De AEX mag even terug naar 415 a 412

Geplaatst op 15 september 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 416.21 en dat is een min van 0.38% en ook de rest van Europa gaat lager van start na het lagere slot op Wall Street. De Dow verloor 0.36% en de Nasdaq sloot 0.53% lager vanwege de vrees dat de Federal Reserve de rente sneller zal verhogen. Beleggers kijken deze uit naar het Schotse referendum over onafhankelijkheid en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De beurzen in Azië staan maandag onder druk door tegenvallende economische data uit China, waar de groei van de industriële productie terugviel tot het laagste niveau sinds 2008.

Op de valutamarkten wint de dollar terrein. De markten prijzen een sneller dan verwachte verkrapping van het beleid van de Fed in. De AEX heeft weerstand op 423 en steun op 415 en 412 en weerstand op 418. Even een stapje terug en dan kunnen we ons opmaken voor hogere koersen, de strategie is en blijft buy on the dips!. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 416.86, een verlies van 0.94 punten of 0.22%. Op de Europese aandelenbeurzen worden overwegend kleine verliezen geleden. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het Schotse referendum en het rentebesluit van de Federal Reserve, die later in de week plaatsvinden. In Amsterdam staat Heineken in de schijnwerpers na de afwijzing van een overnamebod. Er heerst een matte stemming op de markten. Na de renteverlaging van de ECB aan het begin van de maand lijken de beurzen niet meer verder omhoog te willen. In Amsterdam staan de oliegerelateerde bedrijven zoals Fugro en SBM Offshore onder druk in navolging van de koersverliezen van de Amerikaanse branchegenoten van afgelopen vrijdag. Daarnaast wacht men dus op wat de Schotten donderdag gaan doen.

Tegenvallende macro-economische berichten uit China drukten het sentiment. Afgelopen weekeinde werd bekendgemaakt dat de Chinese industriële productie vorige maand in het laagste tempo is gegroeid sinds december 2008. Heineken is de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,5 procent. De bierbrouwer meldde zondagavond een overnamebod van concurrent SABMiller te hebben afgeslagen. SABMiller, het moederbedrijf van biermerk Grolsch, zou zich met het bod op Heineken willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev. Het aandeel SABMiller won ruim 5 procent in Londen en in Brussel steeg Anheuser-Busch InBev 0,9 procent. De Aex heeft weerstand ook vandaag op de 418 en we zien steun rond de 415. Per saldo zijn dat dezelfde getallen als een week terug. De Aex ligt er technisch gezien rustig bij en daarom willen we op dit moment even rustig afwachten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 418.07, een winst van 0.27 punten of 0.06%. Wall Street zal naar verwachting vlak tot licht lager openen. Zwakke economische data uit China en voorzichtigheid in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve later in de week wegen op de futures, maar economische cijfers uit de VS bieden tegenwicht. De futures voor de Dow Jones en de Nasdaq koersen fractioneel lager, terwijl de future voor de S&P 500 0,1% verliest. Bij het rentebesluit aankomende woensdag zullen beleggers vooral speuren naar nieuwe signalen over wanneer de Fed voor het eerst de rente gaat verhogen. Daar werd bij de laatste vergadering eind juli ook al over gesproken, maar toen werd nog besloten te wachten op verder bewijs van economisch herstel.

De Amerikaanse beleidsrente staat al sinds december 2008 vlakbij 0% en de meeste Fed-functionarissen denken vooralsnog dat met de eerste verhoging gewacht kan worden tot in 2015. Hernieuwde zorgen over een sneller dan verwachte verhoging zorgden vorige week voor druk op de aandelenbeurzen en winstnemingen op obligatiemarkten. Ook wordt de stemming gedrukt door zwakke economische data uit China, waar de groei van de industriele productie terugviel tot het laagste niveau sinds 2008. De Aex blijft weer rond de veilige 418 bewegen en kan vooralsnog geen richting kiezen. Wel hebben we vandaag al de 415 niveaus gezien en daarmee komen onze voorspellingen uit. Op een lager niveau willen we nog in de calls stappen. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 417.65, een verlies van 0.15 punten of 0.04%. Op de Europese aandelenbeurzen werden overwegend kleine verliezen geleden. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het Schotse referendum en het rentebesluit van de Federal Reserve, die later in de week plaatsvinden. In Amsterdam stond Heineken in de schijnwerpers na afwijzing van een overnamebod. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. De DAX-index in Frankfurt stond 0,2 procent hoger. Tegenvallende macro-economische berichten uit China drukten het sentiment. Afgelopen weekeinde werd bekendgemaakt dat de Chinese industriële productie vorige maand in het laagste tempo is gegroeid sinds december 2008. In de Verenigde Staten liet de industriële productie in augustus een onverwachte krimp zien.

Heineken was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2 procent. De bierbrouwer meldde zondagavond een overnamebod van concurrent SABMiller te hebben afgeslagen. SABMiller, het moederbedrijf van biermerk Grolsch, zou zich met het bod op Heineken willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev. Het aandeel SABMiller won 10,4 procent in Londen en in Brussel steeg Anheuser-Busch InBev 3,3 procent. In de MidKap zakte Air France-KLM 3,3 procent. Piloten van Air France legden maandag voor mogelijk een week het werk neer uit protest tegen nieuwe reorganisatieplannen. Bij de Duitse concurrent Lufthansa (min 1,5 procent) wordt morgen voor de vierde keer in een maand tijd gestaakt. De Aex sloot richting de 418 en daar wordt het spel dus nog steeds gespeeld. Wij wachten even op een dip en de 415 niveaus zagen we vandaag al in beeld, zoals voorspeld. U kunt dus nog wachten met posities innemen, fijne avond !

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren