AEX gevangen tussen 488 en 483. Chat mee om 12 uur en stel al uw vragen!

Geplaatst op 12 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 485.63, een verlies van 0.20% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustige van start, ondanks winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.50% hoger en de Nasdaq sloot 0.21% hoger. Het optreden van Donald Trump in New York bracht geen nieuwe inzichten met zich mee. De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, de Japanse Nikkei verliest 1.19% en de Hang Seng verliest 0.43%. De euro/dollar noteerde op 1,0603. Na de persconferentie van Trump haalde de euro zelfs nog even de 1,0623.

Vandaag kijken we uit naar een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen later vandaag. Het goud loopt wel stevig op en dat is goed nieuws voor onze Factor long op het goud. De AEX heeft nu weerstand op 488 en steun is er op 485 en 483 net als gisteren. Om 12 uur gaan we weer Chatten en al uw vragen beantwoorden.

Heeft u een vraag over uw aandeel, Goud, Valuta, de AEX, Olie, maakt niet uit wat, ons team zit een half uur lang klaar voor al deze vragen, stel deze hier en wij beantwoorden deze vanaf 12 uur.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 486.24, een verlies van 0.34 punten of 0.07%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het einde van de ochtendhandel licht in de min. Voor beleggers blijft het ook na de persconferentie van Donald Trump gissen naar de invulling van het economische beleid van de aanstaande president van de Verenigde Staten. Daardoor ontbreekt het aan impulsen om de opmars die sinds de verkiezingszege van Trump ontstond van verdere brandstof te voorzien.

Randstad is met een winst van 1.6 procent de koploper in de AEX. Analisten van Deutsche Bank lieten weten positiever te zijn geworden over de vooruitzichten van het uitzendconcern. De Aex zou dus toch weer even de 488 kunnen aantikken en de dip laat erg lang op zich wachten vooralsnog. We hebben de turbos short op de index dan ook even verzilverd toen we onder 485 stonden en gaan later weer short met alle cash die we nog langs de zijlijn hebben. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 485.49, een verlies van 1.09 punten of 0.22%. De Amerikaanse beurzen gaan een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het rood. De markt had hoge verwachtingen over de economische initiatieven van president-elect Donald Trump in aanloop naar de persconferentie van gisteren, maar dat kreeg niet echt de focus. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 7 januari is gestegen met 10.000 steunaanvragen tot 247.000 eerste aanvragen. Dat houdt weer wat rentevrees binnen de perken. 

De Dow staat nog dicht bij de 20.000 punten, maar net als bij de Aex met de 488, blijft dit een zware weerstand. Wij kijken dan ook nog steeds naar beneden en willen short. Galapagos zien we nu flink terugvallen en zou aangekocht kunnen worden binnenkort, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 483.09, een verlies van 3.49 punten of 0.72%. De AEX-index in Amsterdam noteerde lager, zoals door ons voorspeld. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. Beleggers kregen weinig duidelijkheid van Trump over het economische beleid waar hij voor staat. Randstad was met een winst van 1 procent de sterkste stijger in de AEX. Analisten van Deutsche Bank lieten weten positiever te zijn geworden over de vooruitzichten van het uitzendconcern. Wij hadden al een koopsignaal op het aandeel, alsmede vandaag een verkoop op Shell. 

Takeaway won bij de kleinere fondsen aan het Damrak bijna 16 procent. Het bedrijf ontving vorig jaar op zijn platforms 46 procent meer bestellingen voor maaltijden dan een jaar eerder en verwacht zijn leidende positie in veel Europese landen dit jaar verder te kunnen uitbouwen. De nieuwe techfondsen blijven dus toch in trek hier in Europa. De goudprijs zien we wat oplopen, wat erop duidt dat de beurzen naar onze mening nog wat onder druk kunnen staan. We gaan voor morgen dan ook uit van een test van de 478 punten. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren