AEX heeft ook vandaag weerstand op 432 en 435 en steun op 428

Geplaatst op 08 april 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 432.04, een winst van 0.74% en ook de andere Europese Beurzen gaan hoger van start op deze laatste handelsdag van de week. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.98% en de Nasdaq sloot 1.47% in de min, waarbij het aanvankelijke optimisme over de hogere olieprijs werd overschaduwd door zorgen over de wereldwijde economische groei. De Aziatische markten noteerden overwegend hoger.

De Nikkei sloot uiteindelijk 0.46% hoger en de Hang Seng sluit 0.20% hoger. De zorgen over de wereldwijde economische groei leidden donderdag tot een volatiele valutamarkt, waarbij de dollar ten opzichte van de Japanse yen tot zijn laagste niveau in bijna 18 maanden daalde.

De AEX heeft weerstand op 432 en 435 en steun op 428. Per saldo verwachten wij hogere koersen richting de zomer en is het van belang, voor het grotere plaatje dat we netjes boven de 418 blijven. We hebben 15 systemen draaien en uiteraard maken deze niet allemaal winst, echter door spreiding aan te brengen komt dit het rendement zeker ten goede. Onze top 3 systemen staan op, 17%. 32% en 37% winst. Wilt u ook meedoen, stuur ons even een mail op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 432.03, een winst van 3.30 punten of 0.77%. De Europese aandelenbeurzen staan in de ochtendhandel in de plus. Ook de andere Europese beurzen tonen herstel van de verliezen van donderdag. Onder meer financiële bedrijven, die een dag eerder nog flinke klappen kregen, zijn in trek. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs winnen 0,7 tot 0,9 procent. De AEX wordt aangevoerd door verzekeraar Aegon, die 2,4 procent wint. ABN AMRO en ING staan ook in de bovenste regionen met plussen van 1 tot 2 procent. In Frankfurt winnen Deutsche Bank en Commerzbank 1,8 en 2,4 procent. In Milaan krijgt UniCredit er 6 procent bij. Olieconcern Shell wordt ruim 2 procent meer waard, terwijl de olieprijs opveert. Amerikaanse olie wordt 3,5 procent duurder bij 38,55 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie stijgt 3,2 procent naar 40,70 dollar.

Air France-KLM staat bovenaan in de MidKap. De luchtvaartcombinatie wint 3 procent na de presentatie van positieve vervoerscijfers over de maand maart. Daarin vervoerde KLM ruim 10 procent meer passagiers dan een jaar eerder, terwijl die stroom bij Air France marginaal slonk. Bij alle onderdelen van de groep verbeterde de bezettingsgraad van de vliegtuigen. Het ziet er dus allemaal weer goed uit en we kunnen mogelijk boven de 428-432 steunzone eindigen. Daarmee blijft een daling even uit en kunnen we voor de langere termijn nog steeds in de calls en turbo’s long. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 433.50, een winst van 4.77 punten of 1.11%. Wall Street maakt zich op voor een hogere opening, vanwege een hogere olieprijs en een herstel van de dollar ten opzichte van de Japanse yen. Een kwartier voor de openingsbel in New York noteren de futures voor de Dow Jones index 0,6 procent hoger, stijgen de S&P 500 futures 0,7 procent en winnen de Nasdaq 100 futures 0,7 procent. Daarmee lijkt Wall Street te breken met de neerwaartse trend van donderdag, toen de Amerikaanse aandelenmarkten lager sloten vanwege een lagere olieprijs en zorgen over de wereldwijde economie, waardoor beleggers de risicovollere activa meden en zich richtten op zogenaamde veilige havens als de Japanse yen en goud.

De euro/dollar noteert op 1,1362 terwijl de greenback herstelt ten opzichte van de yen, nadat de Japanse minister van financien Taro Aso aangaf mogelijk op te treden tegen de eenzijdige stijging van de yen. De Japanse munt fungeert als veilige haven op momenten van nervositeit over de wereldwijde economische groei. Het ziet er dus allemaal goed uit en bij geen nieuws, of goed nieuws gaan de markten gewoon omhoog naar de 475 zoals wij voorspellen. Rond deze bodem kunnen we dus rustig inkopen gaan doen. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 434.16, een winst van 5.43 punten of 1.27%. De Europese aandelenbeurzen stonden eensgezind op winst. De forse stijging van de olieprijzen gaven steun aan de handel. In het kielzog gingen olieconcerns mee omhoog. Ook bedrijven in de financiële sector, die een dag eerder nog fors moesten inleveren, deden het goed. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 1,6 procent. De AEX werd aangevoerd door baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis en Shell met een winst van bijna 4 procent. Branchegenoten als Total in Parijs (plus 3,2 procent), BP in Londen (plus 2,7 procent ) en Repsol in Madrid (plus 2,4 procent) profiteerden eveneens van de opleving van de olieprijs.

Amerikaanse olie werd 5,5 procent duurder bij 39,29 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie steeg 4,5 procent naar 41,21 dollar. Naast de oliebedrijven deden ook banken het goed. ABN AMRO en ING stonden in Amsterdam in de bovenste regionen met plussen van 1,5 tot 2 procent. In Frankfurt wonnen Deutsche Bank en Commerzbank 1,7 en 2,9 procent. In Milaan kreeg UniCredit er 8,2 procent bij. We sloten bijna op hetzelfde niveau als vorige week en daarmee blijven we dus in de zijwaartse bewegingen, waarin we voor de langere termijn weinig kunnen handelen. Onze autotrade systemen deden het wel goed en voor de komende maanden verwachten we geleidelijk aan hogere koersen, fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren