AEX heeft een trading range van 483 als steun en 488 als weerstand. Bekijk de Week Forcast om 12 uur

Geplaatst op 16 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 484.73, een verlies van 0.69% en ook de andere Beurzen gaan in Europa wat lager van start. Er zijn geruchten rondom de Brexit, de pond staat de afgelopen dagen fors lager tegen de dollar en de euro. Volgens Britse media zal May dinsdag aankondigen dat het Verenigd Koninkrijk zich op alle terreinen volledig uit de Europese Unie wil terugtrekken, maar vooral om de immigratie naar het eiland aan banden te leggen. Wall Street sloot verdeeld vrijdag.

De Dow sloot 0.03% lager en de Nasdaq sloot 0.48% hoger. Wall Street blijft maandag gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. De Aziatische beurzen staat ook lager, de Nikkei verliest 1% en de Hang Seng staat 0.93% lager. De euro/dollar noteerde op 1,0610. De AEX heeft de afgelopen weken steeds steun op 483 en weerstand op 488. Meer live op 0900 – 51 51 666

Belangrijke week staat ons te wachten met Trump die aan het roer gaat komen, bedrijfscijfers, meer nieuws over de Brexit en de AEX die beweegt tussen globaal 483 als steun en 488 als weerstand, Wat kunt u hiermee en welke tip hebben wij voor u? Meldt u hier even aan, zet een vinkje achter 16 december en klik op registeren en u kunt om 12 live de Week Forcast bekijken.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 485.92, een verlies van 2.17 punten of 0.44%. De AEX-index op Beursplein 5 staat tegen het middaguur op verlies. Ook elders in Europa leveren graadmeters in. Het is voor beleggers in Amsterdam wachten op het cijferseizoen dat later deze week losbarst, met ASML als eerste AEX-fonds in de hoofdrol. Boskalis weet voor nu de aandacht op zich gericht, dankzij een intentieverklaring voor een grote klus in Oman.

Verzekeraar Aegon sluit de rij met een min van bijna 2 procent. Verder viel het verlies van Randstad op, nadat analisten van RBC Capital hadden laten weten minder positief te zijn geworden over het aandeel van het uitzendconcern. Hele kleine uitslagen dus op dit moment en de Aex kan de 485 nu als steun beschouwen en eventueel oplopen naar de 488 punten. Daar willen we opnieuw short gaan en kijkt U nu naar onze weekforecast voor nog meer tips, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 485.02, een verlies van 3.07 punten of 0.63%. Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. Morgen zijn de Amerikaanse beurzen weer open. Beleggers kijken dan uit naar de Empire State index over januari, die inzicht geeft in de marktomstandigheden voor de industrie in de Amerikaanse deelstaat New York. Later in de week komt de Federal Reserve met het Beige Book en staan de wekelijkse steunaanvragen en olievoorraden geagendeerd. 

Deze week begint ook het cijferseizoen in Amerika met onder meer resultaten van Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs. De banken die we vorige week met cijfers zagen komen, vielen allemaal in goede aarde. De Aex echter staat nu wat onder druk, ondanks dat de VS gesloten blijft. Meestal zien we dan namelijk een hoger topje voor de Aex. Wij denken dus nu juist aan wat winstnemingen richting de 482 en 478 punten nog steeds. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 484.13, een verlies van 3.96 punten of 0.81%. De Europese beurzen stonden overwegend in de min. Beleggers lijken vooral te wachten op het cijferseizoen dat later deze week losbarst. De aandelenhandel was vrij dun, mede omdat de beurzen in New York vanwege Martin Luther Kingdag gesloten bleven. Het opmerkelijke was wal dat de koersen hier dan omlaag gingen, terwijl negen van de tien keer als de VS gesloten blijft, we juist wat hogere koersen zien, maar we stonden natuurlijk al aan de top de afgelopen weken. In de MidKap was GrandVision in trek. De uitbater van optiekketens noteerde 0,6 procent hoger, na de aankondiging van een miljardenfusie in de brillenbranche. 

Bij de kleinere fondsen won Pharming 5 procent aan beurswaarde. Het biotechnologiebedrijf heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om Ruconest te verkopen als een middel dat patiënten zelf mogen toedienen. De Aex kan dus de komende dagen wat onder druk staan, is onze mening en dan moeten we kijken rond de 478 of we een tijdelijke bodem kunnen vinden. We gaan investeren in kwalitatief goede aandelen. Met de autotrades hebben we ook weer acties gedaan, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren