AEX gevangen tussen 428 en 438. Stel uw vragen om 12 uur en chat mee

Geplaatst op 19 mei 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 429.25, een verlies van 0.89% en ook de rest van Europa gaat lager van start. Wall Street bleef dicht bij huis. De Dow sloot 0.02% lager en de Nasdaq won 0.50%. Uit de notulen van de FED bleek dat de kansen op een rente verhoging aan het toenemen is. Echter met het referendum rondom de brexit in aantocht zal men de rente niet gaan verhogen in juni is onze mening.

Het Britse pond steeg woensdagmiddag met 1 procent ten opzichte van de dollar, nadat uit een peiling bleek dat momenteel aanzienlijk meer Britten in de Europese Unie willen blijven dan eruit vertrekken. De olieprijs staat nu 1.9% lager, zilver verliest 3.3% en ook het goud staat 2% lager. De Chinese Hang Seng noteerde 0,85 procent lager. De Japanse Nikkei sloot onveranderd. De euro/dollar noteerde op 1,1216.

De AEX heeft vandaag steun op 428 en 425 en weerstand is er op 432. De afgelopen tijd zien we steeds dat de AEX oploopt naar de 438 en vallen we weer terug naar 428, vanaf de 428 zouden we dus nu weer iets kunnen opveren. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

Wat kunnen we de komende dagen nu verwachten, uitbraak onder 428? welke aandelen nu kopen? of juist verkopen? om 12 uur gaan we samen met u chatten en u kunt dan al uw vragen stellen aan ons. meld u hier aan en chat mee!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 428.67, een verlies van 5.79 punten of 1.33%. De Europese aandelenbeurzen tekenen flinke verliezen op. Beleggers reageren nerveus op de notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve, waaruit blijkt dat de Amerikaanse koepel van centrale banken de rente komende maand verder wil verhogen als de economie zich gunstig blijft ontwikkelen. De toonaangevende indices in Parijs, Londen en Frankfurt staan 0.8 procent tot 1,4 procent lager. De AEX telt slechts een drietal stijgers, allen banken en verzekeraars. Aegon gaat aan kop met een plus van 1,7 procent. 

De sterkste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen is ArcelorMittal, dat 5,5 procent verliest. Zwaargewicht Shell, dat ex-dividend noteert, zakt 4,3 procent. Altice daalt 1,2 procent. Het kabelbedrijf zal nog even moeten wachten op een definitief oordeel van de staat New York over zijn voorgenomen overname van het Amerikaanse Cablevision. Het besluit stond voor 20 mei op de rol, maar is uitgesteld tot 16 juni. Wij gaven dan ook in onze chat een short tip. We gaan nu tevens kijken of de Aex nog boven de 428 kan eindigen en onder 426 op slotstandbasis is het mis, denken wij. Dan gaan we in de puts op de index. Tot die tijd kijken we nog naar long kansen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 430.29, een verlies van 4.17 punten of 0.96%. Wall Street koerst toch richting een lagere opening. De futures voor de Dow Jones index, de S&P 500 en die voor de Nasdaq 100 staan op een verlies van 0,3 procent. Beleggers reageren voornamelijk op de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve in april. Die maakten dus duidelijk dat de meeste beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank denken dat de rente in juni omhoog kan als de economie blijft aantrekken. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 16.000 zijn gedaald tot 278.000 aanvragen. Het was de 63e week op rij dat het aantal aanvragen onder de 300.000 bleef.

Bovenstaande zou ook een renteverhoging kunnen staven. De vicevoorzitter van de Fed, Stanley Fischer, houdt een speech op een conferentie ter ere van econoom Michael Woodfort. De voorzitter van de Fed van New York, William Dudley, zal later op de middag een toespraak houden over macro-economische trends. De Aex had even kracht, maar zakt nu weer wat weg. Wij gingen even long op 0900-5151666 en konden het weekverlies ombuigen in een winst. Als we onder 426 sluiten, of dreigen te sluiten, gaan we echter even in de puts ook op de index, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 428.27, een verlies van 6.19 punten of 1.42%. De Europese beurzen stonden flink in het rood en een tussentijdse opleving werd weer de kop ingedrukt. Beleggers reageerden nerveus op de notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve, waaruit blijkt dat de Amerikaanse koepel van centrale banken de rente komende maand verder wil verhogen als de economie zich gunstig blijft ontwikkelen. De toonaangevende indices in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,3 procent. De sterkste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen was staalproducent ArcelorMittal, die 6 procent verloor. Oliemaatschappij Shell, die ex-dividend noteerde, zakte 4 procent. Verzekeraar Aegon was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 1,3 procent.

In de MidKap stond roestvrijstaalbedrijf Aperam onderin met een min van 4 procent. Verzekeringsconcern Delta Lloyd ging aan kop met een koerswinst van 1,2 procent. Chemie- en farmacieconcern Bayer ging in Frankfurt bijna 9 procent onderuit. De Amerikaanse zadenproducent Monsanto liet weten een ongevraagd overnamebod te hebben ontvangen van het Duitse bedrijf. Beleggers vrezen onder meer dat daardoor de kredietwaardering van Bayer onder druk komt te staan en er voor de financiering extra aandelen uitgegeven moeten worden. De Aex sloot wel boven de 428 punten en dat is een gunstig teken nog steeds. We moeten nog een aantal dagen dat volhouden en dan komt binnen een week het long signaal er tevens aan voor de langere termijn, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren