AEX blijft bewegen binnen tradingrange

Geplaatst op 10 augustus 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 452.99, een verlies van 0.15% en ook de rest van Europa gaat rustig van start na een vlakke sessie op Wall Street. De Dow sloot 0.02% hoger en de Nasdaq won 0.24% waarbij lagere olieprijzen voor wat druk zorgde op het sentiment.  De Dow Jones en de S&P 500 gaven eerdere winsten op nadat de olieprijs in het rood dook. De Nasdaq zette het tweede recordslot in 2016 neer. Ook in Azië zien we een heel rustig beeld, de Nikkei verliest 0.18% en de Hang Seng staat 0.02% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1114.

Vandaag geen toonaangevende bedrijven met haar cijfers, Corbion kwam met haar cijfers en het midcap fonds staat nu 4% hoger. Morgen komt Aegon met haar cijfers en kunnen we meer vuurwerk verwachten. De AEX heeft nu steun op 448 en weerstand op in de zone 452-455. Boven deze zone is er weerstand op 458 en daarboven is de weg vrij naar 473. Zie ook onze onderstaande grafiek. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 452.27, een verlies van 1.53 punten of 0.34%. De Europese aandelenmarkten staan licht in de min. Beleggers doen het kalm aan na de mooie winsten een dag eerder. In Amsterdam kon Corbion op belangstelling rekenen na publicatie van cijfers. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gaan tot 0,3 procent omlaag. Corbion won in de MidKap 3,5 procent aan waarde en was daarmee de grootste stijger bij de middelgrote fondsen. De producent van voedingsingrediënten en chemicaliën heeft de omzet in het eerste halfjaar licht zien toenemen. Ook het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten lag hoger dan een jaar eerder.

Philips behoort tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 1 procent, na een adviesverhoging door UBS. Staalconcern ArcelorMittal staat bij de grootste dalers bij de hoofdfondsen. De Duitse branchegenoot Salzgitter kwam met cijfers. De winst en omzet van dat concern zijn gedaald in de eerste helft van dit jaar, maar Salzgitter gaf aan wel de eerste positieve effecten te zien van de maatregelen van de EU tegen het dumpen van goedkoop Chinees staal op de Europese markt. De Aex kan nu steun testen rond de 452 en wij denken dat we daarvandaan weer kunnen opveren en dus inkopen kunnen doen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 452.58, een verlies van 1.22 punten of 0.27%. Wall Street koerst af op een vlakke opening, waarmee de Amerikaanse beurzen, vanwege een gebrek aan macro-publicaties, opnieuw op een ingetogen handelsdag lijken af te stevenen, terwijl de indexen rond recordniveau’s schommelen. De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 futures en de Nasdaq 100 futures noteren 0,1 procent hoger. De volumes zijn zeer laag omdat beleggers in afwachting zijn van een grote marktkatalysator. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het totaal aantal aanvragen in de VS vorige week is gestegen met 7,1 procent ten opzichte van de week ervoor.

Om 16.30 uur staan de wekelijkse olievoorraden in de VS geagendeerd. De future voor een vat West Texast Intermediate noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent lager op 42,64 dollar en de Brent-future noteerde vlak op 45,02 dollar. De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,6 procent hoger op 1,1187. Het ziet er rustig uit en de Aex blijft rond de 452-453 noteren op dit moment. Morgen zullen we weten of dat de steun is gebleven en stappen we weer in de calls. We verwachten nog geen grote terugval, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 452.01, een verlies van 1.79 punten of 0.39%. De AEX-index in Amsterdam koerste onverminderd in het rood. Ook elders in Europa stonden de graadmeters op verlies. Op Beursplein 5 wist Corbion de aandacht op zich gericht na publicatie van zijn kwartaalresultaten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent. Londen noteerde nagenoeg vlak. In de AEX was Boskalis de sterkste stijger met een winst van 1,8 procent. Philips (plus 1,5 procent) behoorde ook tot de grootste winnaars na een adviesverhoging door UBS. 

Staalconcern ArcelorMittal verloor 3,5 procent op het Damrak. De Duitse branchegenoot Salzgitter kwam met cijfers. De winst en omzet van dat concern zijn gedaald in de eerste helft van dit jaar, maar Salzgitter gaf aan wel de eerste positieve effecten te zien van Europese maatregelen tegen het dumpen van goedkoop Chinees staal op de Europese markt. Salzgitter zakte in Frankfurt 5 procent. Wij vinden Arcelor nog steeds koopwaardig. De Aex kan morgen dus de 448 nog even testen, aangezien we rond de bodem sloten vandaag. Daar kopen we calls en turbo’s op de index. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren