AEX heeft nu steun op 455 en 453, weerstand op 458. Aegon nu kopen

Geplaatst op 13 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 456.69 en dat is een verlies van 0.69% en ook de andere Europese Beurzen gaan wederom lager van start. Wall Street sloot ook lager na de woorden van Yellen. De Dow sloot 1.44% lager en de Nasdaq verloor 1.22%, vooral vanwege de dalende olieprijs en door speculatie dat de Federal Reserve volgende maand de rente gaat verhogen. Voorzitter Janet Yellen vermeed gisteren uitspraken over een eventuele verhoging.

En dat maakte handelaren nerveus. Azië noteert lager, in reactie op het uitgebleven duidelijk signaal van de zijde van de Federal Reserve voor een rente actie. Ook daar zijn beleggers aanhoudend onzeker. De AEX heeft steun op 455 en 453 en weerstand is er op 458. De AEX moet nu weer snel boven de 458 komen en dan kunnen we na deze dip weer instappen. Ook gaan we nu Aegon kopen, we staan onder de 5 euro en we kopen lang lopende calls. Wij gaan vanaf heden de modelportefeuille 2016 op starten, zoals we dat al meer dan 18 jaar doen. U kunt zich hiervoor aanmelden op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 456.22, een verlies van 3.63 punten of 0.79%. De Amsterdamse AEX-index verliest opnieuw terrein na de stevige koersdaling van een dag eerder. Ook de andere Europese beursgraadmeters gaan overwegend omlaag. Op het Damrak staan Boskalis en Galapagos onder druk na tegenvallende handelsberichten. Het ziet er niet naar uit dat de markten snel de weg omhoog zullen vinden. Er zijn teveel onzekerheden. De olieprijs en de dollar gaan alle kanten op en beleggers zijn het gespeculeer over het wel of niet verhogen van de rente in de VS zat. Ook zijn de koersuitslagen van individuele aandelen enorm en worden ook bedrijven waarvan de cijfers misschien iets tegenvallen hard afgestraft.

De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt leveren 0,3 tot 0,8 procent in. In Zürich stijgt Syngenta ruim 7 procent. Het Chinese staatsbedrijf ChemChina aast op de Zwitserse zadenhandelaar. Syngenta, dat ook in Nederland enkele vestigingen heeft, zou een eerste bod van circa 39 miljard euro echter hebben geweigerd. De Aex zien we nu onder de 458 bewegen en als we hier ook onder sluiten vandaag, zijn we uit de opgaande trading range en hebben we een vroege Sinterklaasdip. Deze zou echter ook rond de huidige niveaus moeten stoppen en we hebben dan ook al calls op Aegon gekocht, tot zo. 

 

Bekijk hier ons Dagcommentaar Videoblog met grafieken van de AEX, Goud en de Brent Oil

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 452.78, een verlies van 7.07 punten of 1.54%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, in reactie op tegenvallende detailhandelsverkopen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 44 punten, ofwel 0,3%, de S&P futures verliezen 4,25 punten, ofwel 0,2%, en de futures voor de Nasdaq dalen 16,75 punten, omgerekend 0,4%. De handelsdag focust zich met name op detailhandelscijfers en het consumentenvertrouwen, als mogelijke indicatoren voor de richting van het monetair beleid van de Federal Reserve. Na het positief Amerikaanse banenrapport van vorige week vrijdag is de overtuiging toegenomen dat de Amerikaanse centrale bank in december de rente zal verhogen. De detailhandelsverkopen zijn de volgende grote test voor de Fed. 

De consument is enorm belangrijk voor de Amerikaanse economie en tot dusver gedraagt de consument zich vrij gereserveerd, ondanks een stijging van het besteedbaar inkomen door de lagere olieprijs. Als de lonen aantrekken, kunnen we verwachten dat de bestedingen ook aantrekken. Het probleem is echter dat de loongroei tot dusver vrij ingetogen is. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel bleek dat de detailhandelsverkopen in oktober met 0,1% stegen ten opzichte van september. De Aex gaat onder de 453 punten en als we hieronder sluiten, verandert het technische plaatje. We hebben dan nog meer dan de vermoedelijke Sinterklaasdip verloren. We hebben dan ook deze week de calls op de Aex verzilverd en dat heeft weer 700 euro opgeleverd. We zijn nabeurs weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 453.55, een verlies van 6.30 punten of 1.37%. Op de Europese aandelenmarkten is in stijl een einde gekomen aan de slechtste beursweek sinds september. Zorgen om de wereldeconomie en onzekerheid over een mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten volgende maand leidden opnieuw tot stevige koersverliezen. Ten opzichte van vorige week vrijdag komt het verlies deze week neer op 3,5 procent. De MidKap zakte 1 procent tot 675,34 punten. Op de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen de hoofdgraadmeters tot 1 procent omlaag. Beleggers waren slecht te spreken over een handelsbericht van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis. 

Hoewel het bedrijf naar eigen zeggen een goed derde kwartaal achter de rug heeft, blijft het waarschuwen voor lastige marktomstandigheden. Het aandeel was met een verlies van 5,2 procent de sterkste daler in de AEX. De Aex kon dus nog wel boven de 453 sluiten en heeft daarmee voor volgende week nog kracht richting de 458. Als we definitief onder 453 sluiten, is het mis. Anders verwachten we dus weer rustig hogere koersen met een eindejaarsrally naar 500 en wij kochten dan ook al enkele calls voor de langere termijn. Met de future gingen we tussentijds succesvol short, fijn weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren