AEX heeft ook vandaag steun op 478 en weerstand op 483 en 485

Geplaatst op 05 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 482.19 en dat is een verlies van 0.63% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start door onzekerheid rondom Griekenland. Wall Street sloot ook lager, de Dow verloor 0.94% en de Nasdaq sloot 0.86%. Daar speelde vooral het rentevraagstuk een dominante rol. Ondertussen blijft Griekenland de gemoederen bezig houden. Vandaag kijken we uit naar de klok van 14.30 uur, dan komt het banenrapport van de VS over mei. De verwachting ligt op een groei van 225.000 banen. De Nikkei noteert licht lager.

De euro noteert vrijdag tijdens de Aziatische handel stabiel. De AEX heeft nu steun op 478 en weerstand op 483 en 478 en zolang er geen duidelijkheid is rondom Griekenland, kunnen we zomaar weer de steun op 478 testen. We hebben zojuist 5 puntjes winst gepakt met de CAC Future. Wilt u ook deze signalen ontvangen? Meldt u dan even aan voor een abonnement bij John@beursfoon.nl Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 478.72, een verlies van 6.57 punten of 1.35%. De Europese aandelenbeurzen gaan opnieuw stevig omlaag. Het verzoek van Griekenland om de betalingen aan het IMF uit te stellen zorgt voor onrust op de financiële markten. Ook wordt gewacht op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. Beleggers smachten naar het einde van het gesteggel over Griekenland, maar dat is nu weer vooruitgeschoven tot eind deze maand. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakken 1 tot 1,8 procent. De hoofdindex in Athene levert 4 procent in. 

In Londen wint Vodafone 2 procent. Het Britse telecomconcern bevestigde gesprekken te voeren met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, over een mogelijke ruil van activiteiten. Over een volledige fusie, waar beleggers op hadden gespeculeerd, wordt volgens Vodafone niet gesproken. De Aex is op weg naar de steun op 478 en als we daaronder komen, zou de handel zelfs kunnen verzwakken naar lagere niveaus. De uptrend is dan definitief verlaten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 479.27, een verlies van 6.02 punten of 1.24%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, nadat de banendata over mei in de VS veel beter uitpakten dan verwacht, ofschoon de werkloosheid wel onverwacht steeg. De future voor de S&P 500-index noteert 0,2% lager, de Dow-future eveneens 0,2% en de future voor de Nasdaq 100-index loopt ook met 0,2% terug. Eerder op de dag lag de openingsindicatie overigens nog lager. Donderdag sloot Wall Street flink lager na een daling van de grondstofprijzen. De Aex liep na de banendata wat op en de pech voor Wall Street, betekent wat herstel voor Europa, hoewel we verliezen van meer dan 1 procent niet op Wall Street zullen zien. 

Om 14.30 uur kwamen de Amerikaanse banendata uit. De verwachting was dat er 225.000 banen zijn gekomen bij een werkloosheid van 5,4%. Het werden er 280.000 bij een werkloosheid van 5,5% waar 5,4% was verwacht. De stevige groei kan de verwachting aanwakkeren dat de Federal Reserve een renteverhoging voor dit jaar steeds waarschijnlijker begint te beschouwen, ook al adviseerde het Internationaal Monetair Fonds donderdag de Fed nog te wachten tot 2016. Voor de Aex is het belangrijk dat we boven de 478 sluiten. Tot die tijd kunnen we nog inkopen doen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 479.38, een verlies van 5.91 punten of 1.22%. De Europese aandelenbeurzen gingen stevig omlaag. Het verzoek van Griekenland om de betalingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit te stellen, zorgde voor onrust op de financiële markten. Een beter dan verwacht banencijfer uit de Verenigde Staten bood nog wel enig tegenwicht. Ook werden de openingsverliezen op Wall Street weggepoetst en dat zorgde voor wat steun. De VS blijft echter rond de slotstanden van gisteren nu. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 1,2 procent. De hoofdindex in Athene leverde 5 procent in. Grootste daler in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco met een min van 2,5 procent. Bierbrouwer Heineken stond op een verlies van ruim 2 procent, na een adviesverlaging door SNS. 

Wat een week! Wederom hadden de Grieken ons in de houtgreep en onze systemen en onze medewerkers maken overuren, zo druk is het hier. Al onze systemen gaven volop signalen en we hebben zeer actief gehandeld. Ook voor de komende weken verwachten we een hoop turbulentie en dat geeft veel kansen die we samen met U willen benutten. Kortom, ondanks het feit dat de markten onder druk stonden, was het voor ons een hele mooie beursweek en verwachten wij volgende week dat we steun hebben op 478 en 470 en weerstand op 488 en 493, fijn weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren