AEX blijft binnen de trading range 480 – 488

Geplaatst op 01 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 481.09, een plus van 0.92% en ook de andere Europese beurzen gaan hoger van start. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.54% en de Nasdaq sloot 0.02% hoger. De onzekerheid over Trump drukte ook dinsdag op het sentiment. Maandag laat ontsloeg de nieuwbakken president de waarnemend procureur generaal, die weigerde Trump’s executive order over zijn immigratiebeleid te steunen.

Handelaren zijn nu afwachtende, nu de FED is begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, met een winst van 0,56% voor de Japanse Nikkei en een min van 0,7% voor de Hang Seng. De euro/dollar noteerde op 1,0788. De AEX heeft steun op 478 en weerstand op 480 en 483. We kunnen nog steeds geen richting kiezen, morgen cijfers van zwaargewichten ING en Shell, die kunnen voor een richting gaan zorgen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Wij openen vrijdag de beurs en geven daarna een AEX Exchange Experience en een mini seminar live vanaf Beursplein 5. Welke aandelen en sectoren worden de outperformers & underperformers van 2017? Waar liggen de kansen? Waar moeten we op letten? John Beijer gaat samen met Christophe Cox van Commerzbank voorafgaand aan de rondleiding op de beurs met deze vragen aan de slag. Wilt u hierbij aanwezig zijn? stuur ons een e-mail en wij zetten u op de gastenlijst. Info@beursfoon.nl

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 481.65, een winst van 4.94 punten of 1.04%. KPN weet zijn aanvankelijke koerswinst na de publicatie van de kwartaalcijfers niet vast te houden en zakt licht in het rood op de beurs in Amsterdam. Alle andere fondsen in de AEX-index laten wel winsten zien. De beurshandel toont daarmee enig herstel van de verliezen eerder deze week. Biotechnoloog Galapagos is koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. 

Siemens springt 5 procent omhoog in Frankfurt. Het Duitse technologieconcern verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar. De Aex zien we nu wat opveren en we zagen vanochtend de index meteen boven de 480 beginnen en daarmee hebben we nog een gap met de 476 van gisteren. Als we nu de 482-483 weer testen, gaan we short met de FTI op 0900-5151666. Als U speculatief bent ingesteld, kunt U kijken naar puts op februari. Amerika zal echter hoger starten en de cijfers van Apple waren goed, waardoor we vandaag niet al te veel winstnemingen zullen zien, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 482.08, een winst van 5.37 punten of 1.13%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,3 procent hoger. De aandacht ligt vooral op macro-economische publicaties en het rentebesluit van de Federal Reserve. Voorbeurs werd bekend dat de banengroei in de Amerikaanse private sector in januari flink hoger is uitgekomen dan was voorzien. Wat betreft het rentebesluit wordt niet verwacht dat de Fed de rente gaat verhogen. 

Chipfabrikant AMD heeft in het vierde kwartaal het verlies weten te halveren. Voor het 1e kwartaal voorziet AMD een daling van de omzet van circa 11% op kwartaalbasis met een marge van plus of min 3%, wat naar verwachting zal resulteren in een stijging van de omzet op jaarbasis van circa 18%. Het aandeel AMD steeg in de elektronische handel voorbeurs met 4,5%. Een goed nieuws show dus nog steeds en wij gaan even neutraal in de markt op ING. Met de FTI willen we toch even speculatief short op 0900-5151666. Belt U daarvoor onder de toets 4, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 479.65, een winst van 2.94 punten of 0.62%. De AEX-index in Amsterdam stond duidelijk in de plus, terwijl we gisteren nog op de bodem sloten. Meestal begint de eerste dag van de nieuwe maand echter ook positief en het sentiment was ook goed te noemen in de VS. Daar zien we nu wel wat winstnemingen reeds. Ook elders in Europa kleurden graadmeters groen. Het aandeel KPN was de grootste verliezer bij de hoofdfondsen op het Damrak, na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. 

De Amerikaanse Federal Reserve komt later op de dag met een rentebesluit. De Fed houdt naar alle waarschijnlijkheid het monetaire beleid onveranderd, na de renteverhoging van december. Mogelijk kan wel meer duidelijk worden over het toekomstige beleid van de Fed. Morgen komen de cijfers van ING en wij hebben dan ook de puts even gesloten. Met de FTI zijn we short gegaan om 16.00 uur op 0900-5151666 en we sluiten nu 1.5 punt lager, dus dat is gunstig verlopen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren