Doet ie het of doet ie het niet? stel uw vraag om 12 uur

Geplaatst op 03 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 468.21, een winst van 0.22% en ook de rest van Europa begint iets hoger. Wall Street lager, de Dow verloor 0.89% en de Nasdaq sloot 0.64% lager onder druk van dalende energieprijzen die reageerden op de lagere olieprijzen. Verder was er aandacht voor Janet Yellen die in een toespraak haar vertrouwen in de Amerikaanse economie uitsprak waarmee de weg vrij lijkt naar een verhoging van de rente. Vandaag zijn we in afwachting van de besluiten van de ECB en het commentaar daarbij van voorzitter Mario Draghi. De ECB zal waarschijnlijk een aantal maatregelen aankondigen die er voor moeten zorgen dat de inflatie weer gaat oplopen en de economie sneller gaat groeien.

In Azië lopen de belangrijkste indices licht terug. Voor de euro zal vandaag veel afhangen van datgene waar de ECB mee naar buiten treedt. Zoals gisteren al verwacht, als het te lang duurt met het doorbreken van de weerstand op 473, gooien partijen de handdoek even in de ring en we staan zelfs onder de steun op 468. Veel hangt dus nu af wat Draghi gaat zeggen vandaag, om 14.30 uur komt wellicht het antwoord op de vraag, of er extra monetaire verruiming naar buiten komt.

Ons seminar was een succes op Schiphol, het was een mooie avond met vele leuke reacties en onze Tournee langs Antwerpen, Breukelen, Eindhoven, de Rai en nu Schiphol zorgt voor vele nieuwe klanten die graag samen met ons aan nieuwe modelportefeuille van 2016 willen meedoen, immers we gaan op 2 januari weer van start, zoals we dat al meer dan 19 jaar doen. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl

Uiteraard gaan we ook weer chatten om 12 uur en daar hebben we wederom een tip voor u en hoort u onze visie wat u vanmiddag moet doen als de toespraak gaat beginnen en waar de steun en weerstanden liggen. Klik hier en u chat gelijk met ons mee om 12 uur.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 470.97, een winst van 3.91 punten of 0.84%. De Europese aandelenbeurzen weten de weg omhoog te vinden. De verwachting dat centralebankpresident Mario Draghi na afloop van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), met nieuwe steunmaatregelen zal komen zorgt voor optimisme onder beleggers. De markt rekent erop dat Draghi met meer stimulering voor de eurozone komt, maar het is nog even wachten op de details van het nieuwe pakket. Aan de andere kant van de oceaan koerst Fed-voorzitter Janet Yellen daarentegen juist af op een eerste verhoging van de rente in jaren.

De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt dikken tot 1,2 procent aan. Levensmiddelenconcern Unilever voert de kopgroep aan in de AEX met een winst van 1,7 procent. Uitgeefconcern RELX klimt 1,3 procent. Het voormalige Reed Elsevier kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. De Aex heeft keurig de 468 getest. De 465 was nog niet aan de orde en nu lijken we op weg naar 473. Als Draghi weer langer gaat stimuleren, kunnen we de eindejaarsrally reeds inzetten. We houden onze calls dan ook stevig vast op de diverse fondsen en kijken dan na 14.30 uur naar meer longposities, tot zo.  

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 458.79, een verlies van 8.27 punten of 1.77%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen. Wall Street sloot gisteren lager nadat de olieprijs flink terrein verloor. In de eurozone werd de depositorente door de Europese Centrale Bank verlaagd naar -0,30%, iets wat door de markt niet voldeed aan de verwachtingen. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,4% hoger, de future voor Nasdaq 100-index 0,5% hoger en de future voor de S&P 500-index 0,4% hoger. Volgens marktkenners is de stijging van de euro na het besluit van de ECB positief, omdat daarmee het pariteitsniveau even buiten beeld is. 

In de persconferentie maakte Draghi bekend het inkoopprogramma te verlengen naar eind maart 2017. De finish lag aanvankelijk op september 2016. Als het nodig mocht zijn, kan de nieuwe datum worden opgeschoven. Het maandbedrag blijft hetzelfde, maar er worden wel andere obligatietypen ingekocht. Toch geeft dat de markten nog geen moed. Immers het effect is even laag als tot nu toe met dezelfde bedragen. De Aex is ook even laag geweest op 451.84 en deze bodem kunnen we even hertesten mogelijk. Daar stappen we dan ook in de calls en gaan ervan uit dat de 448-453 zone gehouden kan worden. Dit is de Sinterklaasdip en de eindejaarsrally wordt dan wel heel gemakkelijk, maar 485 zal een uitdaging worden, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 449.92 punten, een verlies van 17.14 punten of 3.67%, de low van de dag. De Amerikaanse aandelenbeurzen waren met kleine winsten geopend, maar zakten toch weer wat weg en de Europese beurzen konden dan ook op de bodem sluiten, terwijl het verlies in de VS dus beperkt bleef vanwege de goedkopere Dollar. Beleggers verwerkten nieuwe stappen van de Europese Centrale Bank (ECB) in de strijd tegen de aanhoudend lage inflatie, die op de Europese markten met teleurstelling werden ontvangen. In Frankfurt liet de ECB weten langer door te gaan met het opkopen van leningen bij banken dan eerder werd aangekondigd. Het maandelijkse bedrag dat daaraan wordt besteed bleef echter ongewijzigd, op 60 miljard euro. 

Verder maakte de ECB het duurder voor banken om geld te stallen bij de centrale bank. De maatregelen werden niet goed ontvangen. De Sinterklaasdip is dus een feit en meestal zien we een dip van rond de 4 a 6 procent rond deze periode. Deze hebben we dus nu al in 1 dag gehaald zowat. We kunnen nu nog even terug naar de 448 steun mogelijk en van belang is dat we daarboven sluiten de komende dagen. De eindejaarsrally kan dan alsnog plaatsvinden naar onze deze week uitgerekende 485 punten. We kochten alvast calls op de index voor dit verwachte herstel. We zien diverse kansen op de individuele fondsen en zullen onze posities de komende dagen uitbouwen. We zijn morgen weer bij U terug en konden vandaag aan de dip weer verdienen met onze FTI’s, tot morgen!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren