AEX bereikt steun en mag weer wat herstellen naar 453 a 455

Geplaatst op 29 november 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 451.26, een min van 0.32% en ook de andere Europese beurzen gaan iets lager van start na milde verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.28% lager en de Nasdaq verloor 0.56%. Op Black Friday was er meer winkelend publiek op de been, maar door grote kortingsacties lagen de uitgaven wel iets lager dan vorig jaar. Gemiddeld spendeerden Amerikanen afgelopen weekend 289 dollar per persoon, tegenover net geen 300 dollar vorig jaar.

Mario Draghi waarschuwde maandag voor de gevolgen van de lage rentestand voor de economie van de eurozone. Het is nu wachten op de OPEC en het referendum van Italië van aanstaande zondag 4 december. De Aziatische beurzen noteerden dinsdag overwegend lager, de Nikkei verliest 0.27% en de Hang Seng staat 0.56%. De euro/dollar noteerde op 1,0598. De AEX heeft weerstand op 453 en steun is er op 448. We zijn redelijk snel terug gevallen, zoals verwacht vanaf de 458 en zodra we weer op veren naar 455, kopen wij weer puts. Meer live op 0900 – 51 51 666

 

UPDATE 11:15

De Aex index noteert nu op 451.14, een verlies van 1.57 punten of 0.35%. De Amsterdamse beurs noteert licht lager en heeft ook een tendens naar beneden, zoals we de afgelopen dagen al aangaven. De markt heeft wel inmiddels al rekening gehoud met een uitblijvend akkoord over de mondiale olieproductie bij de OPEC, zo lijkt het. De olieprijs staat weer onder druk, zo ook het aandeel Royal Dutch Shell. Vanochtend kwam al een behoorlijke reeks macro-economische data naar buiten, die bijna zonder uitzondering niet voor een verrassing zorgden. 

In Japan gaf de consument nog steeds minder uit, de Franse economie hield zijn groei van 0,2 procent in het derde kwartaal ook in de tweede raming vast en de Duitse import- en exportprijzen daalden weliswaar nog steeds, maar minder dan voorheen. De Franse consument gaf echter meer uit dan verwacht. Een echt sterke daling zien we nog niet voor de Aex en vandaar dat we de puts op de index al even gesloten hadden. Mochten we nog opveren naar 455 dan kopen we ze weer terug in het kader van de Sinterklaasdip. PostNL en TomTom noteren hoger, dus het ziet er goed uit binnen onze portefeuille, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 451.51, een verlies van 1.20 punten of 0.27%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. Het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten groeide in het derde kwartaal met 3,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, terwijl analisten aanvankelijk mikten op een groei van 3,0 procent. Uit de eerste raming kwam een groei naar voren van 2,9 procent. Met name de consumentenbestedingen trokken sterker aan dan voorzien.

Later vandaag volgen nog de S&P Case-Shiller huizenprijsindex en het consumentenvertrouwen gemeten door The Conference Board. Beleggers kijken evenwel ook alvast uit naar vrijdag, wanneer het Amerikaanse banenrapport geagendeerd staat. De Aex kan dus vlak blijven bewegen en we hebben weinig volatiliteit op het moment. Mochten we opveren naar 455, stappen we nog in de puts en onze calls op PostNL en TomTom doen het nog goed. Ahold is ook weer koopwaardig onder de 19 euro, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 452.50, een verlies van 0.21 punten of 0.05%. De effectenbeurs in Amsterdam liet een klein verlies zien. Elders in Europa was het beeld op de aandelenmarkten wisselend met juist overwegend plussen. Er was weinig richtinggevend nieuws voor beleggers. De markten zijn vooral in afwachting van het onderhandelingsresultaat van OPEC-landen die morgen zullen proberen een definitief akkoord te sluiten over een productieverlaging om zo de olieprijzen te stutten. 

De olieprijzen gingen flink omlaag door onzekerheid over een OPEC-deal. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,5 procent tot 45,44 dollar. Brentolie ging 3,5 procent omlaag, tot 46,53 dollar per vat. Shell zagen we daardoor ook 2 procent dalen en trok de Aex wat lager dan overig Europa. De Aex kan dus nog wat kwakkelen en zolang we boven de 438 punten blijven, zijn we positief voor de komende maanden. We zien Amerika nu wat aantrekken, maar de olieprijs blijft laag. TomTom en PostNL deden goede zaken. Tevens kochten we short posities op Arcelor die wel erg ver is opgelopen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren