Even een herstel naar 393 a 395 en dan weer short

Geplaatst op 13 maart 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 391.61 en dat is een winst van 0.06% en ook de andere Europese beurzen openen vrijwel vlak. Wall Street sloot verdeeld, de Dow verloor 0.07% en de Nasdaq sloot 0.37% hoger nadat beleggers hun blootstelling aan risicovolle aandelen terugbrachten, vanwege onzekerheid over de wereldwijde economische groei en de markten richting de slotbel herstelden van verliezen eerder op de handelsdag. Ook vandaag wordt er naar de Oekraïne gekeken, waar op de Krim een referendum over onafhankelijkheid wordt gehouden. Andere aandachtspunten zijn de detailhandelsverkopen en de wekelijkse steunaanvragen van de VS. Vanavond houdt de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, een rede. De euro noteert noteert ten opzichte van zijn belangrijkste valuta verdeeld. De AEX heeft weerstand op 393 en steun op 388. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 390.91, een verlies van 0.50 punten of 0.13%. De Europese aandelenbeurzen gaan overwegend voorzichtig omhoog, in een poging wat te herstellen na de verliesbeurt van een dag eerder. De koerswinsten blijven echter beperkt door tegenvallende economische cijfers uit China. Er zit momenteel weinig kracht in de markt en op de korte termijn heerst er wat neerwaartse druk. Beleggers kijken het rustig aan na de sterke opmars in 2013. Men roomt een beetje af en stapt op lagere niveaus weer in. Door gebrek aan richting heeft men ook meer oog voor de economische onzekerheden in China en de crisis rond de Krim.

In China namen de industriële productie, de winkelverkopen en de investeringen in de maanden januari en februari minder sterk toe dan verwacht. De cijfers duiden op een afkoeling van ’s werelds op een na grootste economie. Grootste stijger in de AEX is beveiligingsbedrijf Gemalto met een winst van ruim 2 procent. Uitzender Randstad sluit de rij met een verlies van meer dan 2 procent. Wij hebben toch onze turbo’s op Shell alweer even verzilverd en hebben dus een hoop geld langs de zijlijn en rendement. We wachten nu weer op een dip naar 388 om in te stappen in mogelijk long posities, maar voorlopig ziet het er zwak uit en we vermeldden U al dat lang zijwaarst bewegen, resulteerde in winstnemingen! 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 390.48, een verlies van 0.93 punten of 0.24%. Wall Street werd hoger verwacht en staat nu 0.15 procent hoger voor de Dow en 0.13 procent hoger voor de Nasdaq, waarbij beleggers een nieuwe reeks aan niet zo optimistische Chinese data naast zich neerleggen en hun aandacht richten op de Amerikaanse detailhandelsverkopen en wekelijkse steunaanvragen, die beide positief waren. Na een aantal dagen waarop nauwelijks data naar buiten kwamen, konden beleggers zich focussen op een belangrijke barometer voor de economie, de detailhandelsverkopen.

De omzet van Amerikaanse retailers bleek in februari voor het eerst in drie maanden tijd gestegen te zijn. De detailhandelsverkopen namen met 0,3% toe in de afgelopen maand. Economen hadden een lichtere toename met 0,2% voorzien. De toename die afgelopen maand gezien werd wist gedeeltelijk, maar niet volledig, de dalingen van januari en december te compenseren. De ww aanvragen waren eveneeens beter dan verwacht en we zouden technisch gezien juist richting de 392 moeten kunnen uitkomen. Zodra we de 390 testen, willen we op de informatielijn dan ook long. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 386.06, een verlies van 5.35 punten of 1.37%. De Europese aandelenbeurzen zakten in de middaghandel dieper in het rood. Tegenvallende economische cijfers uit China bleven zorgen voor een voorzichtige stemming op de aandelenmarkten. Verder mengde de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, de Oeso, zich in de politieke crisis rondom Oekraine, door het proces waarmee Rusland kan toetreden tot de organisatie voorlopig stop te zetten. De Oeso heeft de activiteiten gerelateerd aan het toetredingsproces van de Russische Federatie tot de Oeso voorlopig opgeschort, meldde de in Parijs gevestigde denktank in een persbericht. Het is een opmerkelijke actie van de organisatie, waar momenteel 34 landen bij aangesloten zijn, omdat men van oudsher vaak een onpartijdig standpunt inneemt.

In de verklaring noemde de Oeso niet specifiek het conflict op het schiereiland de Krim, waar Rusland sinds begin van deze maand militairen gestationeerd heeft. Maar de organisatie liet wel blijken dat het Oekraine steunt door aan te geven dat er woensdag afspraken zijn gemaakt tussen de Oeso en Kiev over een nauwere samenwerking. Oekraine is geen lid van de Oeso. In 2007 werd Rusland uitgenodigd om lid te worden van de denktank en het toetredingsproces was redelijk ver gevorderd, want het land zou mogelijk vanaf 2015 lid worden. Ook was er sprake van militair schuiven in Wit Rusland en de Aex kon door de 388 heen en eindigde op de bodem. Nu kunnen we morgen dus een lagere bodem neerzetten en onder deze 388 is het technische plaatje beschadigd. Morgen weer om 09.00 uur meteen aan de knoppen dus, fijne avond! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren