ASML komt met prachtige cijfers.

Geplaatst op 18 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 484.01, een winst van 0.47% en ook de andere Europese Beurzen gaan hoger van start, ondanks milde verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.30% lager en de Nasdaq verloor 0.63%. Morgan Stanley overtrof in het vierde kwartaal van 2016 de verwachtingen met een sterke stijging van de omzet en winst maar dat gaf niet echt de boost die men nodig had voor hogere koersen.

De markt kijkt nu uit naar de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen. De Aziatische beurzen staan hoger, de Nikkei wint 0.43% en de Heng Seng sluit 1.14% hoger. In Azië wordt vooral uitgekeken naar de beëdiging van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, komende vrijdag.

Beleggers zijn bezorgd over de inhoud en de impact van zijn rede die onderdeel uitmaakt van de gehele ceremonie. De euro/dollar noteerde op 1,0698. Vandaag kijken we uit naar de cijfers van Citigroup om 13 uur en Goldman Sachs om 14 uur. Zojuist kwam ASML met prachtige cijfers. Niet alleen lagen de omzet en de winst in het vierde kwartaal hoger dan verwacht, ook de orders voor de nieuwe EUV-machines waren beter dan verwacht.

Het fonds staat nu 4% hoger. Het is wel erg hard gegaan met ASML, pak uw winst even en bij een dip weer instappen is het idee. De AEX heeft steeds steun op 483 en weerstand is er op 485 en 488.

Donderdag 20.00 uur geven wij ism de Commerzbank een Onlineseminar bij IEX.nl. Ontdek in dit interactief seminar hoe John Beijer zijn kooplijst voor 2017 samenstelt. Wat doet John met technische analyse? Welke producten gebruikt hij in zijn portefeuille? Kortom, u krijgt 10 concrete kooptips van John Beijer om het jaar succesvol in te zetten. Meldt u hier gratis aan.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 483.30, een winst van 1.53 punten of 0.32%. Chipmachinefabrikant ASML is een opvallende stijger op de beurs in Amsterdam. De cijfers die ASML naar buiten bracht, vielen in de smaak bij beleggers. Het bedrijf trapte daarmee het cijferseizoen op het Damrak af. Andere flinke stijgers in de AEX waren DSM, AkzoNobel en Heineken. Verzekeringsconcern Aegon bungelt onderaan de hoofdindex met een verlies van 2 procent.

De Aex heeft nu weerstand op 485 punten en steun rond de 482 punten. Gisteren konden we daar al even onder komen en ook vandaag denken we dat we de 478 eerder kunnen opzoeken, dan dat we zouden herstellen naar hogere niveaus. De bankaandelen doen het dus slecht, maar zorgen nog niet voor veel lagere koersen bij de Aex. Bovendien zien we de olieprijs weer wat opleven. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 483.60, een winst van 1.83 punten of 0.38%. De Amerikaanse beurzen gaan een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren voor opening 0,2 procent in het groen. Op Wall Street wordt vanaf vandaag met interesse uitgekeken naar de inauguratie komende vrijdag van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten en diens rede daarbij. De Dollar zien we flink heen en weer bewegen in verband met Trump. Macro-economisch is het een stuk drukker dan gisteren met achtereenvolgens de industriële productie over december, het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers in januari en in de avonduren het Beige Book, dat altijd twee weken voor het rentebesluit van de Federal Reserve uitkomt. 

Deze hoort U live op 0900-5151666. We wilden daar ook short gaan, maar zien de handel rond 482 telkens toch weer opleven. Dan zou eventueel de 485 weer in zicht komen, die we heel even bij de opening zagen en daar willen we kijken naar puts op februari voor een kort ritje, tot straks. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 484.75, een winst van 2.98 punten of 0.62%. De Europese aandelenbeurzen noteerden overwegend in de plus. Even hadden we de 482 getest, maar we konden toch rond de top sluiten richting de 485 punten. In Amsterdam verwerkten beleggers onder meer cijfers van chipmachinefabrikant ASML. Deze vielen in goede aarde zo bleek uit de stevige koerswinst van het aandeel. In Londen kelderde uitgever Pearson liefst bijna 28 procent. Het bedrijf schrapt zijn winstdoelstelling voor 2018 en wil zijn belang in boekenuitgever Penguin Random House verkopen.

De Aex kan dus morgen nog even een hoger topje neerzetten richting de 488 punten en daar willen we dan pas in de puts stappen. Het sentiment is nog steeds erg gunstig onderliggen, terwijl het lange termijn signaal short blijft. We kijken dus naar de weg van de minste weerstand. We hebben ondertussen veel gehandeld in de Bundfuture met onze autotrade. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren