AEX blijft bewegen tussen 438 en 448

Geplaatst op 23 maart 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 443.81, een winst van 0.38% een ook de rest van Europa gaat hoger van start nadat Wall Street dicht bij huis bleef. De Dow verloor 0.23% en de Nasdaq sloot 0.27% hoger. Aandelen uit de toeristische- en luchtvaartsector stonden onder druk vanwege de aanslagen in Brussel die verder beperkte impact hadden op het sentiment in New York, van paniek was geen sprake, net als overigens op de Europese beurzen. In Azië noteren de belangrijkste indices licht lager. De marktverloop oogt daar woensdag rustig, maar met het oog op de kans op nieuwe aanslagen ook terughoudend. 

De euro is nog niet van zijn neerwaartse druk af nu er nog altijd risico bestaat op nieuwe aanslagen. Toch bevinden veel valutaparen zich momenteel vooral in een technische dynamiek. De AEX heeft steun op 442 en 438 en weerstand op 448. Zolang we bewegen tussen 438 en 448 zijn we terughoudend en wachten we op een mooie kans. Delta Lloyd gaat 227 miljoen aandelen uitgeven voor 2.85 per aandeel en beleggers reageren positief want we staan nu iets hoger richting 6 euro, wij houden het in de gaten, want we kunnen wellicht tijdelijk wat winstnemingen verwachten. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 444.70, een winst van 1.58 punten of 0.36%. De Europese beurzen laten plussen optekenen. Beleggers zijn wat optimistischer, een dag na de terreuraanslagen in Brussel. Veel belangrijk nieuws om de handel te sturen is echter niet voorhanden. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt staan tot en met 1 procent hoger. De Belgische beurs, de Bel20, stijgt 0,7 procent. Op Beursplein 5 weet verzekeraar Delta Lloyd de aandacht op zich gericht. Delta Lloyd maakte de details van de claimemissie bekend. Het bedrijf gaat ruim 227 miljoen nieuwe aandelen uitgeven, wat voor een flinke verwatering bij zittende aandeelhouders zorgt. 

Kabelbedrijf Altice daalt in de AEX 2,5 procent, na een adviesverlaging door Deutsche Bank. Natuurvoedingsbedrijf Wessanen stijgt meer dan 3 procent, geholpen door een adviesverhoging van SNS. Shell zakt 0,3 procent. Het Australische oliebedrijf Woodside meldde dat het grote Browse LNG-project voorlopig wordt geschrapt. Shell is partner in dat project. SBM Offshore, dat diensten voor Browse zou gaan doen, verliest 1,9 procent. De Aex heeft nog steun op 442 en weerstand op 448 punten en wat dat betreft wordt het een saai verhaal met tijdswaarde die eruit loopt. We stappen dan ook nog niet in en hebben nu een nieuwe aanbieding voor U als U een mail stuurt naar info@beursfoon.nl 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 443.47, een winst van 0.35 punten of 0.08%. Wall Street werd vlak verwacht, maar staat nu wat lager, met een markt die het rustig aan doet richting het lange Paasweekend. Met een beperkte nieuwsstroom en een magere economische agenda, bouwen beleggers hun posities al af richting Pasen. Vrijdag houdt Wall Street de deuren gesloten vanwege Goede Vrijdag. Met een afgenomen liquiditeit en een beperkt aantal macrodata voorafgaand aan het Paasweekend, zal de volatiliteit waarschijnlijk tot aan medio volgende week beperkt zijn. De aanslagen in Brussel, die dinsdag al weinig impact hadden op het marktsentiment, spelen woensdag nog nauwelijks een rol op de financiele markten. 

Goud, dat dinsdag nog steeg als veilige haven gold, is woensdag minder in trek. De goudprijs daalt 1,5%. Alleen op de valutamarkten is er nog iets van een reactie merkbaar, met een dollar die wat meer in trek is en het Britse pond die juist onder druk staat omdat de terreur in Belgie de kans op een JA-stem in het referendum over een exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, mogelijk versterkt. De Aex kan de 442 testen en dat is ook ons koersdoel voor de FTI short die we innamen op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 443.36, een winst van 0.24 punten of 0.05%. De Europese beurzen koersten in een tamme sessie op of rond de slotstanden van dinsdag. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. De indices in Londen en Parijs stonden tot 0,5 procent lager, de DAX in Frankfurt steeg 0,3 procent. De Belgische beurs, de Bel20, steeg 0,1 procent. Bierbrouwer Heineken schaarde zich met een winst van bijna 2 procent bij de koplopers in de AEX. Heineken heeft in een zogenoemde blocktrade 2,1 miljoen aandelen van de Indiase brouwerij United Breweries gekocht. 

Kabelbedrijf Altice was de sterkste daler in de AEX met een min van 3,6 procent, na een adviesverlaging door Deutsche Bank. Natuurvoedingsbedrijf Wessanen steeg meer dan 4 procent, geholpen door een adviesverhoging van SNS. In Londen stond doe-het-zelfketen Kingfisher (plus 6 procent) in de belangstelling na bekendmaking van resultaten die beter waren dan verwacht. Voor de langere termijn ziet het er nog goed uit en we blijven erg goed liggen rond de steunzone 442-438 punten. We kochten wel een long positie op het goud en op de beurslijn 0900-5151666 gingen we succesvol short. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren