Vanaf 438-442 zone weer short kansen

Geplaatst op 07 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 437.87, een winst van 1.09% en ook de rest van Europa gaat positief van start. Wall Street sloot fors lager, de Dow verloor 1.66% en de Nasdaq sloot 1.05% lager. Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten in verband met de viering van de Dag van de Arbeid, waardoor het  een rustige handelsdag belooft te worden.

De Chinese markten koersen in het rood nadat de beurzen donderdag en vrijdag nog gesloten waren. Een neerwaartse bijstelling van de economische groei over 2014 van 7,4 naar 7,3 procent werd negatief ontvangen. De AEX heeft nu steun op 432 en weerstand op 438. Normaal gesproken als Wall Street de deuren dicht houdt, gaan wij in Europa wat omhoog. Vanaf zone 438-442 willen wij weer puts kopen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 435.42, een winst van 2.48 punten of 0.57%. De Europese aandelenbeurzen tonen een voorzichtig herstel. Beleggers gaan her en der op zoek naar koopjes, maar blijven terughoudend na de zware verliezen op vrijdag. De handel verloopt relatief rustig aangezien Wall Street is gesloten vanwege Labor Day. De beurzen tonen dus wat herstel, maar echt overtuigend is het niet. Vooral de zwaar afgestrafte aandelen worden na de overdreven koersval op vrijdag weer opgepikt. Hoewel een renteverhoging in de Verenigde Staten door het banenrapport van afgelopen vrijdag niet dichterbij is gekomen, blijft de onzekerheid over het rentebeleid van de Federal Reserve de markt in de greep houden.

Grootste stijgers in de AEX is ING en Heineken met plussen van 1,3 procent. Digitaal beveiliger Gemalto staat onderaan met een verlies van meer dan 1 procent. Op de lokale markt wint Inverko 38 procent aan beurswaarde, en stijgt daarmee naar 10 eurocent per aandeel. Het recyclingsbedrijf praat met diverse partijen over strategische samenwerking. De Aex heeft nu weerstand in de zone 438-442 en daarvandaan zou de index langzaam maar zeker mogen terugvallen. Pas boven deze zone gaan de seinen weer op groen. Wij hebben met onze leden vanochtend de puts 420 gekocht en deze willen we vandaag wel weer gaan verzilveren, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 435.42, een winst van 2.48 punten of 0.57%. De aandelenbeurzen in New York blijven gesloten vanwege de viering van Labor Day. De handel op Wall Street wordt morgen weer hervat. De komende dagen is de agenda voor beleggers op Wall Street vrij leeg. De eerste belangrijke economische publicaties staan donderdag op de rol, dan worden onder meer de wekelijke uitkeringsaanvragen gemeld. Vrijdag volgen de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen in ’s werelds grootste economie. Verder zijn de ogen deze week gericht op Apple. Het toonaangevende elektronicaconcern houdt woensdag zijn jaarlijkse event, waarop nieuwe producten worden gepresenteerd. 

Kenners gaan er onder meer van uit dat Apple een nieuw kastje voor zijn tv-diensten onthult. De aandelenkoersen op Wall Street stonden vrijdag nog stevig onder druk. Nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt verschaften beleggers geen helder zicht op de kracht van de economische groei en op het mogelijke rentebeleid van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken. Negen van de tien keer als de VS gesloten blijft, zetten we hier ook hogere koersen neer. Rond de 436 denken we weer aan short kansen, want we blijven onder de 438-442 zone, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 435.50, een winst van 2.56 punten of 0.59%. De AEX-index in Amsterdam stond de eerste handelsdag van de week op winst, mede door het dicht blijven van Amerika. Ook elders in Europa koersten de graadmeters in de plus. Beleggers leken op zoek naar koopjes, maar bleven voorzichtig na de zware verliezen op vrijdag. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,7 procent. Grootste stijgers in de AEX waren ING en Heineken met plussen van 1,2 procent. Digitaal beveiliger Gemalto stond onderaan met een verlies van 2 procent. Het aandeel van machinebouwer Reesink kwam nauwelijks in beweging. Het bedrijf maakte bekend de overname van Agrometius te hebben afgerond. 

Glencore won in Londen 7 procent. De mijnbouwer en grondstoffenhandelaar kondigde een pakket maatregelen aan om het vertrouwen van aandeelhouders te herstellen na de koersval dit jaar. Glencore wil onder meer zijn schuldenlast verlagen, nieuwe aandelen uitgeven, het dividend verlagen en onderdelen verkopen. Traditiegetrouw is de Aex hoger gesloten omdat Wall Street gesloten bleef. Echter, we blijven wel onder de 438 weerstand, dus we kunnen nog steeds alle kanten op. Enige voorzichtigheid is dan ook geboden en per saldo blijft de trading range dus intact met weerstand in de zone 438-442. We gaan morgen weer verder handelen, vandaag zaten we weer in de puts, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren