Macro Trading Proefabonnement

49 euro voor 3 maanden

Wat is beleggen?

Er komt uiteraard veel meer bij kijken, maar de kern van beleggen is niets meer of minder dan … kansberekening.

Op basis van gegevens ga je de kansen berekenen of een aandeel, sector of index gaat stijgen of dalen.

Macro Trading van Beurssignalen is een rapport dat naar alle historische data van de beurs kijkt en dan berekent hoe groot de kansen zijn op een bepaalde uitkomst.

Uniek in de lage landen!

Die bepaalde uitkomst wordt dan gekoppeld aan concrete tips om te beleggen.

Zo schreven ze bijvoorbeeld in juli 2023:

Als de S&P 500 in de eerste helft van het jaar met 12-17% stijgt, presteert het doorgaans ook goed in de tweede helft. De vorige 10 keer stond de index 6 maanden later … 10 keer hoger. Gemiddeld 10,9%. Historisch gezien is de eerste helft van juli nog een goede periode voor de aandelenmarkt, maar zijn augustus en vooral september bij de mindere periodes op de beurs.

Er werd op 12 juli een short positie ingenomen op de S&P 500 die op 26 september werd gesloten met een winst van +35%.

Dus niet alleen de daling tussen juli en september/oktober werd juist ingeschat, ook de eindejaarsrally stond in juli al vast.

Die eindejaarsrally op de aandelenmarkt werd in oktober nog eens aangekondigd.

Zo schreven ze:

Vorig week lag de put / call ratio van de CBOE boven 1,5 met een piek tot net geen 2. Beleggers begonnen zich dus extreem in te dekken tegen een daling van de markten. De laatste 10 jaar zorgde dergelijke ratio steeds voor 75% kans op een hogere aandelenmarkt na 1 maand en 100% kans op een hogere beurskoers na 3 maanden. Na één jaar ALTIJD hoger en zelfs gemiddeld +20%.

Begin november werd dit nog eens extra met 2 extra rapporten bevestigd.

Ondertussen werd niet alleen de richting van de beurs correct voorspeld.

In oktober 2023 zagen ze bijvoorbeeld ook dat het einde van de rentestijging in zicht was.

Ze schreven:

Om te beginnen zien we dat er een record aantal short posities worden ingenomen tegen de Amerikaanse staatsobligaties. Die dus inspelen op een (verdere) stijging van de rentevoeten. Obligaties hebben dan ook een zeer interessante risk/reward verhouding op dit moment. De Bloomberg Barclays Aggregate index (AGG) die een breed scala aan obligaties volgt (overheid, bedrijven, hypotheken, …) heeft nu 11,5% opwaarts potentieel als rentevoeten 1% dalen tegen een -0,7% neerwaarts risico als rentevoeten nog 1% extra zouden stijgen.

Er werd een ETF aangekocht die grote gelijkenissen vertoont met de Amerikaanse TLT maar die wél beschikbaar was voor Nederlandstalige beleggers en 3 maanden later werd gesloten met een winst van +14,6%.

En alsof dat niet genoeg is, zagen de Macro Trading analisten in de zomer ook dat de olieprijs voor een sterke stijging stond:

Die dalende dollar is ook goed voor olie. De olieprijs bereikte met net geen 82 dollar per vat WTI het hoogste niveau sinds april, en de energiesector was vorige maand de best presterende sector. Bovendien zien we nog steeds een enorm negatief sentiment van fondsbeheerders ten opzichte van grondstoffen, wat helemaal terug gaat tot aan de tijd dat olie werd verhandeld tegen een historisch laag niveau van -$38 per vat. We gaan voor de Long Call Optie op USO met 65 als uitoefenprijs en 19 januari 2024 als expiratiedatum. Deze moet dan uiterlijk midden november gesloten worden.

Uiteindelijk werd de optie op 28 september gesloten met een winst van meer dan 80% op iets minder dan 2 maanden.

Kortom …

Door de historische data van de beurzen te bekijken, kan je interessante patronen ontdekken op de financiële markten.

De toekomst is per definitie onzeker en niet te voorspellen, maar als de historische data een zeer grote kans voorspellen, is de kans dat je juist zit vele malen groter dan de kans dat het eens fout gaat.

Kansberekening is bijna nooit met een 100% slaagkans.

Maar als de data doet wat het voorspelt, liggen de winsten vele malen hoger.

En de winsten dus ook …

Dat leverde, sinds het rapport in juli 2023 volledig werd hernieuwd, bijna 4.000 euro winst op na iets meer dan een half jaar.

Macro Trading is dus niet alleen een vat vol nuttige informatie die iedere belegger zou moeten lezen … het levert ook nog eens veel geld op.

Wilt u Macro Trading op proef uitproberen?

Dan hebben wij een interessant voorstel voor u …

Bestel uw Beurssignalen Macro Trading abonnement nu!

12 Maanden

{{ combiFullPriceByPeriod(12) | localize }} {{ getProductPriceByPeriod(selectedProducts[0], 12) | localize }} /m Bespaar {{ getAbsoluteDiscountValue(combiFullPriceByPeriod(12), getProductPriceByPeriod(selectedProducts[0], 12)) | localize }} /m
Kosten abonnement:

{{ getPrice | localize }}

Let wel op!

We hebben niet de mogelijkheid om een looptijd van 3 maanden aan te bieden. U kan dus abonneren voor 49 euro op een abonnement van 12 maanden dat wij MANUEEL in uw account zullen aanpassen naar 3 maanden.

Het aanbod van 49 euro Macro Trading is dus enkel voor 3 maanden!

Indien er nog vragen zijn, kan u steeds een mail sturen naar info@beurssignalen.com.

Met vriendelijke groet,

Team Beurssignalen