AEX volop in beweging, steun op 488 en weerstand op 493

Geplaatst op 26 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 490.41 en dat is een verlies van 0.45% en ook de rest van Europa gaat wederom lager open. Het is altijd duidelijk geweest dat het nooit makkelijk zou worden. De euforie maandag vanwege het nieuwe Griekse voorstel leek al te mooi om waar te zijn en we zijn weer terug bij af. Wall Street ook iets lager. De Dow verloor 0.42% en de Nasdaq verloor 0.20% In Azië noteren de indices lager. De euro en de dollar houden elkaar goed in evenwicht. De AEX heeft nu steun op 488 en weerstand op 493.

Het S&P en Nasdaq Systeem draaien erg goed, de CAC doet het slecht en de Opties doen het prima!  Wij sturen u concrete signalen per SmS en E-mail en u kunt, indien u dat wenst ze ook gelijk laten uitvoeren via Autotrading. Stuur voor info even een mail naar John@beursfoon.nl of bel hem op, 023-5288851, John zit vandaag spec voor u klaar voor al uw vragen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 12:25

De Aex index noteert nu op 492.77, een winst van 0.38 punten of 0.08%. De Europese aandelenbeurzen waren roodgekleurd begonnen en veren nu weer wat op. Beleggers nemen weinig risico’s meer in afwachting van de verdere onderhandelingen over de Griekse schuldenkwestie, die opnieuw in een impasse lijken te zitten. Op het Damrak staat Ordina onder druk na een omzetwaarschuwing. Na de euforie over een Grieks schuldenakkoord aan het begin van de week, blijken de onderhandelingen toch weer muurvast te zitten. 

Veel meer concessies aan de Grieken kunnen er niet worden gedaan en het is wachten op wie er op het allerlaatste moment inbindt. Supermarktconcern Ahold is de sterkste stijger met een winst van 2,6 procent na de recente koersdruk. Zoals we gisteren reeds voorspelden, kon de Aex vanochtend de 488 testen als steun en nu veren we weer op naar de 493 weerstand. Daar gaan we weer kijken of er een short signaal komt. De calls blijven er goed bij liggen en houden we rustig vast. We zijn zo weer bij U terug.  

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 494.49, een winst van 2.10 punten of 0.43%. Wall Street zal naar verwachting verdeeld openen. De future voor de S&P 500-index noteert 0,1% hoger, de Dow-future noteert eveneens 0,1% hoger en de future voor de Nasdaq 100 duidt op een lagere opening van 0,1% van die index. De markten zijn geheel en al in afwachting van wat de onderhandelingen met Griekenland opleveren, die morgen worden voortgezet en zondag toch echt tot een akkoord moeten leiden. Consequentie is dat vandaag alleen gereageerd kan worden op uitspraken van regeringsleiders en functionarissen in diverse media, in het geval die gedaan worden.

De macro-economische agenda bevat in de VS slechts e e n aspect en dat betreft het zogeheten kleine consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door University of Michigan. Die betreft de definitieve lezing over juni, waarbij de verwachting is dat deze uitkomt op 95 tegen een eerder gemelde 90,7. Dit cijfer volgt vrijdag om 16.00 uur. De Aex blijft verder oplopen en we hebben nog geen short signaal gezien. Rond de 495 verwachten we desondanks nog steeds weerstand, maar per saldo zijn we dan toch 10 punten opgeschoten met vorige week en we hebben reeds calls, dus dat gaat goed, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 494.47, een winst van 2.08 punten of 0.42%. Beleggers op de Europese aandelenmarkten leven nog altijd tussen hoop en vrees. Morgen moet tijdens een nieuwe vergadering van de eurogroep een oplossing worden gevonden voor de Griekse schuldencrisis. Vanmiddag leken optimisten op de beurzen licht de overhand te hebben. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs gingen 0,1 en 0,4 procent omhoog, de FTSE in Londen moest een half procent prijsgeven. Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Ahold de sterkste stijger met een plus van ruim 2 procent. het supermarktconcern staat al de hele week in de belangstelling door de aangekondigde fusie met het Belgische Delhaize. Oliemaatschappij Shell stond onderaan de AEX met een verlies van 0,9 procent.

Het Franse kabelbedrijf Altice, eveneens een hoofdfonds in Amsterdam, won 0,4 procent. Het bedrijf, dat de laatste tijd stevig op het overnamepad is, maakte bekend dat het zijn hoofdkantoor verplaatst naar Nederland en zijn eigendomsstructuur aanpast om te kunnen blijven groeien met behulp van acquisities. Zoals we afgelopen week aangaven, mocht de Aex wat herstellen. Het technische plaatje is door de stijging van de afgelopen dagen behoorlijk verbeterd en volgende week wordt het de week van de waarheid. Wat ons betreft de Grieken er gewoon uit, dan even een klein stapje terug misschien als schrikreactie, maar daarna zijn we gewoon op weg naar de 518 punten. We hebben zeer actief gehandeld en gaan volgende week dat een vervolg geven. We wensen U een fijn en zonnig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren