AEX blijft prima zaken doen!

Geplaatst op 31 oktober 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 408.80 en dat is een winst van 1.24% en ook de rest van Europa gaat fors hoger van start nadat de centrale bank in Japan de geldpersen fors laat draaien. Wall Street deed ook prima zaken, de Dow won 1.30% en de Nasdaq sloot 0.37% hoger vooral vanwege positieve cijfers over de groei van de Amerikaanse economie en enkele sterke kwartaalcijfers, onder meer van Visa. De Nikkei sloot 4.8% hoger na de bekendmaking van de Bank of Japan additionele maatregelen te nemen. De AEX heeft nu steun op 405 en 403 en weerstand op 408 en 412. De daling van gisteren, vanaf 405 naar 396, is blijkbaar genoeg om de koersen weer hoger neer te zetten. Dat we nu gelijk door stomen naar ons koersdoel van 423 lijkt ons niet, maar de strategie blijft buy on the dips! Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo, Team Beursfoon

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 410.79, een winst van 7.08 punten of 1.75%. De Europese aandelenmarkten gaan met stevige koerswinsten richting het weekeinde. Beleggers reageerden opgetogen op de aankondiging van extra stimuleringsmaatregelen van de Japanse centrale bank. De beurs in Frankfurt kampte een groot deel van de ochtend met een storing waardoor niet kon worden gehandeld. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stonden aan het begin van de middag op winsten tussen de 1,1 en 2,2 procent. De Bank of Japan (BOJ) gaf aan het huidige steunprogramma, waarbij jaarlijks 60 tot 70 biljoen yen (507 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt wordt gepompt, te vergroten naar 80 biljoen yen. Er was vrees in de markt voor de gevolgen van het stoppen van de liquiditeitssteun door de Fed deze maand, maar de BoJ en de ECB nemen het stokje dus over.

In de AEX is ING de sterkste stijger met een winst van 2,7 procent. De bank werd op de voet gevolgd door was- en voedingsmiddelenconcern Unilever dat 2,6 procent won. Telecomconcern KPN kreeg van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) groen licht om zijn belang in glasvezeldochter Reggefiber te vergroten. Het aandeel steeg 1,2 procent. Onderaan de AEX bungelt Fugro met een verlies van ruim 8 procent. Beleggers lieten de bodemonderzoeker eerder deze week ook al hard vallen na een teleurstellend kwartaalbericht. De nieuwe strategie die het bedrijf tegelijkertijd presenteerde, kon de markt evenmin bekoren. In de MidKap stond uitzender USG People na teleurstellende kwartaalcijfers stijf onderaan met een verlies van bijna 15 procent. De Aex kan nu de 412 als weerstand zien en we hebben nog een enorme gap met gisteren naar de 403 punten. Deze zal nu nog niet opgevuld worden, maar het signaal is nu wel short. We sluiten dus de FTI long, tot zo. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 410.04, een winst van 6.33 punten of 1.57%. Wall Street werd flink hoger verwacht, maar de winst valt nog wat tegen. De centrale bank van Japan verraste in alle vroegte de markten om na vergadering naar buiten te treden met een extra verruiming van het monetaire beleid. De future voor de S&P 500-index noteert 1,1% hoger, de Dow wint 0.8% en de Nasdaq 100 1,3%. Er was gisteren al sprake van een optimistische stemming onder beleggers op Wall Street, omdat de kwartaalgroei betere was dan verwacht, maar belangrijker nog, gedragen werd door investeringen en consumentenuitgaven.

De stap van de Bank of Japan zorgde vrijdag voor een grote winst voor de Nikkei-225 van bijna 5%. De VS exporteren circa 4,5% van hun totaal naar Japan en dus lijkt extra monetaire ruimte niet in het nadeel van Amerika. In Europa kwam in de tweede helft van de ochtend een inflatie over oktober die een lichte verbetering liet ten opzichte van september, toen er op jaarbasis 0,3% inflatie in de muntunie werd gemeten: 0,4%. Het streven van de Europese centrale bank is vlak onder de 2% op jaarbasis. Het cijfer neemt de risico’s op deflatie niet weg. In de VS kwamen het persoonlijke inkomen en de dito bestedingen van de Amerikanen over september op een lagere stijging uit dan geraamd. We hadden zojuist een short signaal en we hebben even op 409 gestaan en de future short gesloten op de informatielijn. Het signaal voor de Dax is al long, maar voor de Aex nog short, dus we wachten even af, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 411.32, een winst van 7.61 punten of 1.89%. De Europese aandelenmarkten stonden op de laatste handelsdag van oktober flink in de plus. Beleggers reageerden opgetogen op de aankondiging van extra stimuleringsmaatregelen door de Japanse centrale bank. In Amsterdam ging de AEX-index in de middaghandel 2 procent omhoog. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stonden op winsten tussen de 1,2 en 2,5 procent. De beurs in Frankfurt kampte een groot deel van de ochtend met een storing waardoor niet kon worden gehandeld. De Bank of Japan gaf vrijdag aan het huidige steunprogramma, waarbij jaarlijks 60 tot 70 biljoen yen (507 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt wordt gepompt, te vergroten naar 80 biljoen yen. In de AEX was chiptoeleverancier ASML de sterkste stijger met een winst van 3 procent. ASML werd gevolgd door ING, dat 3,2 procent won. Telecomconcern KPN kreeg van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) groen licht om zijn belang in glasvezeldochter Reggefiber te vergroten. Het aandeel steeg 1 procent. 

Onderaan de AEX bungelde Fugro met een verlies van 7 procent. Beleggers lieten de bodemonderzoeker eerder deze week ook al hard vallen na een teleurstellend kwartaalbericht. De nieuwe strategie die het bedrijf tegelijkertijd presenteerde, kon de markt evenmin bekoren. In de MidKap stond uitzender USG People na teleurstellende kwartaalcijfers stijf onderaan met een verlies van 10 procent. Wederom een prachtige week op de beurs met een slot boven 411. Voor Fugro was het een week om snel te vergeten, maar vele fondsen hebben het prachtig gedaan. De Aex loopt nu tegen weerstand aan op de 412 en mag per saldo even een stapje terug gaan maken en vervolgens kunnen we daarna de volgende horde naar 420 gaan nemen met tussentijds weerstand op 415 en 418. Kortom, het sentiment is geheel gedraaid en dat geeft mooie kansen. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren