AEX: buy the dips. om 12 uur de live week forcast

Geplaatst op 13 juni 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 431.81, een verlies van 0.88% en ook de rest van de Europese Beurzen gaan fors lager van start. Wall Street sloot vrijdag ook lager, de Dow sloot 0.67% lager en de Nasdaq verloor 1.29% waarbij de aandacht van beleggers stilaan gevestigd zal worden op het naderende rentebesluit van de Federal Reserve.

De Aziatische markten noteerden maandag lager, waarbij de Chinese aandelenmarkten de neerwaartse trend in de rest van Azië volgden, na de laatste twee handelsdagen van de voorgaande week gesloten te zijn geweest. De Nikkei verliest 3.51% en dat is flink en dat zet weer druk op de S&P Futures.

De euro/dollar noteerde op 1,1256. De Japanse yen noteerde maandag ten opzichte van Europese valuta op zijn hoogste niveau in jaren, vanwege de groeiende zorgen over een mogelijk vertrek (Brexit) van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

De AEX heeft steun op 432 en 428 en weerstand op 438 en 442. Beleggers gaan naar de zijlijn en dat is niet meer dan normaal, deze week het rente besluit en volgende week de stemming over de evt brexit. Wij hebben een Turbo short op ArcelorMittal en dat fonds staat nu 4.8% lager en we gaan proberen winst te nemen vandaag.

Om 12 uur gaan we u ook bij praten waar nu de kansen liggen en wat u nu zou moeten doen tijdens het online seminar de week forcast, meld u gratis aan. klik hier en zet een vinkje achter 13 juni en klik op registeren

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 429.41, een verlies van 6.36 punten of 1.46%. De Europese beurzen laten over een breed front rode cijfers optekenen. Daarmee worden de zware verliezen van vrijdag verder verdiept. Beleggers blijven bezorgd over de wereldeconomie en een mogelijke Brexit. In Parijs en Frankfurt noteren de graadmeters verliezen tot 1,4 procent, Londen daalt 0,7 procent. De beurzen in het Verre Oosten gingen hard omlaag, mede door de sterkere Japanse yen en publicatie van gemengde cijfers over de Chinese economie. De financiële markten kijken vooral uit naar later deze week. Woensdag wordt het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve bekendgemaakt. Naar verwachting blijft de rente onveranderd. 

Vrijwel alle 25 hoofdfondsen op Beursplein 5 staan in het rood. In de AEX is staalconcern ArcelorMittal de grootste daler met een min van 8 procent, gevolgd door de financiële fondsen NN Group, ING en Aegon met koersverliezen tot 2,7 procent. Wij hebben dan ook de turbo’s short op Arcelor reeds gesloten. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteert 1,1 procent lager op 48,55 dollar. Brentolie zakt 0,8 procent tot 50,15 dollar per vat. We moeten nu kijken of we ook de steunniveaus van 426 en 428 kunnen houden, anders kunnen we nieuwe bodems neerzetten. Bovendien hebben we nu een short signaal voor de langere termijn. We wachten dus even verstandig met het inkopen van long posities en er komen weer nieuwe kansen, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 428.60, een verlies van 7.17 punten of 1.65%. Wall Street koerst af op een lagere opening, waarbij de Amerikaanse aandelenmarkten de lagere Europese beurzen volgen, vanwege de groeiende zorgen over een mogelijke Brexit. De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 futures noteren 0,5 procent lager. Daarmee zetten de Amerikaanse beurzen de neerwaartse trend van afgelopen vrijdag voort. Wall Street sloot vrijdag voor de tweede opeenvolgende dag lager, waarbij de risicobereidheid laag was en beleggers massaal overstapten naar de obligatiemarkt, waardoor het rendement op 10-jarige treasuries tot het laagste niveau in drie jaar daalde.

Daarnaast zijn beleggers licht nerveus in aanloop naar de start van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) dinsdag, die woensdag zal resulteren in het Fed-rentebesluit. Economen voorzien geen verandering in het monetaire beleid van de centrale bank. De Fed zal naast een beleidsverklaring en nieuwe economische prognoses ook een zogenaamde dot plot publiceren, waarin de 17 gouverneurs en regionale bank-presidenten de rentetarieven voorspellen. Er is weinig goed nieuws om de markten te stimuleren en we moeten een slot boven de 428 voorzien om nog long te gaan. Onze systemen staan klaar, ook voor een verdere daling, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 429.17, een verlies van 6.60 punten of 1.51%. Zorgen over de wereldeconomie en om een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie hielden de overhand op de aandelenmarkten. Net als vrijdag kleurden de koersenborden overal in Europa dieprood. De hoofdgraadmeters op de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt noteerden verliezen tot 1,6 procent. De hardste tik in de Aex kreeg Aegon, de verzekeraar werd 3,35 procent minder waard. Staalconcern ArcelorMittal leverde 3,2 procent in en wij hebben de turbo’s short kunnen verzilveren met winst. 

EasyJet ging in Londen 1,2 procent omlaag. Piloten van de Britse prijsvechter die vanuit Amsterdam vliegen, leggen dinsdag tijdelijk het werk neer. In Stockholm daalde de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS 8 procent. Ook daar staken de piloten. G4S was een andere opvallende daler in Londen met een verlies van 5 procent. De man die de aanslag in Orlando heeft gepleegd, werkte bij dat wereldwijde actieve beveiligingsbedrijf. De Aex blijft nog even boven de 428 en kan daarmee de 432 als weerstand testen en we moeten waken dat we niet onder de 428 sluiten nu. Morgen zijn we weer bij U terug met nieuwe posities, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren