Even opletten op de 498 punten

Geplaatst op 27 mei 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 498.48 en dat is een winst van 0.44% en ook de andere beurzen in Europa kunnen iets herstellen bij de opening. Wall Street is lager gesloten, de Dow sloot 1.04% lager en de Nasdaq verloor 1.11%. Macrodata lieten een verdeeld beeld zien, terwijl de beurzen in Europa door de aanhoudende problemen voor Griekenland onder druk stonden, wat ook in New York merkbaar was.

Griekenland wordt in toenemende weer belangrijk met op 5 juni de volgende betalingsverplichting in het verschiet. In Azië noteren de belangrijkste indices verdeeld, met de Nikkei op een lichte winst. De euro en de yen ondervinden de laatste tijd de nodige zwakte, waarbij de euro vooral gebukt gaat onder de kans op een Grieks faillissement.

De AEX heeft steun op 495 en 493 en weerstand op 498 en 500 punten. Al met al is het wachten op een uitbraak uit de trading range en nu is het even voorzichtig handelen, Immers de AEX sloot gisteren onder de 498 en dat is per saldo negatief. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 497.85, een winst van 1.50 punten of 0.30%. De Europese aandelenbeurzen tonen een licht herstel na de zware verliezen van gisteren. Op het Damrak verwerken beleggers de eerstekwartaalcijfers van Ahold. Ook blijft het Griekse schuldendrama boven de markt hangen. Per saldo zit er weinig beweging in de beurzen, maar we hoeven dus ook niet verder omlaag. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stijgen 0,1 tot 0,5 procent. De hoofdindex in Athene stijgt 0,7 procent. Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten vandaag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland.

Ahold noteert nu vlak in de AEX en maakt daarmee een aanvankelijk verlies goed. Het supermarktconcern wist zijn winst in het afgelopen kwartaal te verviervoudigen. Volgens analisten viel het resultaat aan de operationele kant wel wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize. De Aex blijft rond de 498 bewegen en we hebben zelfs nog een kleine gap met gisteren, waardoor we dus geen lagere bodem hoeven neer te zetten en dat is een teken van kracht. De Euro blijft onder druk staan en dat geeft Europa een voorsprong, hoewel Amerika ook licht hoger van start wordt verwacht. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 499.34, een winst van 2.99 punten of 0.60%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen, waarbij de aandacht, bij gebrek aan macro-publicaties, uitgaat naar corporate nieuws. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 28 punten, of 0,2%, de S&P futures winnen 3,10 punten, eveneens 0,2%, en de futures voor de Nasdaq stijgen 3,10 punten, omgerekend ook 0,2%. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat in de VS in de week eindigend op 22 mei minder hypotheken zijn aangevraagd dan de week ervoor. De index voor het totaal aantal hypotheekaanvragen daalde met 1,6% tot een niveau van 399,9.

De Goldman Sachs Chain Store Sales Index, die de omzet bij winkelketens meet, is in de week eindigend op 23 mei op weekbasis met 0,4% gedaald. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 3,0%. Bij een gebrek aan Grieks of Fed-gerelateerd nieuws denken we dat we een kleine tegengestelde beweging zullen zien van de verkoopgolf gisteren. De Aex heeft nu nog een neutraal tot long signaal en pas na 16.00 uur verwachten we mogelijk wat druk op de koersen en voor die tijd dus een top. De 498 blijft hierbij de steun en goed gehandhaafd, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 503.52, een winst van 7.17 punten of 1.44%. De Europese beurzen herstelden volledig van de verliezen die een dag eerder werden opgelopen. In de middaghandel liepen de winsten verder op, nadat een Griekse ambtenaar had aangegeven dat er wordt gewerkt aan de opzet van een akkoord van Griekenland met de eurolanden. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 1,2 tot 2 procent bij. Delta Lloyd en verzekeraar NN Group hoorden bij de verliezer. ING heeft opnieuw aandelen NN verkocht, waardoor het belang in het voormalige bedrijfsonderdeel is afgenomen tot 42,4 procent.

In Dublin klom Aer Lingus 2 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus. De Aex heeft keurig steun getest op 498 en kon tevens opveren naar bijna de 505. We hebben dan alleen nog ons koersdoel 508 staan voor de komende dagen en de dip blijft dus vooralsnog even uit. Met de futures proberen we dan ook dagelijks in te stappen. We pakten daarmee bijna 3 punten winst op 0900-5151666. We zijn morgen weer bij U terug, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren