Even herstel na gisteren, later bodemen ?

Geplaatst op 23 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 421.13, een winst van 1.15 punten of 0.27%. Daarmee hebben we dus toch een hogere opening, waar nog verlies aanvankelijk werd verwacht, maar de data uit de eurozone voorbeurs waren goed te noemen. Een tegenvallend industriecijfer uit China kan later bijdragen aan een negatieve beurssentiment. De beurzen lijken daarmee verder omlaag te gaan en we hebben bijna een verkoopsignaal voor de index. Een verdere krimp van de Chinese industrie zorgt in Azië voor flinke verliezen en ook blijven de grondstofprijzen onder druk staan. BinckBank liet dinsdag na de slotbel weten op dit moment af te zien van een mogelijke overname van zijn Belgische branchegenoot Keytrade. Volgens de onlinebroker is de vraagprijs te hoog.

Het aandeel PostNL zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Bank of America verhoogde zijn aanbeveling voor het Nederlandse postbedrijf. Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek verder dat de industriële activiteit in China deze maand is afgenomen tot het laagste niveau in 6,5 jaar. De beurs in Tokio was nog gesloten. Donderdag beginnen de Japanse beleggers aan de verkorte handelsweek. Met deze hogere koersen kunnen we dus mooi even short met de FTI en het koersdoel wordt dan 418 voor de Aex in eerste instantie. Voor de langere termijn hebben we ook bijna een short signaal, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 423.06, een winst van 3.08 punten of 0.73%. De Europese beurzen vinden de weg omhoog na een schommelend begin van de handel. Beleggers schuiven een sterker dan verwachte krimp van de Chinese industrie aan kant en gaan op zoek naar koopjes. Vooral de recent zwaar afgestrafte grondstofbedrijven worden opgepikt. Ook de Duitse automakers krabbelen op na het dieselschandaal rond Volkswagen. De beurzen herstellen wat na de zware verliezen op dinsdag. In Amsterdam staan de grootste verliezers van de afgelopen dagen zoals Shell en Delta Lloyd nu in de kopgroep en in Frankfurt wordt Volkswagen weer gekocht. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gaan tot 1,3 procent vooruit. De euro is 1,1136 dollar waard, tegen 1,1143 dollar bij het Europese slot op dinsdag. 

De prijs van een vat Amerikaanse olie stijgt 1,1 procent tot 46,85 dollar. Brentolie kost ook 1,1 procent meer, op 49,61 dollar per vat. Het signaal is nu weer short voor de Aex op 0900-5151666 en we hebben vanochtend daarentegen zeer veel geluk gehad met de leden met de FTI en sloten precies op de bodem van vanochtend achteraf. Daarmee komt ons rendement voor september met de leden alweer op 4000 euro, klikt U even op opties 2015 en op die maand. Wilt U ook meedoen, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 423.86, een winst van 3.88 punten of 0.92%. Wall Street herstelt van de dip een dag eerder en volgt daarmee het spoor van de Europese markten, ondanks dat Chinese inkoopmanagersindices opnieuw de vertraging van de tweede economie van de wereld onderstrepen. De Dow Jones-futures stijgen 0,3%, net als die voor de S&P. De Nasdaq-futures gaan 0,4% omhoog. Eerder op de dag stonden de futures nog flink lager. Dat was wat ouderwetse paniek, maar uiteindelijk kalmeerde de boel. We zien een herhaling van het patroon dat we de afgelopen maanden zagen, met een kwetsbare balans van kopers en verkopers.

Woensdagochtend werd bekend dat de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in september is gedaald tot het laagste niveau in 78 maanden, waarmee opnieuw wordt onderstreept hoe rap de tweede economie van de wereld afkoelt. Toch blijven beleggers in het algemeen bezorgd over de staat van de Chinese economie en de impact op de mondiale groei. Naast de zorgen over China speculeren beleggers ook nog steeds over de eerste renteverhoging door de Federal Reserve. Er zijn weinig data. We zitten weer neutraal en maken ons op voor ons seminar morgen in België, U kunt zich hier nog aanmelden. Tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 419.12, een verlies van 0.86 punten of 0.20%. Beleggers vinden dat Volkswagen wat beurswaarde betreft voorlopig voldoende gestraft is voor het geknoei met de uitstootwaarden van zijn dieselauto’s. Het aandeel krabbelde iets op na twee zware verliesdagen op rij. Het sentiment op de beursvloeren was in het algemeen vrij positief. De belangrijkste graadmeters op de beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1 procent vooruit. Volkswagen kreeg er op de beurs in Frankfurt 7,1 procent bij. Voor de aandeelhouders is dat evenwel niet meer dan een doekje voor het bloeden, na twee dagen op rij waarin het autoconcern een vijfde van zijn beurswaarde moest inleveren. Topman Martin Winterkorn hield de eer aan zichzelf en stapte op.

De andere Duitse automakers lieten ook kleine plussen zien. BMW en Daimler klommen tot 1,7 procent. De Italiaanse branchegenoot Fiat Chrysler kreeg er in Milaan 3,3 procent bij. De Franse autofabrikanten bleven echter onder druk staan. Renault en PSA Peugeot Citroën verloren in Parijs 1,1 en 0,6 procent. Verder was er weinig nieuws vandaag en de macrodata uit de VS lieten nog steeds een verzwakking zien. Dat zou betekenen dat de rente nog niet verhoogd wordt en de Aex kan nog steeds onder druk staan door onzekerheid. We hebben weer leuk gehandeld vandaag en gaan morgen weer opnieuw in de markt. We hebben een hoop geld langs de zijlijn en kijken naar een goede instap op de bodems, die mogelijk rond 407 liggen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren