Boven 418 alle seinen op groen!

Geplaatst op 05 september 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 420.81 en dat is een min van 0.18% en ook de rest van Europa gaat lager van start, het weten van de zaak, lijkt het einde van het vermaak. Wall Street sloot licht lager, Dow sloot 0.05% lager en de Nasdaq verloor 0.22%. Nu het ECB rentebesluit achter de rug is, zullen beleggers weer meer aandacht hebben voor de geopolitieke spanningen in Oost-Oekraine. Verder wordt uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport. Men verwacht 210.000 nieuwe banen. Als dat veel beter is, zal de Fed de rente snel kunnen verhogen, dus beter als de cijfers rond 200.000 uitkomen.

De Aziatische markten noteren vrijdag gemengd. In Japan staan de beurzen hoger omdat de yen is verzwakt ten opzichte van de dollar: de Japanse munt staat op het laatste niveau in zes jaar versus de green back. In Australië staan de indexen echter onder druk vanwege de zwakke ijzererts prijs en de sterkte van de Australische dollar. De AEX heeft weerstand op 423 en steun op 418. Zolang we nu boven 418 sluiten, staan alle seinen op groen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo,

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert 420.03, een verlies van 1.56 punten of 0.37%. Op de Europese aandelenbeurs bleven grote koersuitslagen vrijdagochtend uit. Beleggers deden het rustig aan na de winsten van een dag eerder, die volgden op de steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Daarnaast werd uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport en de vredesonderhandelingen in Oekraïne. Het is wachten op het banencijfer. Een sterke banengroei in de VS zal prettig zijn, aangezien de Amerikaanse rente dan mogelijk sneller wordt verhoogd. De dollar zal dan verder stijgen ten opzichte van de euro. 

Het blijft echter afwachten hoe de beurzen op een sterk banenrapport zullen reageren. Mogelijk dat goed nieuws over de werkgelegenheid als slecht nieuws voor de markten wordt beschouwd. Grootste daler in de AEX was chipmachinefabrikant ASML met een verlies van meer dan 1 procent. Uitzender Randstad stond bovenaan met een plus van 1,9 procent na een adviesverhoging door de Zwitserse bank Credit Suisse. De Aex mag door gezonde winstnemingen een stapje terug, waarbij we steun hebben op de 418. Zolang we daarboven blijven, hebben we een kanjer van een koopsignaal met een koersdoel op 440. Pas onder 418 verdwijnt dit positieve scenario. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 420.04, een verlies van 1.55 punten of 0.37%. De AEX reageert per saldo nog licht positief op de tegenvallende banengroei van de VS over augustus. Het aantal nieuwe banen kwam vorige maand uit op 142.000, waar een stijging van 225.000 werd verwacht. De werkloosheid daalde conform de verwachting naar 6,1%. In deze cijfers tekent zich geen groeiversnelling af, waarmee de kans op een actie van de Federal Reserve stabiel blijft. Als het er 225.000 waren geworden, had je waarschijnlijk de verwachting gehoord dat de Fed wellicht wat sneller de rente gaat verhogen en dat hoort de markt niet graag. 

De Aex blijft rond de 420 noteren en het lijkt erop, vrijdag is meestal een dalingsdag, dat we volgende week weer hogere koersen kunnen neerzetten. Wij durven het dan ook aan om calls in te nemen met een stoploss op 418 voor de Aex. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 421.11, een verlies van 0.48 punten of 0.11%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in de min. Beleggers deden een stap terug na de winsten van een dag eerder, die volgden op de steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder kwam een tegenvallend cijfer naar buiten over de banengroei in de Verenigde Staten. De handel reageerde nauwelijks op het bericht over een wapenstilstand in Oekraïne. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten, afgezien van de landbouwsector, nam in augustus met 142.000 banen toe, na een stijging met 212.000 een maand eerder. Het banencijfer valt fors lager uit dan verwacht, economen rekenden in doorsnee op een toename met 230.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

Grootste daler in de AEX was speciaalchemiebedrijf DSM met een verlies van 1,5 procent. Uitzender Randstad stond bovenaan met een plus van 2 procent na een adviesverhoging door de Zwitserse bank Credit Suisse. In de MidKap ging technisch dienstverlener Imtech aan kop met een winst van 5 procent. De Amerikaanse beurzen staan op een kleine min en dat is normaal voor vrijdag. Weinig hoogtevrees dus op de huidige niveaus nog en ons koersdoel van 440 blijft staan. Vandaag hadden we mooi een dipje om even calls in te nemen en dat gaan we volgende week weer doen en het rendement verder opkrikken. We wensen U een prettig weekend en tot maandag!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren