Wat is een algoritme?

Algoritmes gebruiken computer programma’s die een specifieke set van instructies volgen om een trade te plaatsen. In theorie kan een mens dit nooit zo snel en vaak uitvoeren dan een computer om de doodsimpele reden dat men niet 24/7 de markt in de gaten kan houden.

De instructies van een algoritme zijn meestal gebaseerd op timing, prijs, volume of een ander rekenkundig model. Naast de mogelijkheid om 24 uur per dag de markt te scannen heeft een algoritme nog een groot voordeel: het uitsluiten van menselijke emoties op beleggingsactiviteiten.

Voorbeeld van een simpel algoritme

  • Koop 50 aandelen van een bedrijf wanneer het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde boven het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde kruist.
  • Verkoop 50 aandelen van een bedrijf wanneer het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde onder het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde kruist.

Dit is uiteraard een heel simpel algoritme en zou met de juiste software al direct kunnen worden uitgevoerd.

Beurssignalen algoritmes

Onze eigen algoritmes zijn uiteraard iets complexer en werken met een zogenaamd stoplichtmodel. De meeste van onze algoritmes bestaan uit een set van 8 technische indicatoren. Wanneer al deze indicatoren op groen staan dan wordt er een long positie ingenomen. Wanneer alle indicatoren op rood staan wordt er een short positie ingenomen. Er kan dus winst voor u worden gemaakt op zowel stijgende als dalende koersen. Uiteraard zit er ook een stop loss in het algoritme ingebouwd om u als belegger te beschermen als het algoritme onverhoopt toch mis blijkt te zitten. Daarnaast worden onze algoritmes elke week naar de analist gestuurd voor onderhoud en zo blijven ze dus op elk moment goed ingesteld staan voor welke trend er op dat moment maar gaande is.

Zoals u wellicht al al heeft gelezen bieden wij meerdere abonnementen aan. Voor elk van deze abonnementen zijn wij helemaal overtuigd van de werking van onze algoritmes. Het grootste verschil zit hem in het risicoprofiel. Bij Aandelen Signalen maakt u geen gebruik van hefboom en daardoor zal uw portefeuille over het algemeen minder fluctueren. Bij de Optie Signalen wordt er gebruik gemaakt van een gematigde hefboom. De winsten worden groter maar het mogelijke risico dus ook. Bij de Future Signalen is de hefboom groot waardoor er grote winsten kunnen worden behaald maar het risico dus ook wat groter is. Voor al onze strategie├źn geven wij overigens duidelijk aan wat het minimum benodigde kapitaal is dat u zou moeten hebben om mee te doen om het risico flink te beperken.

We heten u graag welkom bij Beurssignalen om samen met u een profitabele toekomst tegemoet te gaan.

Abonneer nu en krijg direct toegang tot de real time handelssignalen van onze algoritmes.