AEX gevangen tussen 398 en 402, kans op stapje terug neemt toe

Geplaatst op 07 maart 2014
team-beursfoon

morgen, De AEX staat nu op 399.20 en dat is een min van 0.26% en ook de rest van Europa gaat lager van start in aanloop naar de werkgelegenheid cijfers straks om 14.30 uur. Wall Street sloot wederom verdeeld, de Dow sloot 0.38% hoger en de Nasdaq sloot 0.13% lager. De Oekraïne en dan vooral De Krim is nog steeds een punt van aandacht, zeker met betrekking tot het referendum van zondag 16 maart. In Azië noteren indices verdeeld, terwijl de Nikkei hoger noteert. Men verwacht 140.000 nieuwe banen en een werkeloosheid percentage van 6.6%. De AEX heeft weerstand op 402 en steun op 398 en in deze zone kan je beter even niks doen. Wij hebben zojuist even winst genomen de het Dax systeem en zitten daar ook nu neutraal. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 398.71, een verlies van 1.35 punten of 0.34%. De Europese aandelenbeurzen doen een stap terug. Beleggers houden hun kruit droog voorafgaand aan het belangrijke officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. Op het Amsterdamse Damrak gaat bodemonderzoeker Fugro onderuit na tegenvallende jaarcijfers. De positieve uitschieter in Amsterdam is Air France-KLM vanwege goede vervoerscijfers. De resultaten van Fugro vallen flink tegen. De hele sector heeft het moeilijk en het bedrijf had eigenlijk al eerder moeten waarschuwen. 

Voor de rest is het wachten op het banencijfer uit de VS, maar dat cijfer zegt momenteel niet zoveel omdat het sterk wordt beïnvloed door het slechte winterweer. Bij de kleinere bedrijven wint Ballast Nedam 1 procent en herstelt daarmee van een eerder koersverlies. Het aangeslagen bouwbedrijf, dat ruim een maand geleden een nieuwe ontslagronde aankondigde, leed in 2013 opnieuw verlies en keert geen dividend uit. De Aex blijft nog steeds gevangen in de 398-402 zone en wij wachten dus even af. Lang zijwaarts bewegen resulteert meestal wel in wat winstnemingen!

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 400.20, een winst van 0.14 punten of 0.03%. De futures voor Wall Street duiden op een hogere opening van Wall Street, nadat bekend werd dat de Amerikaanse economie in februari meer banen heeft gecreerd dan waarop geanticipeerd werd. Het aantal banen in de Verenigde Staten is in februari sterker toegenomen dan verwacht, blijkt uit een publicatie van de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid. De werkloosheid liep echter op, terwijl een daling van het werkloosheidspercentage was voorzien. Het aantal banen steeg vorige maand met 175.000, waar vooraf geraadpleegde economen gemiddeld rekening hielden met een toename met 152.000 banen.

Er werd aangenomen dat de banengroei na de bescheiden toenames van respectievelijk 74.000 en 113.000 in december en januari, ook in februari ingetogen zou zijn, maar dat dit geen roet in het eten zou gooien. In 2013 werden er gemiddeld 194.000 banen per maand toegevoegd aan de economie. Het opwaartse momentum op de aandelenmarkten zal naar verwachting van analisten aanhouden. De groter dan voorziene afname in het wekelijkse aantal steunaanvragen droegen er donderdag aan bij dat de S&P 500 index zijn 50ste record brak. De Aex kan dus ook omhoog en we kunnen de 402 gaan testen. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 396.28, een verlies van 3.78 punten of 0.94%. De Europese aandelenbeurzen bleven in het rood staan en sloten dicht bij de laatste stand van de dag. Een sterker dan verwachte banengroei in de Verenigde Staten zorgde voor een kortstondige opleving op de beurzen, maar die winst werd snel weer uit handen gegeven. Op het Amsterdamse Damrak stonden bodemonderzoeker Fugro en luchtvaartcombinatie Air France-KLM in de schijnwerpers. Op Wall Street staat de Dow-Jonesindex 0,3 procent in de plus. Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in de grootste economie ter wereld in februari met 175.000 banen is toegenomen. De Amerikaanse arbeidsmarkt trok daarmee sterker aan dan verwacht. De werkloosheid liep wel op, van 6,6 naar 6,7 procent.

Fugro was een sterke daler in de AEX met een verlies van meer dan twee procent. Beleggers waren niet tevreden over de resultaten die de bodemonderzoeker presenteerde over 2013. De omzet en winst voldeden ook niet aan de verwachtingen die het bedrijf zelf eerder had afgegeven. Positieve uitschieter in de Amsterdamse hoofdindex was Air France-KLM met een winst van meer dan vijf procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vervoerde in februari meer passagiers en verbeterde zowel bij de passagiers- als de vrachtactiviteiten de bezettingsgraad. De Aex was deze week volop in beweging en zoals we afgelopen vrijdag al aangaven, dat de Aex maandag even terug kon vallen en dat we dan calls moesten kopen, is dat perfect uitgekomen. Voor volgende week verwachten wij lagere koersen in eerste instantie waarbij de Aex de 393-388 zone kan testen en dan pas wordt er weer een herstel verwacht. Wij wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren