AEX heeft nu steun op 432 en 428.

Geplaatst op 18 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 433.89, een verlies van 0.91% en ook de rest van Europa gaat lager open na de woorden van Yellen dat de rente wellicht in oktober omhoog zou kunnen en dat de omliggende economieën een bron van zorg zijn. Na het rente besluit stond Wall Street hoger, na de toelichting sloten we lager. De Dow verloor 0.39% en de Nasdaq sloot 0.10% hoger.

In Azië noteert de Nikkei 1.96% lager. Met het besluit van de Fed steeg de euro naar $1,14 en daar staan we nu nipt onder. De verwachting neemt toe dat de Fed pas in 2016 de rente verhoogt.

En soepel monetair beleid dreef beleggers richting staatsobligaties. De Bund Future stijgt nu vanaf 153.70 naar 154.89 en dat is zeer fors. De AEX heeft steun op 432 en weerstand op 438. Per saldo is de trend nu negatief zolang we onder 438 staan en kunnen we zomaar weer op weg naar de steun op 432 en 428.

Er liggen dus kansen voor puts en turbo`s short. Wilt u ook al onze handelsignalen live ontvangen per sms en –email, vraag dan even om nadere info over een abonnement op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 427.98, een verlies van 9.65 punten of 2.21%. De Europese effectenbeurzen staan eensgezind flink in het rood. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente nog niet te verhogen vanwege de lage inflatie in de Verenigde Staten en de onzekere economische omstandigheden buiten de VS. Het is een sombere beursdag. Na de enorme commotie over het wel of niet verhogen van de rente in de VS maken beleggers zich vooral zorgen over de groeivooruitzichten van de economie. De grootste tegenvaller in het Fed-besluit zat dan ook in de verlaging van de groeiverwachtingen voor 2016. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leveren tot 2,3 procent in.

Grootste daler in de AEX is kabelbedrijf Altice met een verlies van 6 procent. Aegon volgt met een verlies van 5,5 procent. De verzekeraar, die zeer actief is in de VS, zou hebben geprofiteerd van een verhoging van de Amerikaanse rente. De Aex test nu dus de 428 en daaronder hebben we nog die voorspelde bodem rond 425. Daar zouden we dus eventueel inkopen kunnen doen, maar het sentiment blijft onder druk staan. We hebben onze long posities op Shell dus perfect gesloten gisteren met 25 procent winst en gaan nu kijken naar short kansen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 426.59, een verlies van 11.04 punten of 2.52%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, waarbij zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei opnieuw de kop op steken, nadat de Federal Reserve een dag eerder besloot zijn belangrijkste rentetarief te handhaven. De futures voor de Dow Jones-index dalen 191 punten, ofwel 1,2%, de S&P futures verliezen 32,50 punten, ofwel 1,7% en de futures voor de Nasdaq dalen 60 punten, omgerekend 1,4%. Focus is het Fed-commentaar volgend op het rentebesluit een dag eerder. De centrale bank motiveerde zijn besluit om de rente te handhaven op 0% tot 0,25% op basis van de wereldwijde economische en financiele ontwikkelingen, zoals de economische onrust in China en de volatiliteit op de Amerikaanse aandelenmarkten.

Sommige analisten stellen dat de Federal Reserve de rente nu in december zal verhogen. Anderen verwachten dat de centrale bank een verhoging nog verder voor zich uit zal schuiven. De Federal Reserve stelde dat deze ontwikkelingen de economische activiteit enigszins kunnen beperken en waarschijnlijk op de korte termijn tot meer neerwaartse druk op de inflatie zullen leiden. De Fed houdt de mogelijkheid voor een renteverhoging voor het einde van het jaar open. Het sentiment heeft toch een aardige deuk opgelopen en we kunnen de 425 testen, zoals we aangaven. We gaan nu weer short dan ook, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 427.32, een verlies van 10.31 punten of 2.36%. Daarmee valt het verlies ten opzichte van vorige week nog mee met 3 punten. Daags na het besluit de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten sinds 2006 uit te stellen, gingen de Europese aandelenmarkten stevig onderuit. De aanhoudende onzekerheid over de effecten van de recente financiële onrust op de wereldeconomie, speelde de beurzen vrijdag parten. De hoofdgraadmeters van de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tussen de 1,1 en 3 procent. Na de enorme commotie over het wel of niet verhogen van de rente in de VS maken beleggers zich vooral zorgen over de groeivooruitzichten van de economie.

Alle 25 fondsen in de AEX, op Gemalto na, gingen omlaag. De sterkste daler was Aegon met een verlies van 6 procent. De verzekeraar, die zeer actief is in de VS, zou hebben geprofiteerd van een hogere Amerikaanse rente. We hebben deze week de bodem op 425 goed voorspeld en ook vandaag weer kunnen testen. De 422 stond er op een gegeven moment en daarmee kunnen we nog steeds onzekerheid en lagere bodems verwachten. We blijven onder de 438 punten. Voor de maand september hebben we alweer bijna 4.000 euro brutowinst kunnen scoren met de acties en wilt U ook meedoen, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijn weekend! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren