AEX blijft bewegen binnen tradingrange. Week Forcast om 12 uur!

Geplaatst op 30 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX begint iets lager aan de nieuwe handelsweek en staat op 482.99, een verlies van 0.65% en ook de andere Europese beurzen gaan lager van start. Wall Street sloot vrijdag verdeeld, de Dow verloor 0.04% en de Nasdaq sloot 0.10% hoger. Op weekbasis boekten de indexen een winst van ruim een procent. Dankzij de ‘Trump rally wist de Dow Jones bovendien eindelijk door de grens van 20.000 punten te breken.

De Nikkei verliest 0.51%. In China werd niet gehandeld vanwege de viering van Nieuwjaar. De euro/dollar noteerde maandagochtend op 1,0728. Deze week krijgen we cijfers van oa ING, Shell en KPN en dat geeft nieuwe kansen en de AEX heeft steun op 483 en weerstand op 485. We zitten duidelijk in een consolidatieperiode en het is wachten op een uitbraak, boven 490, of onder 480. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Om 12.00 uur houden wij de Week Forcast met daarin de vraag, wat de AEX doen? we zitten in een tradingrange van 480 en 490 en het is wachten op een uitbraak. Deze week cijfers van ING, KPN en Shell, wat kunnen we daar mee? Meld u hier even aan, zet een vinkje achter 30 januari en klik op registeren.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 482.11, een verlies van 3.76 punten of 0.77%. De aandelenbeurzen in Europa staan in het rood. De handel staat onder meer onder druk door zorgen rond het migratiebeleid van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Verder wordt gewacht op de stroom aan bedrijfsresultaten en economische cijfers die later op de week op de agenda staat. De Trump rally lijkt dus even te kalmeren, mede door zijn inreisverbod waar internationale bedrijven de dupe van kunnen zijn. 

In de AEX is informatieleverancier Wolters Kluwer de enige duidelijke winnaar, met een plus van 1 procent. Tankopslagbedrijf Vopak staat onderaan de lijst van 25 hoofdfondsen, met een min van bijna 6 procent, nadat analisten van Goldman Sachs hadden geadviseerd het aandeel van de hand te doen. Rond de 40 euro kunnen we die weer gaan oppikken. ING zijn we nog negatief over en het wachten is op de cijfers. We houden de puts rustig vast. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 481.57, een verlies van 4.30 punten of 0.89%. Wall Street stevent af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,3 procent lager. Na de meest recente politieke beslissingen van de Amerikaanse regering onder leiding van Donald Trump over de toelating van reizigers uit zeven islamitische landen tot de Verenigde Staten, lijkt de Dow Jones Industrial Average zich op maken voor de eerste serieuze test van de 20.000-puntengrens.

De Federal Reserve komt woensdag met zijn rentebesluit. Dan wordt ook de eerste indicatie voor de ontwikkeling op de Amerikaanse banenmarkt in januari bekendgemaakt. Vrijdag gaat de aandacht uit naar het grote banenrapport van de Verenigde Staten over dezelfde maand. We staan weer onder de 482 punten en kunnen daarmee de komende dagen toch onder 480 komen, is onze verwachting. We houden de puts op ING dan ook vast en het goed zit weer wat in de lift. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 479 punten, een verlies van 1.4%. De Europese beurzen stonden op verlies en we gingen naar de 478 punten, zoals we vorige week al hadden verwacht en voorspeld. Beleggers maakten zich vooral zorgen over het nieuwe migratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Air France-KLM zakte 3 procent en stond daarmee bij de middelgrote fondsen onderaan. Het luchtvaartbedrijf zag zich afgelopen weekeinde genoodzaakt passagiers te weigeren vanwege het inreisverbod van de VS.

In Milaan stond UniCredit onder druk nadat de Italiaanse bank een nieuwe miljardenafschrijving op slechte leningen had gemeld. UniCredit zag 6 procent aan beurswaarde verdampen. De onzekerheid was gunstig voor het goud dat we zagen oplopen. Wij denken nog steeds dat het goud verder kan herstellen. ING stond onder druk en verwachten we richting de 12 euro. De puts staan dan ook alweer bijna op eigen geld en als de steun op 478 lijkt te houden kijken we naar long posities op de aandelen. De Aex zelf zou eventueel de 460 uitbraak niveaus terug kunnen testen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren