Aex blijft tussen 403 en 408 bewegen ?

Geplaatst op 29 juli 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 405.66, een winst van 0.98 punten of 0.24%. Na een optimisisch sentiment op Wall Street en de Aziatische aandelenmarkten zou de AEX ook licht hoger openen, waarna beleggers naar verwachting een afwachtende houding zullen aannemen voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op woensdag. In afwachting van de Federal Reserve zal de AEX hoger gaan, in navolging van zowel Japan, China als Australie. Er valt verder niets te verwachten op bedrijfsvlak. De Nederlandse bedrijfsagenda is leeg, nadat TNT Express de meeste aandacht naar zich toetrok en 5,8% lager sloot.

Bedrijven uit het buitenland met een beursnotering die met cijfers naar buiten komen zijn onder andere American Express, Atos, BP, Deutsche Bank, Michelin, Orange, Pfizer, Puma en Renault. Staatsobligatieveilingen zijn er niet. Wel publiceert Oostenrijk de details van de obligatieveiling die staat gepland voor 5 augustus. De macro-economische agenda bevat van de zijde van de Oeso de consumentenprijzen over juni en uit de VS de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. De huizenprijzen gaan over mei. De verwachting is dat de huizen in de twintig grootste steden met 9,8% zijn opgelopen. De verkopen bleven gisteren echter sterk achter, dus we verwachten ook hier een verrassing. De Aex loopt elke keer weer heel rustig op na elke koersval, zoals we al voorspelden. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 404.77, een winst van 0.09 punten of 0.02%. De Europese aandelenbeurzen laten weinig beweging zien. Beleggers verwerken een stroom kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven en keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag naar buiten komt. Ondanks de vele bedrijfsresultaten komen de beurzen per saldo amper van hun plaats. De stoom is er een beetje uit en de koersbewegingen zijn de afgelopen 2 weken zeer beperkt. Ook de beursomzetten nemen af. Het is te hopen dat de macro-economische cijfers die later deze week bekend worden gemaakt, meer richting aan de markten zullen geven.

In Amsterdam ging de handel in het aandeel Corio niet van start. Het vastgoedconcern liet kort na opening van de beurs weten samen te gaan met de Franse vastgoedinvesteerder Klépierre. De aandeelhouders van Corio krijgen 1,14 aandeel Klépierre, waarmee het Nederlandse vastgoedbedrijf wordt gewaardeerd op 7,2 miljard euro. Concurrent Unibail-Rodamco profiteerde van het overnamenieuws in de vastgoedsector en was met een winst van 1,9 procent de sterkste stijger in de AEX. Telecomconcern KPN, dat morgen de kwartaalcijfers bekendmaakt, zakt 0,7 procent. Wij hebben inmiddels turbos long op het fonds en denken dat de cijfers meevallen. Onze portefeuille met name met autotraden gaat zeer goed gisteren en vandaag en op de Aex pakten we 4 punten winst met de robot en 20 punten winst op de Dax. Dat is 10 procent op 1 dag! Vandaag hebben we met een kleine stoploss gewerkt en ook dat pakte goed uit. Zo heb je met een combinatie van robot en mens een goede strategie. Wilt U ook meedoen, mailt U dan op info@beursfoon voor de aanbieding die nog slechts de komende twee weken geldt.

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 407.74, een winst van 3.06 punten of 0.76%. De futures voor Wall Street stijgen, na beter dan verwachte kwartaalresultaten van medicijnfabrikanten, waaronder Merck & Co. De futures voor de Dow Jones Industrial Average noteren omstreeks 15.00 uur 0,1%, ofwel 22,02 punten hoger, de Nasdaq futures staan 5,25 punten, ofwel 0,13%, lager en de S&P 500 futures voegen 3,90 punt, of 0,2%, toe. Merck & Co. (+1,4%) heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt dan een jaar terug, voornamelijk dankzij kostenbesparingen en een eenmalige bate, die een bescheiden omzetdaling maskeerden. De farmaceut behaalde een winst van $2 miljard, of 68 cent per aandeel, vergeleken met $906 miljoen, of 30 cent per aandeel, een jaar terug. 

Pfizer Inc. (+0,6%) heeft met zijn resultaten over het tweede kwartaal de verwachtingen overtroffen, hoewel de omzet afnam en het concern aanhoudende druk blijft ervaren door het verliezen van exclusiviteit op sommige producten. Vanaf december verwacht Pfizer ook concurrentie in de Amerikaanse markt van generieke middelen voor Celebrex, waardoor het de aangepaste omzet guidance herziet, aldus Chief Financial Officer Frank D’Amelio. De winst guidance wordt echter gehandhaafd. De handel in Corio is hervat na de overname en staat 10 procent hoger en maakt meteen de Aex de grootste winnaar in Europa. Daarmee kunnen we boven de 408 komen en als we daarboven sluiten, kunnen we op weg naar de 412 en sluiten we onze calls. We hebben geen duidelijke long signalen gezien op onze computers, dus dat is voor de doe het zelvers in dit geval jammer, voor autotrading echter perfect en daar hadden we ons de afgelopen jaren dan ook op geconcentreerd en werpt nu zijn vruchten af. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 407 punten, een winst van 3 punten of 0.7%. De Europese beurzen hebben hun winsten in de middaghandel uitgebreid. De Aex testte daarbij toch al de 308, dat hadden we nog niet verwacht. Toch is er nog geen duidelijke bull- of bear market zichtbaar. Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. In Amsterdam ging de aandacht uit naar vastgoedonderneming Corio, die opgaat in zijn Franse branchegenoot Klépierre. De handel in het aandeel van vastgoedonderneming Corio lag bijna de hele dag stil, maar werd om 14.50 uur hervat. Corio en Klépierre lieten kort na opening van de beurshandel weten samen te willen gaan. De aandeelhouders van Corio krijgen 1,14 aandeel Klépierre, waarmee het Nederlandse vastgoedbedrijf wordt gewaardeerd op 7,2 miljard euro. Corio noteerde ruim 10 procent in de plus. Concurrent Unibail-Rodamco profiteerde van het overnamenieuws in de vastgoedsector en was met een winst van 2 procent na Corio de sterkste stijger in de AEX. 

In Londen leverde BP 1,7 procent in. De Britse oliemaatschappij zag de winst in het afgelopen kwartaal met ruim een derde stijgen, maar waarschuwde tevens voor de negatieve impact van meer sancties tegen Rusland. Branchegenoot Shell won in Amsterdam 0,5 procent. UBS verloor 1,4 procent in Zürich. De beter dan verwachte kwartaalresultaten van de grootste bank van Zwitserland konden beleggers niet tot aankopen inspireren. In Frankfurt zag concurrent Deutsche Bank de kwartaalwinst met bijna een derde afnemen. Het aandeel noteerde in de middaghandel 0,2 procent in de plus. Er zit dus genoeg kooplust in de markt en morgen zullen wij ook, naast onze posities op de index, posities op individuele fondsen innemen. KPN hebben we al positie op en we hebben o.a. koopsignalen op Akzo, DSM, Randstad, SBM, BAM en Vopak. Daar gaan we dus mogelijk positie op innemen. Tevens hopen we dat we uit de brandbreedte 403-408 nu kunnen breken, want tot nu toe winnen de autotrade computers het van het sentiment en menselijk handelen, wel ideaal voor een abonnement, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren