AEX blijft gevangen tussen hoop en vrees

Geplaatst op 23 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 439.58, een plus van 1.93% en ook de rest van Europa gaat flink hoger van start na een mooie winst op Wall Street. De Dow sloot 0.96% hoger en de Nasdaq won 0.65%. De ontwikkeling van de olieprijzen blijft momenteel de belangrijkste drijfveer. De WTI-olieprijs steeg dinsdag op winstnemingen. Beleggers die short zaten op een zwakkere olieprijs, verzilverden hun rendement. De markten in Azië staan woensdag overwegend hoger, nu de olieprijzen wat lijken gestabiliseerd. De euro zal woensdag mogelijk verder stijgen, maar een duurzame rally lijkt uitgesloten.

We hebben nu steun op AEX 438 en 435 en weerstand op 442. De AEX mag nu verder omhoog, zolang we boven de 435 kunnen blijven. Wij gaan vandaag verder met het opstarten van onze nieuwe modelportefeuille, we hebben een zeer leuke actie die enorm aanslaat, meld u aan en krijg een oudejaarslot erbij en maak gelijk kans op 30 Miljoen! ( aanmelden en opstarten regelen wij allemaal vandaag nog voor u). Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851.

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 441.98, een winst 11.01 punten of 2.55%. Op de Europese aandelenbeurzen worden flinke winsten geboekt. De hogere slotstanden op Wall Street en de aantrekkende olieprijs zorgen voor een positieve stemming op de laatste volle handelsdag van de week. De Europese markten zijn morgen slechts een halve dag open en op Eerste Kerstdag gesloten. Het ziet er dus mooi uit op de beurzen. Het herstel op Wall Street, de hogere olieprijzen en de goedkopere euro wakkeren de kooplust van beleggers aan. Vooral de recent afgestrafte aandelen zoals ArcelorMittal en Delta Lloyd worden opgepikt. Ook een stevige koerswinst voor zwaargewicht Shell helpt de AEX vooruit. Onze calls staan dan ook nu al op een respectabele winst, maar lopen nog tot maart. 

De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stijgen 1,7 tot 1,9 procent. Sterkste stijger in de AEX is staalproducent ArcelorMittal met een winst van ruim 11 procent. Verzekeraar Delta Lloyd, die zijn volledige portefeuille beleggingen in winkelpanden heeft verkocht, volgt met een plus van meer dan 6 procent. Olie- en gasbedrijf Shell krijgt er ruim 5 procent bij. Onze ING calls staan ook al op winst en de calls op Arcelor en Delta Lloyd die we te vroeg hadden gekocht, worden daarmee gecompenseerd. We gaan dus met een leuke winst het jaar uit en zetten maandag over een week de teller weer op nul. De Aex kan nu mogelijk even terug naar 438 om wat steun te testen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 442.18, een winst van 11.21 punten of 2.60%. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening voor Wall Street, waarbij beleggers een reeks aan macrodata voor de kiezen krijgen, voorafgaand aan de kerstdagen. De Dow Jones-futures staan 0,5% hoger, de S&P futures 0,3%, en de Nasdaq futures 0,4%. Het lijkt te laat voor een Kerstrally in de VS, want over heel december gemeten staat Wall Street lager, maar een derde winstsessie op rij moet kunnen, met steun van de sterke resultaten van Nike. Nike staat voorbeurs 2,9% hoger, nadat de maker van sportschoenen- en kleding dinsdagavond met sterke resultaten kwam over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar. In de verslagperiode stegen omzet en winst en de toekomstige orders, een belangrijke graadmeter voor de markt, stegen met 15%.

Qua macrodata zijn de orders voor duurzame goederen het belangrijkst. Op maandbasis bleven de orders stabiel in november. Dat was wel beter dan verwacht, want er was een daling van 0,6% voorzien. De kernorders, exclusief defensie-goederen en vliegtuigen, daalden in november met 0,4%. De orders voor duurzame goederen vallen bijna het hele jaar al tegen, wat niet bepaald een verrassing is wanneer je bedenkt dat ongeveer 40% van de orders in de afgelopen jaren direct of indirect gerelateerd waren aan de energie- en grondstofsector. De Aex blijft er keurig bij liggen en kan de komende dagen nog verder omhoog. We kunnen nu al de 438-442 punten als steunzone testen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 443.72, een winst van 12.75 punten of 2.96%. De Europese aandelenbeurzen stonden in de middaghandel stevig in de plus. Op de laatste volledige handelsdag voor Kerstmis werd de stemming onder meer gesteund door de aantrekkende olieprijs en gunstige berichten voor Europese staalfabrikanten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen 2,2 tot 2,5 procent. Staalproducent ArcelorMittal was de absolute uitblinker in de AEX met een winst van meer dan 10 procent. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de VS hogere importtarieven gaan heffen op staalproducten uit China. Die worden volgens de Amerikaanse overheid nu voor dumpprijzen in de markt gezet. Andere Europese staalbedrijven als ThyssenKrupp, SSAB en Outokumpu profiteerden ook fors. In de Amsterdamse MidKap werd roestvrijstaalmaker Aperam bijna 6 procent meer waard.

In de AEX won verzekeraar Delta Lloyd 8 procent, na de verkoop van zijn volledige portefeuille beleggingen in winkelpanden. Olie- en gasbedrijf Shell kreeg er meer dan 5 procent bij, net zoals kabelexploitant Altice. In Londen ging Game Digital bijna 39 procent onderuit. De Britse verkoper van computerspelletjes gaf een winstwaarschuwing na tegenvallende verkopen in het belangrijke feestdagenseizoen. De Aex liet dus een geweldige performance zien en sloot rond de top van de dag boven de weerstand op 442. Technisch kunnen we dus op weg naar de 448 en in dit tempo zouden we toch een eindejaarsrally met een hoger slot boven 467 kunnen zien deze maand. Wij verzilverden alvast onze calls op Shell met een leuke winst, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren