AEX heeft ook vandaag weerstand op 448 en steun op 442 en 438. Om 12 uur Webinar!

Geplaatst op 21 maart 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 444,20, een verlies van 0.14% een ook de rest van Europa gaat verdeeld van start, na het hogere slot op Wall Street. De Dow sloot 0.69% hoger en de Nasdaq won 0.43% waarbij vooral de gezondheidssector en de financials de markt in positief territorium tilden. Het Duitse ministerie van financien gaf aan dat de Duitse economie in de eerste drie maanden van het jaar aan kracht won. Het ministerie sprak van een dynamische start en dat is positief nieuws. In Azië noteren de belangrijkste indices lichte plussen.

In Tokio is geen handel in verband met Vernal Equinox Day, de dag waarop het begin van de lente wordt gevierd. Het euro/dollar-paar koelt wat af na twee weken van opwaartse druk. De daggrafiek laat echter nog steeds ruimte zien voor opwaarts potentieel. De AEX heeft steun op 442 en 438 en weerstand in de zone 448-452. Wij gaan zo de komende week bespreken in de week forcast, waar liggen de kansen en waar moeten we opletten. Kijk hier meer en meld u gratis aan.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 446.14, een winst van 1.35 punten of 0.30%. De Europese beurzen poetsen richting de middagsessie, de aanvangsverliezen weg. In Amsterdam kan ABN AMRO op aandacht rekenen bij zijn terugkeer in de AEX-index. De handel in ABN werd bij opening door beursuitbater Euronext nog opgeschort vanwege een technisch probleem, maar na hervatting gaat het aandeel van de bank 1,8 procent omhoog. In Londen, Parijs en Frankfurt gaan de indices tot 0,2 procent omlaag nog. Ook maritiem oliedienstverlener SBM Offshore is weer terug in de AEX. Kunstmestbedrijf OCI en verzekeraar Delta Lloyd werden teruggezet naar de MidKap.

De handel ondervond wat tegenwind van de lagere prijzen van metalen. Zo was staalconcern ArcelorMittal de sterkste daler in de AEX met een min van 2,8 procent. In Londen daalden mijnbouwers als Anglo American, BHP Billiton en Rio Tinto tot 2,7 procent. De prijs van Amerikaanse olie zakt 0,8 procent tot 39,14 dollar per vat en Brent daalt 0,1 procent tot 41,18 dollar. De euro staat nog iets onder druk en zorgt in Europa voor gemiddeld hogere koersen met een Dax op 0.4 procent winst. De Aex kan dus heel langzaam, zoals we voorspelden, de 448-452 weerstandszone opzoeken en daar kijken we weer naar shortkansen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 443.12, een verlies van 1.67 punten of 0.38%. Wall Street noteert nu licht lager, na een betere start en werd vlak verwacht. Het belooft een rustige handelsdag te worden met louter de bestaande woningverkopen op de rol. Deze vielen zojuist tegen en we zagen de koersen dan ook teruglopen in de VS. Vanaf vandaag worden de Amerikaanse aandeleninkoopprogramma’s voor circa zes weken worden stopgezet, in aanloop naar het cijferseizoen dat in april weer van start gaat. Apple komt tijdens een event op het eigen hoofdkantoor in het Californische Cupertino met een nieuwe versie van zijn kleinste iPhone. Dit meldden bronnen aan de The Wall Street Journal. Naast een opvolger voor de 5s presenteert Apple vermoedelijk ook een nieuwe versie van de 9,7 inch iPad.

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,4% hoger op 2.049,58 punten. De Dow Jones index steeg 0,7% op 17.602,30 punten en de Nasdaq dikte 0,4% aan op 4.795,65 punten. De Aex kan nu dus de 442 even testen en daarna weer proberen op te veren, is ons idee. We gaan nog steeds uit van een test van de 448-452 weerstand, dan een terugval richting 432 waarbij we even wat puts en shorts kunnen kopen en rond die 432 stappen we weer in voor een koersdoel van 475 punten voor de Aex. Als we boven de 452 blijven handelen, stappen we alsnog verder in. We hebben een hoop geld langs de zijlijn en onze robottrading systemen handelen voor de korte termijn, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 443.83, een verlies van 0.96 punten of 0.22%. De Europese beurzen beleefden een weinig spannende handelssessie. In Amsterdam liep het verlies van de AEX-index op het einde weer wat op. Ook elders in Europa kleurden de koersborden rood. Koploper bij de grootste fondsen in Amsterdam was ABN AMRO dat zijn rentree maakte in de AEX. In Londen, Parijs en Frankfurt gingen de indices tot 0,9 procent omlaag. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. ABN, dat na ruim acht jaar terugkeerde in de Amsterdamse hoofdindex, zag zijn beurswaarde 1,6 procent meer waard worden. De handel in het aandeel werd bij opening door beursuitbater Euronext nog opgeschort vanwege een technisch probleem, maar na hervatting ging het aandeel van de bank omhoog.

Naast ABN keerde ook maritiem oliedienstverlener SBM Offshore weer terug in de AEX. SBM ‘vierde’ zijn rentree met een verlies van 1,6 procent. Kunstmestbedrijf OCI (min 0,8 procent) en verzekeraar Delta Lloyd (min 3,5 procent) werden teruggezet naar de MidKap. Bij de lokale fondsen was Ajax een opvallende stijger. Met de overwinning zondag tegen PSV zetten de Amsterdammers een belangrijke stap richting de landstitel en daarmee naar deelname aan de lucratieve Champions League. De koers van het aandeel steeg 2,1 procent. De Aex sloot boven de 442, dus we kunnen morgen nog steeds een top neerzetten richting de 448-452 en de komende dagen. Daar verwachten we winstnemingen en stappen we dus weer in de markt. We zijn morgen weer bij U terug. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren