AEX 500 komt weer even in het vizier!

Geplaatst op 19 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 498.05 een winst van 0.28% en ook de rest van Europa gaat iets hoger van start. Wall Street deed prima, ondanks het feit dat de rente wellicht in de VS in juni al wordt verhoogd. De markt reageerde echter verheugd op de verklaring van de centrale bank de rente langzamer te verhogen dan eerder aangegeven. De Dow om 1.27% en de Nasdaq sloot 0.92% hoger. In Azië gingen de beurzen overwegend omhoog, de Nikkei stond echter onder druk door een stijging van de yen na de geruststellende woorden van de Fed over toekomstige rentestappen. De AEX heeft steun op 495 en de weerstand op 498 en uiteraard de 500 punten. Wij gaan nu de nieuwsbrief maken, heeft u zich nog niet gratis aangemeld, doe dat dan even op www.beursfoon.nl/nieuw en wij bezorgen hem ook bij u vandaag. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 498.03, een winst van 1.40 punten of 0.28%. De Europese aandelenbeurzen blijven dicht bij huis. Beleggers verwerken de beleidsverklaring van de Federal Reserve (Fed), waaruit bleek dat de centrale bank geen haast heeft om de rente in de Verenigde Staten te verhogen. Op het Damrak wordt Macintosh afgestraft na tegenvallende jaarcijfers. De Fed lijkt nog altijd geen haast te hebben met het verhogen van de rente, hoewel het woord geduldig uit de verklaring is geschrapt. 

De dure dollar begint het Amerikaanse bedrijfsleven ook wel pijn te doen en een renteverhoging zou de Amerikaanse munt verder doen stijgen. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,1 procent hoger, zojuist. De Aex beweegt nu tussen de top op 500 en de steun op 495 die nog niet getest is. We hebben alvast winst genomen op de Aex posities en de long posities op de overige fondsen laten we rustig lopen. Rond 495 stappen we tevens in de long posiites op de Aex, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 495.37, een verlies van 1.26 punten of 0.25%. Wall Street staat voor de Dow licht aan de minzijde en werd ook lager verwacht, waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten een pas op de plaats maken na de rally van een dag eerder. De Amerikaanse aandelenmarkten sloten op hun hoogste niveau sinds begin maart, nadat de Federal Reserve aangaf de rente langzamer te verhogen dan eerder aangeven. In de begeleidende verklaring meldde de centrale bank de rente te verhogen wanneer een verdere verbetering van de arbeidsmarkt is geconstateerd en wanneer de centrale bank er redelijk zeker van is dat de inflatie richting de 2%-doelstelling beweegt op de middellange termijn.

Volgend op het rentebesluit daalde de dollar ten opzichte van de euro tot zijn laagste niveau in acht dagen. De munt herstelt echter van de post-Fed verliezen, waarbij de euro ten opzichte van de dollar op $1,0671 noteert. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 14 maart is gestegen, maar minder dan verwacht. De overige data vielen wel wat tegen en de Aex test de steun op 495. Op 0900-5151666 zaten we al short vanaf 496.5 en deze hebben we gesloten op 495 rond. Met de leden hebben we op tijd winst genomen op onze turbos long en opties Gemalto, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 496.01, een verlies van 0.62 punten of 0.12%. Beleggers op de Europese beurzen zochten naar richting nadat de Federal Reserve woensdagavond aangaf geen haast te hebben met een eerste renteverhoging sinds 2008. Volgens handelaren zal de focus nu weer op de moeizame onderhandelingen met Griekenland komen te liggen. In Amsterdam stond Macintosh al vanaf de handelsaanvang onder druk. De beurs in Londen pluste 0,6 procent, terwijl de graadmeters in Frankfurt en Parijs tot 0,2 procent daalden. De onderhandelingen met Griekenland worden hervat met de nodige negatieve gevoelens aan beide kanten.

Bodemonderzoeker Fugro voerde de AEX aan met een winst van 2 procent. Aandeelhouder Boskalis (plus 0,7 procent) liet woensdagavond weten niet langer te zullen eisen dat het opheffen van een beschermingsconstructie een stempunt wordt op de aandeelhoudersvergadering van Fugro. Dinsdag verloor Boskalis een kort geding in die kwestie. De Aex sloot boven de 495 en morgen kunnen we rekening houden met een tradingrange tussen 493 en 500. Het ziet er allemaal nog prima uit voor onze calls op Elsevier en Arcelor. Gemalto hebben we verzilverd, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren