AEX heeft steun in zone 442-438 en weerstand op 448

Geplaatst op 31 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 444.19 en dat is een verlies van 0.40% en ook de rest van Europa gaat wat lager van start. Wall Street sloot verdeelt. De Dow sloot 0.07% lager en de Nasdaq won 0.32% In London is het bankholiday en het is ook de laatste handelsdag van de maand. Er zijn natuurlijk nog steeds aanhoudende zorgen over de kracht van de economie van China. In Azië noteren de belangrijkste indices lager. In Japan kwam een teleurstellende industriële productie naar buiten. En de Nikkei staat 1.28% lager. De euro en de dollar houden elkaar maandag redelijk in evenwicht. De AEX heeft nu steun op 442 -438 en weerstand op 445 en 448. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 443.50, een verlies van 2.46 punten of 0.55%. De Europese aandelenbeurzen staan overwegend in het rood. De onzekerheid over China en over de mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten blijven de markt op de laatste dag van een bewogen beursmaand in de greep houden. Het is een relatief rustige handelsdag. De Londense beurs en de Britse banken zijn gesloten en dat zie je terug in de beursomzetten. Bij de bedrijven staan de staalproducenten onder druk door de zorgen over China en verder is het afwachten wat Wall Street later op de dag gaat doen. De Amsterdamse hoofdindex stevent af op een koersverlies van zo’n 10 procent in augustus. De DAX in Frankfurt verliest 1 procent en koerst af op de slechtste beursmaand in vier jaar. 

De beurs in Shanghai, waar de onrust deze maand begon, raakte in augustus 12,5 procent aan beurswaarde kwijt. Grootste daler in de AEX is staalproducent ArcelorMittal met een min van 4 procent. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI gaat aan kop met een plus van 2,7 procent, na publicatie van de halfjaarcijfers van de afgesplitste bouwtak Orascom Construction. De Aex loopt nu weer op naar de top van de dag en we hebben eventueel ruimte naar de 448. We zijn echter ook onder 442 gekomen en de Dax staat alweer dubbel lager dan de Aex. Wij willen dan ook short op 444 en zolang we onder 442 blijven komen met de index staan de seinen nog niet op groen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 443.04, een verlies van 2.92 punten of 0.65%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, vanwege de aanhoudende zorgen over een vertraging van de economische groei in China en de voortdurende onzekerheid over het tijdstip van een Fed-renteverhoging. De futures voor de Dow Jones-index dalen 169 punten, ofwel 1,0%, de S&P futures verliezen 19,75 punten, ofwel 1,0% en de futures voor de Nasdaq dalen 38,25 punten, omgerekend 0,9%. Daarmee volgen de Amerikaanse aandelenmarkten de lagere Aziatische beurzen. De Shanghai Composite sloot 0,8% lager en de Nikkei 225-index daalde 1,3%, nadat de Financial Times meldde dat Beijing niet langer in grote getalen aandelen zal opkopen om de daling tot stilstand te brengen.

Het lijkt erop dat we simpelweg naar een aanleiding zoeken om in paniek te kunnen raken, stellen analisten. Beleggers zouden moeten weten dat de overheid geen geld kan blijven storten in het systeem. Fed-vice-voorzitter Stanley Fischer stelde dat de Fed niet moet wachten met het verhogen van de rente totdat de inflatie is teruggekeerd naar 2%, maar het lijkt er toch op dat het in september in de VS gaat gebeuren. We meldden U al dat we onder de 442 druk konden blijven houden en wij hebben dan ook nog puts met de leden op de index. In de diverse fondsen durven we wel voor de langere termijn long te gaan, zoals bijvoorbeeld vandaag BAM het goed doet, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 445.03, een verlies van 0.93 punten of 0.21%. De Europese aandelenbeurzen stonden vandaag in het rood. De onzekerheid over China en over de mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten bleven de markt op de laatste dag van een bewogen beursmaand in de greep houden. De beurs in Parijs leverde 1 procent in. De DAX in Frankfurt verloor 0,7 procent en heeft de slechtste beursmaand in vier jaar. Londen was dicht. Grootste daler in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een min van 5 procent. In de MidKap prijkte Fagron bovenaan met een plus van ruim 18 procent, nadat was gebleken dat de Belgische miljardair Marc Coucke een belang van meer dan 3 procent houdt in de toeleverancier aan apotheken. Sterkste daler was de producent van roestvast staal Aperam met een verlies van 3 procent, mede door de daling van Arcelor.

Eni won in Milaan 1,5 procent. Het Italiaanse energieconcern heeft naar eigen zeggen een supergigantisch gasveld gevonden voor de kust van Egypte. Het zou gaan om de grootste gasvondst in de Middellandse Zee ooit, met het equivalent van 5,5 miljard olievaten aan gas. In Frankfurt daalde Volkswagen 1,5 procent. Het Duitse autoconcern en het Japanse Suzuki Motor zetten een punt achter hun moeizame samenwerking. De Aex kon dus toch boven de 442 sluiten, maar het sentiment is nog niet overtuigend. Zodra we morgen en overmorgen ook boven de 442 sluiten, denken we weer aan meer calls, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren