Ahold komt met mooie trading update! Kijkt u vanavond ook?

Geplaatst op 19 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 485.58, een winst van 0.18% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start, na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.11% lager en de Nasdaq won juist 0.31%. Janet Yellen was helder in de positie van de Fed als onafhankelijk orgaan dat niet reageert op politieke druk, maar zich bij beslissingen laat leiden door economische ontwikkelingen. Ze gaf geen hint prijs wanneer een volgende renteverhoging zich aandient.

De meeste aandacht zal vandaag uitgaan naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De euro staat iets onder druk. Ahold Delhaize kwam met een mooie trading update en staat 4% hoger. Men heeft in het vierde kwartaal van 2016 een solide omzet gerealiseerd en dat was vooral te danken aan volumegroei in de Verenigde Staten en een sterk gestegen vergelijkbare omzet in Nederland. De AEX heeft steeds steun op 483 en weerstand is er op 488 en daar liggen weer short kansen.

Vanavond 20.00 uur geven wij ism de Commerzbank een Onlineseminar bij IEX.nl. Ontdek in dit interactief seminar hoe John Beijer zijn kooplijst voor 2017 samenstelt. Wat doet John met technische analyse? Welke producten gebruikt hij in zijn portefeuille? Kortom, u krijgt 10 concrete kooptips van John Beijer om het jaar succesvol in te zetten. Meldt u hier gratis aan.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 483.41, een verlies van 1.34 punten of 0.28%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het einde van de ochtend overwegend op een klein verlies. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize is de uitblinker aan het Damrak dankzij enthousiast ontvangen omzetcijfers over het afgelopen kwartaal. In de markt werd onder meer opnieuw gereageerd op een speech van de Britse premier Theresa May. Zij benadrukte op het World Economic Forum in Davos nogmaals de ambities van de Britten als voorvechters van vrijhandel na de brexit. 

Verder wordt uitgekeken naar de toelichting door ECB-president Mario Draghi op het rentebesluit van de centrale bank. Verder stond onder meer Philips in de belangstelling. Analisten van ING voorzien een verdere verbetering in de marges van het zorgtechnologiebedrijf en zetten het aandeel op hun kooplijst. De Aex kan nu de 482 gaan testen en daaronder denken we weer aan de 478 punten. We hebben nu echter voor de korte termijn een koopsignaal, dus willen het liefst boven 485 weer in de puts en short futures, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 485.86, een winst van 1.11 punten of 0.23%. De Amerikaanse futures duiden op een iets lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 index noteren 0,1 procent lager. Ook de futures op de Dow Jones index en de Nasdaq staan 0,1 procent in de min. Het cijferseizoen loopt door en we zien inderdaad indrukwekkende resultaten, zoals die van Netflix gisteravond, maar Wall Street blijft afwachtend.

Op macro-economisch vlak verschenen reeds een aantal Amerikaanse publicaties. De wekelijkse uitkeringsaanvragen daalden met 15.000 stuks tot 234.000. Later op de middag kan de olieprijs reageren op het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport. Draghi heeft de markten nog wat extra omhoog gepraat en we kunnen zelfs op weg naar de 488 wederom. Daar willen we kijken naar short posities, want de weerstandslijn is nu dalende in de grafiek. We zijn zo weer bij U terug en druk bezig met de kooplijst 2017, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 484.64, een verlies van 0.11 punten of 0.02%. De Europese aandelenbeurzen stonden dichtbij de slotstanden van donderdag. De Europese Centrale Bank heeft met zijn nieuwe rentebesluit niet voor verassingen gezorgd bij beleggers. De rentetarieven in de eurozone blijven voorlopig onveranderd op hun historisch lage niveaus. De FTSE in Londen vervolgde de negatieve lijn van de afgelopen dagen met een een verlies van 0,5 procent. Draghi wees er verder wel op dat er nog altijd aanzienlijke risico’s zijn voor de economische groei in de eurozone. Dat zou toch tot wat winstnemingen moeten leiden is ons idee. 

Beleggers reageerden enthousiast op een nieuwe klus voor bouwer Heijmans, die ruim 5 procent won. Het noodlijdende bedrijf heeft samen met partners de voorlopige gunning gekregen voor het project Zuidasdok in Amsterdam. Wat betreft onze visie voor de Aex nu, denken wij aan nog één keer een test van de 488 punten en daarna zullen we toch wat terug kunnen vallen naar de 478 punten. De bewegingen moeten wat groter worden om te kunnen handelen. Met de Bund en het goud kunnen nu wel leuke acties worden gedaan. 

Vanavond 20.00 uur geven wij ism de Commerzbank een Onlineseminar bij IEX.nl. Ontdek in dit interactief seminar hoe John Beijer zijn kooplijst voor 2017 samenstelt. Wat doet John met technische analyse? Welke producten gebruikt hij in zijn portefeuille? Kortom, U krijgt 10 concrete kooptips van John Beijer om het jaar succesvol in te zetten. Meld u hier gratis aan.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren