AEX terug in trendkanaal, steun 442 en 438, weerstand 448

Geplaatst op 28 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 445.30 en dat is een winst van 0.30% en de rest van Europa gaat verdeeld van start. Wall Street sloot wederom hoger. De Dow sloot 2.27% hoger en de Nasdaq won 2.45%. Een sterk Amerikaans groeicijfer en de sterk hogere olieprijzen bleken uiteindelijk voldoende om voor de tweede dag op rij op winst te eindigen. Vandaag zijn we in afwachting van nieuwe data en indicaties van Jackson Hole, ofwel het jaarlijkse symposium van de Fed. Komen er uitlatingen over het rente beleid etc etc.

In Azië staan de indices fors in de plus met voor de Nikkei een winst van 3%, de Shanghai op 4.8% en de Hang Seng staat onveranderd. De dollar kent nog steeds een opwaartse trend. De AEX is nu terug in het positieve trend kanaal en heeft steun op 442 en 438 en weerstand op 448. We kunnen wellicht de steun gaan testen vandaag. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 443.17, een verlies van 0.19 punten of 0.04%. De Europese aandelenbeurzen schommelen tussen winst en verlies. Beleggers nemen wat gas terug na de wilde achtbaanrit in de afgelopen dagen. Ze houden zich vooral bezig met de vraag wat het sterkere groeicijfer van de Amerikaanse economie betekent voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Het valt wat tegen op de Europese beurzen. Wall Street lijkt sneller te herstellen, maar daar staan de openingsindicatoren ook onder druk. De beurzen in Frankfurt, Parijs koersen tot 0,6 procent lager. De FTSE in Londen staat 0,14 procent in de plus. In de AEX is Randstad (min 2,9 procent) een opvallende daler. 

De uitzender heeft last van mogelijke nieuwe wetgeving in de Verenigde Staten, waarbij moederbedrijven verantwoordelijk worden gesteld voor de franchise-activiteiten. Wij hadden al puts op het fonds en deze staan nu op 30 procent winst. Grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen is verzekeraar Aegon met een winst van 2 procent, na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Olieconcern Shell profiteerde van de sterke opleving van de olieprijzen op donderdag en kreeg er 1,6 procent bij. De Aex houdt het spannend en we gaan weer richting de 442. Pas als we hierboven sluiten vandaag, hebben we voldoende vertrouwen in een verdere uptrend, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 441.18, een verlies van 2.18 punten of 0.49%. Wall Street zal naar verwachting lager openen. Zorgen over China en het rentebeleid van de Federal Reserve spelen weer op. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren 0,8% lager, de S&P 500 futures 0,7% en de Nasdaq 100 futures eveneens 0,7%. Na de winsten van de afgelopen twee handelsdagen, waarin de Dow Jones Industrial Average bijna 1.000 punten terugpakte van de eerder opgelopen averij, keren de, overigens nooit ver afgedreven, zorgen over China en het rentebeleid van de Federal Reserve, dus weer terug naar de voorgrond. Vandaag is een groot deel van de prominenten en beleidsmakers van de Federal Reserve bijeen ter gelegenheid van het economisch symposium van de Fed van Kansas City, dat tot en met morgen duurt. 

Als deze bijeenkomst geen ander of herhaling van eerdere inzichten oplevert, is wat het rentebeleid betreft aanstaande woensdag het eerstvolgende richtpunt met de publicatie van het Beige Book, dat twee weken voorafgaand aan de Fed-beleidsvergadering verschijnt en dat geldt als een leidraad daarvoor. Om 16.00 uur komt nog het consumentenvertrouwen in augustus, zoals gemeten door de universiteit van Michigan. Gerekend wordt op een stijging van de index tot 93,2, van 93,1. De Aex kan nu dus nog onder de 442 blijven handelen en we blijven dan ook voorzichtig. Onze puts op Randstad doen het zeer goed, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 445.96, een winst van 2.60 punten of 0.59%. De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs schommelde in de middaghandel boven de slotstand van donderdag. De andere Europese beurzen bleven overwegend dichtbij huis op de laatste dag van de tumultueuze handelsweek, die vooral in het teken stond van zorgen over de Chinese economie. De hoofdgraadmeter in Parijs steeg 0,1 procent, de FTSE in Londen kreeg er 0,5 procent bij. De DAX in Frankfurt viel wat uit de toon met een min van 0,4 procent. De AEX boekte maandag het zwaarste verlies in jaren, maar krabbelde in de loop van de week weer op. De hoofdgraadmeter van het Damrak stond daardoor weer iets hoger dan vorige week. Sinds het voorlopige hoogtepunt van 5 augustus leverde de index met 25 Amsterdamse hoofdfondsen al wel 12 procent in. Randstad was met een verlies van 4 procent een van de opvallendste dalers vrijdag. 

Grootste daler was opnieuw Gemalto. De digitaal beveiliger leverde 4 procent in, nadat tegenvallende halfjaarcijfers donderdag al ruim 12 procent aan beurswaarde hadden gekost. De Aex kon op weekbasis zelfs iets vooruitgaan dus deze week. Intraday hebben we natuurlijk enorme schommelingen gezien en zijn we laag geweest op 401. We hebben mega veel gehandeld. Het rendement is deze week dan ook verder opgelopen en heel voorzichtig zijn we onze call posities aan het afbouwen en hebben we puts op Randstad gekocht. Ook voor de komende weken verwachten we veel turbulentie dat voor onze systemen mooie kansen geeft. De ergste paniek lijkt even uit de markt. Nog nooit was het zo druk bij Beursfoon als begin deze week. De rust is nu even teruggekeerd, prettig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren