AEX gevangen tussen de steun op 408 en weerstand op 412

Geplaatst op 17 november 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 411.01 een min van 0.18% en ook de andere Europese beurzen gaan lager van start. Wall Street sloot redelijk vlak, de Dow sloot 0.10% lager en de Nasdaq won 0.18%. De olieprijs wist vrijdag te herstellen van een flinke dip een dag eerder, toen de olieprijs daalde naar het laagste niveau in vier jaar vanwege de recordhoge productie in de Verenigde Staten. We kregen wel slecht nieuws uit Japan, waar data aantoonden dat de economie van het land voor twee achtereenvolgende kwartalen kromp. De S&P Future staat 8 punten lager. De AEX heeft steun op 408 en weerstand op 412. Wij gaan nu onze Nieuwsbrief maken, bent u nog niet gratis aangemeld, doe dat dan nu even op www.beursfoon.nl/nieuw en wij sturen hem vanmiddag ook naar u toe. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 410.91, een verlies van 1.06 punten of 0.26%. De Europese aandelenbeurzen staan overwegend in het rood. Teleurstellend nieuws uit Japan, waar de economie onverwachts in een recessie is beland, drukt de stemming op de financiële markten. Het Japanse BBP-cijfer kwam als een schok. Er was een economische groei verwacht en het werd uiteindelijk een dikke min. In Japan moeten meer stimuleringsmaatregelen worden genomen en dat zal mogelijk weer een positief effect hebben op de beurzen. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,4 procent zojuist. In de AEX staat Fugro onderaan met een min van meer dan 3 procent. De bodemonderzoeker steeg vrijdag nog bijna 21 procent zonder duidelijke reden. 

Sterkste stijger is digitaal beveiliger Gemalto met een winst van 1,7 procent. In Londen daalt Reckitt Benckiser 0,2 procent. De producent van onder meer pijnstillers, luchtverfrissers en condooms brengt zijn farmaceutische divisie vlak voor kerst naar de Londense beurs. De Aex blijft per saldo goed liggen en heeft weerstand op 412 en steun op 408, zoals vanochtend al aangegeven. We zullen nu in een zijwaartse periode blijven zitten vooralsnog en het is dan ook verstandig om niet al te veel risico te nemen. De 408 stond weer op de scoreborden en daarmee zitten we nog steeds in de trading range 408-412. De kansen om aan de onderkant daarvan door te breken naar 400 niveaus achten wij de komende dagen iets hoger, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 411.89, een verlies van 0.08 punten of 0.02%. De futures wijzen op een lagere opening voor Wall Street, nadat Japan, ’s werelds derde grootste economie, in recessie raakte. Aandelen van Baker Hughes kunnen fors stijgen nadat de dienstverlener aan de olie-industrie instemde met een overname. Futures voor de Dow Jones Industrial Average dalen 0,2%, terwijl die voor de S&P 500 index eveneens 0,2% verliezen en de Nasdaq 100 futures 0,2% afstaan. De futures werden lager gedreven nadat uit officiele gegevens uit Japan bleek dat het bruto binnenlands product (BBP) in de periode juli-september met 1,6% kromp op jaarbasis. 

Dit gedrukt door ondernemingen die hun voorraden terugbrachten en kapitaalinvesteringen matigden, na een 7,3% krimp in het kwartaal daarvoor. Geen van de achttien door The Wall Street Journal geraadpleegde economen had een krimp voorzien; de gemiddelde verwachting lag op een groei van 2,25%. De aandelen- en valutamarkten kunnen volatiel blijven totdat Abe zijn doelstellingen bevestigt. Het vooruitzicht van verdere economische stimuleringsmaatregelen is ook aanwezig. Wat betreft individuele fondsen trekt Baker Hughes de aandacht, dat voorbeurs 14,8% hoger staat, nadat een akkoord werd gesloten met concurrent Halliburton om te worden opgekocht voor $34,6 miljard. De Aex zocht zojuist even de top op en wij zijn dan ook short gegaan met de FTI. We denken nu boven 412 aan wat winstnemingen naar 410 op zijn minst, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 414.07, een winst van 2.10 punten of 0.51%. De Europese aandelenbeurzen poetsten  in de middag de verliezen van eerder op de dag weg. Beleggers drongen het teleurstellende nieuws over de recessie in Japan naar de achtergrond en keken onder meer naar positief bedrijfsnieuws. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,7 procent. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de economie in het derde kwartaal met 1,6 procent is gekrompen in vergelijking met een jaar eerder. Het is de tweede krimp in een kwartaal op rij. ’s Werelds derde economie zit daarmee officieel weer in een recessie. De beurs in Tokio zakte op het nieuws 3 procent.

In de AEX was Fugro de grootste daler met een min van 5 procent. De bodemonderzoeker steeg vrijdag nog bijna 21 procent zonder duidelijke reden. Sterkste stijger was KPN met een winst van 2 procent, gevolgd door ING en ArcelorMittal die 1,5 procent klommen. De Aex laat vandaag een krachtig herstel zien. We gingen rustig van start, mede op het nieuws dat we in Japan in een recessie zijn beland, maar vrij snel konden we de trend ombuigen en kunnen we zelfs wat hoger sluiten. De Aex heeft nu steun op 412 en weerstand op de 415. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren