ArcelorMittal, TomTom en de AEX. Hoe nu verder?

Geplaatst op 10 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 490.47, een winst van 0.41% en ook de andere Europese Beurzen gaan wederom hoger van start. Wall Street sloot positief, de Dow won 0.59% en de Nasdaq sloot 0.58% hoger. De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag in bijzijn van een aantal topmensen uit de luchtvaartsector aangegeven binnen afzienbare tijd met een fiscaal omvormingsplan te komen.

De gouverneur van de Federal Reserve van Chicago Charles Evans merkte donderdag op dat een beleid waarin de rente in een traag tempo wordt verhoogd goed is voor de controle over de inflatietrend en voorkomt dat de bank op zijn schreden moet terugkeren.

Ook dat is natuurlijk goed nieuws een geeft steun. De Aziatische beurzen noteerden vrijdag hoger, de Nikkei wint.249% en de Hang Seng staat 0.28% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,0661. ArcelorMital kwam met haar cijfers, men heeft in het vierde kwartaal van 2016 meer winst behaald dan was voorzien door analisten en we staan alweer op 7.84 euro, een winst van 4.3% en ons koersdoel is 8.80 euro.

De AEX staat nu boven de 488, op 3 januari stonden we even op 489.91 en we zetten nu een iets hogere top neer. Toch spreken wij nog niet van een uitbraak uit de trading range, immers afgelopen week zakte we even onder de steun op 480, met een stand op 476.71, en veerde toen weer gelijk op. TomTom heeft een beleggers dag, dat geeft meestal een hoop beweging en wij verwachten positieve uitlatingen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 489.09, een winst van 0.59 punten of 0.12%. De aandelenbeurs in Amsterdam kan nog even hogere niveaus neerzetten na de stijgingen van gisteren. Toen eindigden we op het hoogste punt van de dag en daarmee konden we vandaag even de 492 als weerstand opzoeken, hadden we tegen U gezegd. Deze moeten we nog testen. De staalbedrijven ArcelorMittal en Aperam zijn in trek op het Damrak dankzij sterke kwartaalcijfers. Het grootste staalbedrijf ter wereld wist het resultaat vorig kwartaal sterk te verbeteren in een aantrekkende markt en verwacht dat de vraag naar staal in 2017 verder stijgt.

In de MidKap was Aperam de grootste stijger met een winst van eveneens 4 procent. De roestvrijstaalproducent heeft naar eigen zeggen een recordjaar beleefd en kondigde aan voor maximaal 100 miljoen dollar eigen aandelen in te kopen. Ook wordt het dividend verhoogd. De Aex zakt nu weer wat terug, zoals we vanochtend al een klein beetje aangaven. Van een echte uitbraak is nog geen sprake en we blijven dus in de consolidatieperiode, waarbij we wel op een hoger niveau staan, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 488.83, een winst van 0.33 punten of 0.07%. De Amerikaanse beurzen gaan een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,1 procent hoger. Na een korte adempauze suggereren de futures dat de Amerikaanse beurzen de opwaartse trend voortzetten, gesteund door de belofte van president Donald Trump om een fenomenale aankondiging omtrent zijn belastingplannen. Voor het einde van deze maand moet een conceptvoorstel op tafel liggen.

Hoewel de Federal Reserve gisteravond een positief beeld schetste van de Amerikaanse economie en de ondertoon iets minder hawkish was, staat de deur voor een renteverhoging in de nabije toekomst nog steeds open. Voor Europa zal dat echter goed nieuws zijn en we kunnen nu de 488 als steun beschouwen. We gingen long toen we de 488 hadden getest op 0900-5151666 en willen deze nu sluiten. Het long signaal voor de langere termijn staat er al bijna en wij blijven dus kijken naar langlopende calls op de diverse fondsen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 489.56, een winst van 1.06 punten of 0.22%. De Europese beurzen stonden licht in de plus en zetten daarmee de stijging van gisteren voort, zoals we al aangaven. Vooral de staalbedrijven ArcelorMittal en Aperam waren in trek op het Damrak, met dank aan sterke kwartaalcijfers. In Londen waren vooral mijnbouwers in trek, na een melding van de Chinese overheid dat de export van het land flink is aangetrokken. Anglo American en Rio Tinto wonnen elk rond de 4 procent. De olieprijs ging omhoog vandaag en daar zien we telkens boven de 50 Dollar alweer steun optreden. Wij hebben nog steeds een koersdoel van 70 Dollar voor dit jaar. 

De euro zakt weer wat terug binnen de bandbreedte en kan steun vinden rond de 1.05. Het goud hebben we even op neutraal staan, maar olie en de euro/dollar kunnen we dus binnenkort weer een turbo positie op innemen. Ook kochten we al Philips en TomTom deze week. Maandag krijgen we ook een long signaal mogelijk voor de Aex en stappen we in de calls op de index. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren