AEX heeft belangrijk kruispunt op 438. Stel uw vragen om 12.00 uur en chat mee

Geplaatst op 10 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 439.98, een verlies van 0.98% en ook de rest van Europa gaat lager open nadat ook Wall Street lager sloot, de Dow verloor 1.45% en de Nasdaq sloot 1.15% vanwege hernieuwde zorgen over een vertraging van de economisch groei in China en de aanhoudende onzekerheid over het tijdstip van een Fed renteverhoging. De Aziatische markten zijn donderdag lager gesloten, vanwege hernieuwde zorgen over een vertraging van de economische groei in China.

De euro en de Japanse yen winnen ten opzichte van de dollar, waarbij de Amerikaanse wekelijkse WW aanvragen vandaag om 14.30 uur meer inzicht zullen geven over het Fed rentebesluit volgende week.  De AEX heeft nu steun op 438 en weerstand op 442. De AEX probeert nu de steun te testen, zolang we maar netjes boven 438 staan, is de trend long.

Om 12 uur gaan wij al uw vragen beantwoorden en u verschillende tips geven tijdens onze wekelijkse chat ism met de Commerzbank. Meedoen is uiteraard gratis en heel simpel, vanaf uw scherm stelt u heel simpel uw vragen. Meldt u nu vast aan op, of ga om 12 uur naar: http://goo.gl/wP4KZy  Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 441.43, een verlies van 2.83 punten of 0.64%. De Amsterdamse effectenbeurs is lager geopend, maar veert weer wat op, waarbij we nog een kleine openingsgap hebben. Ook de andere Europese aandelenmarkten staan op verliezen in navolging van de negatieve stemming in Azië en de lagere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak gaat Besi onderuit na een omzetalarm. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leveren tot 0,4 procent in. In de MidKap raakt BE Semiconductor Industries (Besi) ruim 15 procent aan beurswaarde kwijt. De toeleverancier aan de chipindustrie waarschuwde dat de omzet in het derde kwartaal lager zal uitvallen dan eerder gedacht. Besi snijdt ook verder in het personeelsbestand, vanwege de recente zwakte in de markt voor halfgeleiders.

Arcadis verloor 0,9 procent. Bestuurder Zack Smith van het advies- en ingenieursbureau gaat op eigen verzoek vervroegd met pensioen. Smith was verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord- en Latijns-Amerika. Navigatiebedrijf TomTom was de enige stijger onder de middelgrote bedrijven met een plus van 0,9 procent, na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. De Aex blijft nu in de zone 438-442 waarmee we nog steeds op een kruispunt staan. Pas onder 438 worden we weer negatief. Gisteren zeiden we al tegen U dat we lagere niveaus konden neerzetten en sloten toen reeds onze calls. Rond de huidige niveaus kunnen we die dan weer terugkopen voor de daghandel, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 435.61, een verlies van 8.65 punten of 1.95%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, waarbij de vrees voor een Fed-renteverhoging volgende week boven de markt blijft hangen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 112 punten, ofwel 0,7%, de S&P futures verliezen 11,20 punten, ofwel 0,6% en de futures voor de Nasdaq dalen 18,50 punten, omgerekend 0,4%. Met name de wekelijkse steunaanvragen en groothandelsvoorraden van juli worden gezien als richtinggevend voor signalen over de richting van de Federal Reserve volgende week. Uit cijfers van het Amerikaans ministerie van Arbeid bleek dat in de week eindigend op 5 september in de VS conform de verwachting 275.000 nieuwe steunaanvragen zijn ingediend, versus 281.000 een week eerder.

Tevens werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in augustus met 1,8% zijn gedaald. Economen rekenden op een daling met 1,7%. Macro-data uit de VS zijn al enige tijd robuust. De steunaanvragen van vandaag kunnen als doorslaggevend worden beschouwd voor een renteverhoging voor het einde van het jaar. De Aex herstelt nu wat en we kunnen dus tot 438 nog steeds short, zoals net met succes op 0900-5151666. Als we onder 438 sluiten, wordt het lange termijn signaal ook alweer short. Dus sloten we gisteren onze Aex calls met een leuke winst op het goede moment, want die zijn nu gehalveerd. We hebben al 2500 euro rendement binnen twee weken van deze maand! Wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 436.21, een verlies van 8.05 punten of 1.81%. De Europese aandelenbeurzen verloren gestaag terrein en stonden flink in de min. Elke opleving richting en boven de 440 leidde weer tot winstnemingen. Beleggers vroegen zich opnieuw af op de wereldeconomie wel voldoende is hersteld om een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank op te kunnen vangen. In Amsterdam stonden nagenoeg alle fondsen op verlies. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs moesten tussen 0,6 en 1,2 procent terug. De winsten in Europa liepen woensdagmiddag al terug door de vrees dat de Amerikaanse rente volgende week mogelijk wordt verhoogd, en worden nu volledig ingeleverd. Verder lieten de Chinese producentenprijzen de grootste daling in zes jaar zien en namen de Japanse machineorders onverwacht af. Kunstmestbedrijf OCI (plus 0,5 procent) was de enige stijger in de AEX. TNT, dat door het overnamebod van branchegenoot FedEx al maanden vrij waardevast is, stond heel licht in de min. 

De sterkste daler onder de hoofdfondsen was telecomconcern KPN (min 6 procent). Beleggers reageerden negatief op het bericht dat grootaandeelhouder América Móvil opnieuw een lening uitgeeft die aan het einde van de looptijd wordt afgelost in aandelen KPN. De Aex leek even boven de 438 te kunnen sluiten, maar zoals eerder in de middag, konden we toch weer omlaag en hebben we nu steun rond de 432 niveaus. Daar willen we toch weer kijken naar calls en tot die tijd intraday handelen zoals gisteren met succes en vandaag met de FTI short. Wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren