Zijwaartse beweging nog op de top, vandaag weer FTI acties

Geplaatst op 26 februari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 478.86, een winst van 0.33 punten of 0.07%. De Amsterdamse aandelenbeurs werd nog vlak tot licht lager verwacht. Hiermee kunnen we zo mogelijk al short als we verder opveren. Ook de andere Europese markten zullen amper van hun plaats komen was de verwachting. De handel staat vooral in het teken van macro-economische cijfers uit Europa en de Verenigde Staten. In Amsterdam gaat de aandacht daarnaast uit naar de jaarcijfers van bedrijven als Ahold, Reed Elsevier en Heijmans. Supermarktbedrijf Ahold heeft zijn omzet vorig kwartaal weten te verhogen. De acties die nodig waren om klanten te trekken zetten de winstmarges echter verder onder druk. Het bedrijfsresultaat nam met bijna 6 procent af. De nettowinst steeg wel met 2 procent. Het aandeel noteert nu 1 procent lager en we hebben onze turbo’s long dus op tijd verzilverd. 

Reed Elsevier boekte in 2014 een nettowinst van 1,18 miljard euro op een omzet van 7,16 miljard euro. Het uitgeefconcern kondigde daarnaast aan eigen aandelen te gaan inkopen en het dividend te verhogen. De cijfers stellen echter teleur. Rond de 480 kunnen we dus al short en dan kunnen we de 478 en mogelijk ook 475 gaan testen, wat gisteren nog niet gelukt was, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 479.28, een winst van 0.75 punten of 0.16%. De Europese aandelenmarkten noteren voor het middaguur licht hoger. Duitse werkloosheidsdata werden in de loop van de ochtend goed ontvangen. De EuroStoxx 50 noteert 0,2% hoger op 3.549,73 punten. De DAX-30 loopt 0,2% op naar 11.229,61 punten. De CAC-40 noteert 0,3% hoger op 4.894,35punten. De FTSE-100 noteert fractioneel hoger op 6.938,79 punten. In Duitsland kwam het consumentenvertrouwen over maart hoger uit dan een maand eerder en ook beter uit dan verwacht. De groei van de Spaanse economie kwam in het vierde kwartaal definitief op 0,7% op kwartaalbasis en 2,0% op jaarbasis. 

De economie van de Britten liep op jaarbasis 2,7% op en dat was conform verwachting. De Duitse werkloosheid over februari daalde harder dan verwacht, maar het werkloosheidspercentage bleef staan op 6,5%. Het is met name de Duitse werkloosheid die de markten voedt, waarbij een lage inflatie in combinatie met een lagere brandstofprijs een zekere motor voor de Duitse economie lijkt te vormen. In de VS komen drie items uit, te weten de orders voor duurzame goederen over januari, de steunaanvragen voor de week die eindigt op 22 februari en de inflatie over januari, alledrie om 14.30 uur. Deze zullen we live aan U verslaan. De Aex veert weer wat op en wij denken dan ook weer aan short dus als we boven 480 komen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 479.59, een winst van 1.06 punten of 0.22%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen na een gemengde reeks macrodata uit de VS. De future voor de S&P 500-index opent naar verwachting 0,1% hoger en dat geldt ook voor de Dow-future en de future voor de Nasdaq-100 future. Om 14.30 uur kwamen er in de VS orders voor duurzame goederen, steunaanvragen en inflatiedata naar buiten. De orders voor duurzame goederen kwamen 2,8% hoger uit. Er was een plus van 0,6% voorzien tegen een daling met 3,4% in december en dat betekende eindelijk weer eens een meevaller. De deflatie over januari kwam over de eerste maand van het jaar uit op 0,7% tegen een verwachtte 0,6% en een deflatie van 0,4% over december. 

De steunaanvragen voor de week die eindigt op 22 februari 2015 liepen met 35.000 op. Er werd vooraf uitgegaan van een stijging met 7.000 naar 290.000. De data vallen dus gemiddeld op korte termijn wat tegen. De Aex houdt steun op 478 lijkt het en we kunnen eventueel nog de 482-483 gaan testen. We wachten op een dipje om ook in de calls op de Aex te gaan en handelen ondertussen flink met onze futures. Bij de diverse fondsen zien we topvorming en de fondsen die achterblijven zoals Air France kunt U gaan oppikken, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 482.47, een winst van 3.94 punten of 0.82%. De Europese aandelenbeurzen toonden een hoger beeld. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten, die verdeeld werden ontvangen. Op Beursplein 5 stonden onder meer Ahold en Reed Elsevier in de schijnwerpers nadat zij de jaarcijfers openbaarden. De MidKap klom 0,6 procent. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent, Londen stond een fractie hoger. Supermarktconcern Ahold schaarde zich onder de grootste verliezers in de AEX met een min van 1,5 procent na tegenvallende jaarcijfers. Onze puts zagen we dan ook weer wat oplopen met veel handel. Ook informatieleverancier Reed Elsevier deed een stap terug (min 2 procent) nadat het met weinig overtuigende cijfers naar buiten kwam. 

Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI was weer koploper in de hoofdindex met een plus van 5 procent. Het aandeel is sinds dinsdag al flink in waarde gestegen. We hebben vandaag met 2 verschillende futures gehandeld. Een future long op de Dax en deze hebben we met 100 euro winst gesloten en een future short op de Aex met de leden, ook deze leverde 100 euro op. Winst is winst, binnen is binnen. De Aex kan op naar de 500 de komende weken en we sloten wederom op de top. Wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren