefeuille deed het heel goed en vooral vandaag hebben we kunnen scoren met calls op de Aex index. Vanochtend kochten we deze en deze verkochten we voor de data op het hoogste punt. Daarna stapten we iets boven de bodem achteraf weer in en sloten deze voor sluiting van de beurs met ook een leuke winst. Dan hebben we van het weekend nog factors en turbo’s long voor een verwacht herstel. We zitten er bovenop en profiteren van de turbulentie, fijn weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren