Zeer drukke dag voor de boeg: ECB, OPEC, ADP, Chat en Onlineseminar!

Geplaatst op 02 juni 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 447.69, een winst van 0.20% en ook de rest van Europa gaat rustig van start in aanloop naar het rente besluit van de ECB en de OPEC meeting. Wall Street bleef ook dicht bij huis. De Dow won 0.01% en de Nasdaq sloot 0.08% hoger, waarbij beleggers nauwelijks reageerden op het Beige Book van de Federal Reserve.

In aanloop naar de vergadering van de OPEC, sloot de prijs van een vat ruwe olie woensdag 0,2 procent lager op 49,01 dollar. De Chinese Hang Seng staat 0,46% hoger terwijl de Japanse Nikkei 2,3% lager sluit.

De euro/dollar noteerde 1,1187. We hebben een zeer drukke dag voor de boeg, om 14:15 uur krijgen we ADP banenrapport en om 14:30 uur de toelichting op rentebesluit ECB van voorzitter Mario Draghi. De AEX heeft nu steun op 445 en weerstand op 448.

Wij houden u live op de hoogte vandaag:

Vanavond Onlineseminar bij IEX: Kunnen we iets verdienen aan de Brexit? en 8 tips. Kijk hier mee om 20.00 uur

Chat mee met John Beijer en Edward Loef om 12.00 uur en stel hier al uw vragen, FED, ECB, AEX etc

Dinsdag 19.00 uur een seminar live op Beursplein 5. 10 tips om deze zomer geld te verdienen op de beurs.

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 449.81, een winst van 3.03 punten of 0.68%. De Europese Beurzen staan aan het einde van de ochtend op winst. Beleggers kijken uit naar de toelichting op het rentebesluit door bankpresident Mario Draghi. De graadmeters in Parijs, frankfurt en Londen stijgen tot 0,3 procent. Met veel interesse wordt uitgekeken naar de inflatieramingen van de ECB. De centrale bank voert al geruime tijd een zeer ruim monetair beleid, dat erop gericht is het economisch herstel en de prijsontwikkeling in de eurozone te ondersteunen. De inflatie blijft nog altijd ver achter bij de doelstelling om deze op een niveau van bijna 2 procent te krijgen.

Altice is de sterkste stijger onder de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 3 procent, voor staalconcern ArcelorMittal dat 2,9 procent wint. Beleggers lopen nog niet warm voor het overnamenieuws van Wolters Kluwer. De informatieleverancier maakte bekend het Amerikaanse CPE Link over te nemen en voorziet een positieve maar immateriële impact op de aangepaste winst per aandeel. De Aex blijft rond de top bewegen en kan nu de 452 gaan testen als weerstand. Zodadelijk kunnen we een hoop beweging verwachten, maar wij denken wel binnen de bandbreedte van 445-452 punten. Mogelijk op korte termijn zelfs een test van de zwaardere weerstand op 458, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 447.11, een winst van 0.33 punten of 0.07%. Wall Street koerst af op een licht lagere opening, ondanks een beter dan verwacht ADP-banenrapport, waarbij de markt uitkijkt naar de uitkomst van de halfjaarlijkse OPEC-bijeenkomst in Wenen. De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq noteren 0,1 procent lager. De aandacht ging voorbeurs met name uit naar het ADP-banenrapport over mei, dat over het algemeen als een indicator geldt voor de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport dat vrijdag verschijnt. Uit de cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek voorbeurs dat het aantal banen in de VS in de private sector in mei is gestegen met 173.000, waar gerekend werd op een stijging met 170.000.

Daarnaast bleek uit cijfers van het Amerikaans ministerie van Arbeid dat het aantal eerste steunaanvragen in de VS in de week eindigend op 28 mei is gedaald met 1.000 tot 267.000 nieuwe uitkeringsaanvragen. De oliemarkt staat sowieso in de belangstelling, vanwege de halfjaarlijkse vergadering van de OPEC in Wenen. Deze liep en loopt op niks uit echter. Draghi kreeg ook de markten niet omhoog en het opkopen van obligaties werkt dus nog niet. De economie zal het op eigen kracht moeten doen, maar per saldo is er nog geen paniek. We moeten nu kijken of we die 445 kunnen houden als steun. Onder 442 verandert ons technische plaatje en gaan we daarop actie nemen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 447.59, een winst van 0.81 punten of 0.18%. De aanvankelijke winsten op de Europese aandelenbeurzen waren in de middaghandel grotendeels verdampt, waarbij de beurzen nagenoeg vlak eindigden. Beleggers reageerden niet enthousiast op de woorden van ECB-president Mario Draghi, die onder meer waarschuwde voor een zwakkere economische groei in het huidige kwartaal. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 0,2 procent in. De FTSE in Londen noteerde vlak. De ECB hield, zoals verwacht, de rente in de eurozone onveranderd. In zijn toelichting gaf Draghi aan dat de Europese economie dit jaar naar verwachting iets sterker groeit dan eerder gedacht, maar dat de risico’s op tegenvallers groot blijven. 

In het tweede kwartaal valt de groei volgens de centrale bank waarschijnlijk wat lager uit dan in de eerste drie maanden van 2016. De koers van de euro ging na het rentebesluit stevig op en neer ten opzichte van de dollar, maar kwam per saldo nauwelijks van zijn plaats. De Europese munt noteerde op 1,1165 dollar, tegen 1,1172 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De olieprijs stond onder druk door het uitblijven van een akkoord omtrent een productieplafond en we eindigden met een hele kleine winst. Morgen kunnen we weer de 448 en 452 gaan testen en dan moeten we verder kijken. Onze voorspelling kwam goed uit van 445-452 als tradingrange. Misschien tot vanavond op ons webinar: Kijk hier mee om 20.00 uur

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren